Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


ŠRILANKA 9 dni, NOVEMBER 2019

9 dni - LETALO IZ LJ
ODHOD:CENA:
FM:NZ,20.-28.11.2019.od 577 €
(N) ŠRILANKA - KROŽNO POTOVANJE, 9 DNI/6 NOČI, LETALO IZ LJUBLJANJE, NOVEMBER 2019, NOČITEV Z ZAJTRKOM

HABARANA • SIGIRIYA • KANDY• PINNAWELA 

Odkrijte čare Šrilanke

CENA NE VKLJUČUJE LETA IN TRANSFERJA!


ŠRILANKA KARTA

Vabimo Vas na krožno potovanje na eksotično Šrilanko, biser Indijskega oceana. Na tem tropskem otoku s toplim morjem in prelepimi plažami, se bomo seznanili s kulturo in tradicijo prebivalcev, videli neverjetne ostanke bogate in burne preteklosti, poskušali eksotično hrano in najboljši čaj ter uživali v razkošni naravi.

1. dan: polet na Šrilanko
(pri rezervaciji paketa let in transfer)
Zbirališče potnikov na letališču Ljubljana dve uri pred letom. Let v večernih urah iz Ljubljane preko Istanbula/Dubaja do Colomba.

2. dan: Colombo – Habarana
Pristanek v Colombu v popoldanskih urah. Po carinskih formalnostih se odpravimo proti področju Dambulle, kjer obiščemo znameniti jamski tempelj. Sledi prevoz do hotela in namestitev.

3. dan: Polonnaruwa – Nacionalni Park Minneriya
Zajtrk. Danes imate možnost udeležbe na dveh fakultativnih izletih (za plačilo oz. vključena v paketu izletov). Dopoldan si bomo ogledali antične ruševine Polonnaruwe. Prečudovita kraljeva palača Vas bo očarala s svojimi antičnimi kipi Bude. Popoldan se nam pridružite na jeep safariju po nacionalnem parku Minneriya, ki je znan po divjih slonih, ki tukaj živijo kot v divjini.

4. dan: Habarana - Sigiriya
Zajtrk. Nato sledi ogled spektakularne kamnite utrdbe Sigiriya, kjer se po prehojenih 1200 stopnicah pred vami razprostrejo čudovite freske. Sigiriya – del UNESCO-ve svetovne kulturne dediščine, je tudi ena največjih znamenitosti Šrilanke. Vhodne stopnice so vodile skozi levja usta. Čeprav so danes od leva ohranjene samo še ogromne šape, si po njihovi dimenziji lahko predstavljate velikost levje glave. Popoldan Vam predlagamo izlet na vas (za plačilo oz. vključen v paketu izletov). Izlet nas vodi na obrobje džungle. Videli boste preprost način življenja lokalnega prebivalstva v sožitju z naravo. Vozili se bomo z volovsko vprego ter nato s katamaranom po jezeru, za konec pa bomo obiskali lokalno družino v značilni hiši iz blata, kjer nas bodo domačini pogostili s tradicionalnim in preprostim poznim kosilom (riž in curry). Po povratku v hotel lahko uživate ob hotelskem bazenu.

5. dan: Kandy
Zajtrk. Nato sledi vožnja do mesta Kandy. Na poti postanek v mestu Matalae, ki je središče ogromnih plantaž, na katerih pridelujejo kavčuk, cimet, čaj, poper, riž in zelenjavo. V mestu Kandy bomo obiskali pomembno budistično romarsko središče »Tempelj Budinega zoba«, kjer zgornji levi varujejo Budin podočnik. Zvečer si lahko ogledate tradicionalno plesno predstavo (za plačilo). Nočitev na območju Kandya. Nočitev v hotelu na območju Kandya.

6. dan: Kandy – plantaža čaja
Zajtrk. Po zajtrku izlet do plantaže čaja, kjer boste videli celoten proces izdelave črnega čaja od zelenega lista do končnega proizvoda. Sledi krajša krožna vožnja po mestu Kandy z možnostjo fakultativnega ogleda kraljevega botaničnega vrta z neverjetno zbirko orhidej (za plačilo oz. vključeno v paketu izletov).

7. dan: Pinnawela – sirotišnica za slone
Zajtrk. Vožnja do Negombe. Na poti se ustavimo še v sirotišnici za slone v Pinnaweli. Sirotišnica za slone nudi zavetje mladim slončkom, ki so zaradi različnih razlogov izgubili dom v svojem naravnem habitatu. Najzanimivejši čas za obisk je čas hranjenja ali kopanja. Nadaljevanje vožnje do Negomba, kjer boste nameščeni v hotelu na območju Negombe.

8. dan: prosti čas in povratni let proti domu
(pri rezervaciji paketa let in transfer)
Zajtrk in prosti čas za sprostitev ob bazenu ali na plaži. Popoldan sledi transfer do letališča in v večernih urah let proti Istanbulu/Dubaju.

9. dan: prihod domov
Pristanek v Istanbulu in nadaljevanje leta proti Ljubljani, kamor prispete v jutranjih urah.


Naše priporočilo: podaljšajte počitnice z bivanjem v hotelu Jie Jie Beach by Jetwing s 4* na plaži!


POMEMBNO: Za potovanje na Šrilanko potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev po dnevu povratka ter vizo, za katero je potrebno zaprositi vsaj en teden pred odhodom. Za vizo lahko zaprosite na spletni strani www.eta.gov.lk. 


ČAS POTOVANJA: 9 dni / 6 noči


VIZUM ZA DRŽAVLJANE SLOVENIJE - DA
Več informacij na: http://www.mzz.gov.si

CEPLJENJE - NI OBVEZNO
Več informacij na: http://www.zdravinapot.si

CENA na osebo: 577 €

Cena vključuje:
- 6 x nočitev v izbranih hotelih s 3* v dvoposteljni sobi
- 6 x samopostrežni zajtrk
- izleti in transferji po programu z udobnimi, klimatiziranimi avtobusi
- 4 vodene izlete:
 Sigiriya – kamnita utrdba (UNESCO-va dediščina)
 Kandy – obisk Templja Budinega zoba
 Kandy – obisk plantaže čaja
 Pinnawala – sirotišnica za slone
- vodnik, ki govori slovenski ali hrvaški jezik
- organizacijo potovanja

Cena ne vključuje:
- paket let in transfer
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- vizo
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
- napitnine za lokalne vodnike in šoferje
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)

Doplačila v agenciji:

• Paket let in transfer: 550,-EUR na osebo

- asistenca na letališču ob odhodu,
- povratni letalski prevoz do Colomba v ekonomskem razredu
- prtljaga do 30kg na osebo in do 8 kg ročne prtljage na osebo
- letališke in varnostne pristojbine
- transfer letališče-hotel-letališče
• Doplačilo za nastanitev v hotelih s 4*: 150,-EUR na osebo
• Paket večerij: 89,-EUR na osebo
- 6 x večerja v lokalni restavraciji
• Paket izletov: 139,-EUR na osebo
- Polonnaruwa (3 dan)
- Minnerya Jeep safari (3 dan)
- Tradicionalna Šrilanka (4 dan)
- Kraljevi botanični vrt (6 dan)
• Viza za Šrilanko: 40,-EUR na osebo
• Celosten paket zavarovanja potovanja: od 87,-EUR na osebo
- Zavarovanje za primer odpovedi potovanja
- Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
- Zavarovanje prtljage
• Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo v hotelu s 3*: 249,-EUR
- Doplačilo za enoposteljno sobo v hotelu s 4*: 299,-EUR


Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje na Šrilanko potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka ter vizo. Vizo si lahko uredite na spletni strani http://www.eta.gov.lk/slvisa/ (cena 30USD). Vizo vam lahko uredi tudi agencija. Cena vize in agencijske storitve je 40,-EUR na vizo. O potrebni dokumentaciji vas obvestimo z dopisom. Rok za prijave in predajo dokumentacije za urejanje vizuma je 30 dni pred odhodom. Za več informacij nas kontaktirajte na 080 72 57 ali #EM#696f646c446b6f6c6965247865#EM#.

Opomba
Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije. V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja, kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Za potovanje na Šrilanko cepljenje ni obvezno. Več informacij najdete na: http://zdravinapot.si/destinacije/juzna-azija/srilanka.
Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.
V roku 7 dni od narejene rezervacije kupec vplača 25% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: 20


Informacije o državi: ŠRILANKA


Šrilanka je otoška država v južni Aziji, nahaja se v Indijskem oceanu, jugovzhodno od Indije. Čeprav je Šri Lanka majhen otok, ima kar nekaj vzdevkov: Serendib, Cejlon, Solza Indije, Sijoči otok, Darmin otok, Biser Orienta. Ta pisana zbirka vzdevkov razkriva lepoto in bogastvo te dežele ter občutke, ki jih vzbuja v obiskovalcih. Celoten otok je poln ptic, neredko naletimo na slone in leoparde, ljudje so prijazni, hrana odlična, cene pa povsem dostopne. Destinacija je izredno popularna tudi med Slovenci.ZNAČILNOSTI ŠRILANKE
URADNO IME: Sri Lankā Prajathanthrika Samajavadi Janarajaya
DRŽAVNA UREDITEV: demokratična socialistična republika
POVRŠINA: 65.525 km2
ŠTEVILO PREBIVALCEV (2012): 19.507.619
GLAVNI MESTI: Colombo. Kotte
URADNI JEZIK: singalščina, tamilščina, angleščina
DENARNA ENOTA: šrilanška rupija
ČASOVNI PAS: UTC + 5:30
KLICNA ŠTEVILKA: +94


Uradni jezik: uradni jezik je singalščina in tamilščina. V turističnih mestih se govori angleščina.


Časovna razlika: srednjeevropski čas + 5:30 ur; Šrilanka se nahaja v časovnem času + 5:30 ur pred Slovenijo v zimskem času, ker pa na Tajskem ne menjavajo časa, je v poletnem času razlika + 4:30 ur.

Denar: Enote so rupije, ki se delijo na 100 centov. Obstajajo kovanci za 5, 10, 25 in 50 centov in za 1, 2, 5 in 10 rupij. Bankovce dobite po 50, 100, 500 in 1.000 rupij. Priporočljivo je, da ne vzamete zelo umazanega in zmečkanega bankovca, ker se ga boste potem težko znebili. Potovalne čeke lahko zamenjate nekoliko bolje kot gotovino. Čeke lahko vnovčite v skoraj vseh poslovalnicah Banke Ceylon, the People's Bank, Seylan Bank, the Commercial Bank in Hatton National Bank. Rupije lahko nazaj v tujo valuto zamenjate na letališču, a morate imeti dokaz, da ste rupije kupili. Od kreditnih kartic jemljejo največ American Express, Visa, MasterCard in Diners Club. Z Viso in MasterCardom lahko tudi dvigujete denar na večjih bankah.


Napitnine ponavadi znašajo 10% vrednosti računa, razen če so že vštete v račun (v tem primeru ni potrebno dajati napitnine).Glede večine cen na Šri Lanki se lahko dogovarjate. Osnova pri pogajanju pa je, a poznate osnovno ceno izdelka. Če se vam o ceni niti sanja ne, raje začnite z nakupi, da dobite občutek za cene, ali pa si ogledujte trgovine s fiksnimi cenami.

Prebivalstvo: Večino prebivalstva tvorijo Singalci (okoli 74 %), Tamilci so največja etnična manjšina, večinoma naseljena na severu in vzhodu otoka, preostale skupine tvorijo Mavri, Malajci in tako imenovani burgherji, potomci zahodnoevropskih kolonistov.

Religija: Budistična vera 76,7%, islamska vera 8,5%, hindujci 7,8%, kristjani 6,1%, ostali 0,9%.

Kultura: Šrilanka zajema kulturo, ki sega več kot 2500 let nazaj. Vpliv nanjo je pustil predvsem budizem in hinduizem. V skladu z islamsko folkloro, so Adamu in Evi na otoku ponudili zatočišče, kot tolažbo za njihov izgon iz raja. Otok je dom dveh glavnih tradicionalnih kultur: sinhalske (osredotočene na starodavnih mestih Kandy in Anuradhapura) ter tamilske (osredotočene v mestu Jaffna). V novejšem času je britanska kolonialna kultura vplivala tudi na domačine. Šrilanka trdi, da svojo demokratično tradicijo ureja kot nekatere ostale države v razvoju.

Električna napetost: Napetost na Šri Lanki je običajno 230 do 240 voltov, vtičnice imajo tri luknje, zato potrebujete adapter.

Dokumenti: Za vstop je potreben potni list, ki je veljaven še vsaj 6 mesecev od datuma izhoda iz države. Od 1.1.2012 je potrebna spletna prijava za pridobitev vize (cena 30 USD, za 30 dni, 2-kratni vstop), lahko pa se jo bo uredilo tudi na letališču ob prihodu. Tranzitne vize bodo brezplačne in bodo veljale 2 dni. Več informacij na www.eta.gov.lk

Zdravljenje in medicina: Na splošno je Šri Lanka zelo zdrava dežela in če vsaj malo pazite na prehrano, ne bi smeli imeti želodčnih težav.
Cepljenje ni potrebno, razen za potnike, ki prihajajo iz dežel, kjer je možna okužba z rumeno mrzlico ali kolero. Zdravstveni riziki so na primer kolera, hepatitis A, B in E, kače in tifus. Priporočajo injekcije proti tetanusu. 80% bolezni na Šri Lanki je posledica umazane vode, zato vode iz pipe ne pijte, ne uporabljajte lednih kock iz te vode, niti si z njo ne umivajte zob. Uporabljajte ustekleničeno vodo ali vodo, ki jo kuhate 20 minut. Vsako sadje in zelenjavo dobro umijte. Pazite se pikov insektov, dehidracije in pretirane izpostavljenosti soncu.
S seboj vzemite vsa potrebna zdravila, ki jih uporabljate, priporoča pa se tudi, da ne pozabite na kakšne tablete proti bolečinam ali vročini, kakšne kreme za ublažitev pikov insektov, kreme za odganjanje insektov, sredstva proti dehidraciji, sončne kreme in zaščite proti soncu, multivitaminske tablete, povoje, obliže.
Če se zavarujete preverite, kaj pokriva vaša zavarovalna polica – ali boste morali plačati na mestu, ali pa vam bodo vrnili po vrnitvi domov. Preden odidete, se prepričajte, da ste zdravi. Pojdite na pregled k zobozdravniku, kajti obisk zobozdravnika na Šri Lanki je zadnje, kar si želite doživeti.
Lekarne so ponavadi dobro založene, lahko pa so imena zdravil drugačna kot pri nas. Šri Lanka pa ima tudi razvit sistem tradicionalne medicine.

Mobilna telefonija: Če kličete iz tujine, je vstopna koda 94. Območne kode so naslednje: Colombo 1, Galle 9, Jaffna 21 in Kandy 8. Če zavrtite 161, dobite operaterja, če 100, mednarodnega operaterja.
Če kličete direktno v tujino, zavrtite 00, 386 za Slovenijo, območno kodo in telefonsko številko, ki jo želite. Cene klicev so nižje med deseto zvečer in šesto zjutraj.


Podnebje: Podnebje je monsunsko, deževna doba pa traja od maja do septembra, ta monsun imenujejo Yala. Ta osveži južni, centralni in zahodni predel, medtem ko na severu od oktobra do januarja nastopi monsun Maha. Največ padavin je na jugozahodu otoka in v osrednjem višavju, najmanj pa na severovzhodni strani.
Temperature se tekom leta ne spreminjajo zelo. Najtopleje je v Colombu in okolici, kjer je letno povprečje 27°C. V Kandyju pade to povprečje na 20 in v Muwara Eilya na 16°C. Najvišje temperature so od marca do junija, a le redko presežejo 35°C. Temperature morja so okoli 27°C vse leto.


Ljudje: Šri Lanka je multikulturna družba in pametno je, da turisti to spoštujejo in upoštevajo. Če ne veste, kako se morate vesti v določenih situacijah, lahko to vprašate, saj vam Šrilančani radi pojasnijo zadeve. Sicer pa napake turistov radi spregledajo in so zelo tolerantni. Večina ljudi je prijaznih in gostoljubnih. Nekateri ljudje pa vam seveda lahko pokažejo nasproten obraz in vas lahko tudi razočarajo. Vendar so ti na srečo v manjšini.
Ženske so zelo lepo sprejete v tej družbi in jih cenijo. Domačinke se velikokrat smehljajo, a pretirano nasmihanje lahko razumejo kot flirtanje.
Če ste povabljeni k nekomu na dom, je primerno, da prinesete manjše darilce. Ne obiščite jih v oblekah, ki ste jih nosili ves dan. Sicer ne pričakujejo, da se boste zelo uredili, a cenijo, da pridete v čistih oblekah. Pravilno oblačenje je na Šri Lanki zelo pomembno, še posebno v templjih in na svetih mestih morate biti primerno oblečeni in se primerno vesti.


Nakupi: Šri Lanka ima bogato izbiro ročnih izdelkov, ki jih lahko kupite v trgovinah in pri cestnih prodajalcih, najbogatejša izbira pa je seveda pri samih proizvajalcih. Vladna trgovina Laksala V Colombu ima reprezentativno zbirko izdelkov, ki vam da približen občutek, kaj lahko najdete in po kakšni ceni.Zelo popularne so šrilanške maske, predvsem za zbiralce teh umetnin. Izdelujejo jih na mnogih krajih, največ ob jugozahodni obali. Prodajajo jih po vsem otoku. Obstajajo tri vrste mask:
- kolam je maska za krinko, ki so jih uporabljali v dramah in ponavadi niso narejene v turistične namene
- sanni je maska hudiča, ki jih imajo plesalci zato, da zamotijo demone in jih izženejo
- raksha maske pa se uporabljajo v procesijah in na festivalih

Ne glede na namen mask, pa so te kvalitetno izdelane in so zelo lep okras.
Poceni in kvalitetni so tudi izdelki iz usnja, najceneje jih dobite na bazarju. Zelo zanimivi in popularni so tudi razni žlahtni kamni, ki predstavljajo pomemben del tamkajšnjega gospodarstva. Najdete jih lahko v večih trgovinah in pri preprodajalcih. V Colombu lahko daste kamne tudi testirati. Vendar je le malo prodajalcev, ki bi šlo z vami testirati kamen in bi vam ga zaračunali šele po testu. Čeprav je kamenje zelo kvalitetno, pa iz nakita pogosto pade ven, kar je posledica slabše izdelave nakita.
Kupite pa lahko še vrsto drugih spominkov, na primer lupine kokosa, ki jih oblikujejo v kak spominček, nakit (starodaven in moderen), košare, torbe, lončevino. Kdo vam bo ponujal tudi želvje oklepe, a te raje pustite pri prvotnih lastnikih. Če bi radi s seboj vzeli čaj, se prej pozanimate glede carinskih obveznosti, da ne boste imeli ob uvozu težav.


Hrana in pijača: obvezna uporaba ustekleničene pijače! Kuhinja Šri Lanke temelji predvsem na rižu in curryju. Če želite, vam v restavracijah pripravijo tudi jedi z zahoda, najdete pa tudi razne kitajske, nemške in italijanske restavracije.
Začinjena hrana Šri Lanke je lahko prilagojena zahodnjaškim zahtevam. Če se vam zgodi, da daste v usta kaj zelo pekočega, vam požirek vode ne bo koristil – boljša je žlica riža, ali pa kak jogurt ali kumarica. Zato imate poleg glavne jedi tudi takšne prigrizke. Če pa je jed premalo pekoča, imate zraven tudi pol sambol, to je nekakšna omaka iz kokosa, chilija in začimb. Na splošno je beseda sambol rezervirana za vse pekoče zadeve. Riž in curry na Šri Lanki ponavadi vključuje tudi druge dodatke – zelenjavo, meso ali ribo. Domačini pravijo, da le ko jeste s prsti lahko resnično uživate v njihovi hrani.
Na Šri Lanki ne zamudite njihovega sadja – ananas, mango, kokos, rambutan in drugo sadje je izvrstno.
Ob obali imajo odlične ribe, ki jih pogosto postrežejo s krompirjem in solato. Zelo veliko je tudi morskih kozic, rakovic. Na jugu je popularna jed ambul thiyal marinada, ponavadi narejena iz tune. Originalna hrana tega otoka vključuje hoppers, ki so ponavadi jutranji ali večerni prigrizki. Navadni hooper je kot majhna palačinka, dodaja pa se mu lahko jajce, ali pa med in jogurt. String hoopers so nekakšni rezanci, ki jih uporabljajo namesto riža pri mešanju z omakami. Pittu je prav tako lahko nadomestek riža, gre pa za mešanico moke in mletega kokosa, ki se kuha v bambusovi palici in dobimo nekakšen cilinder. Lamprai je riž, kuhan v mesni kostni juhi, ki se ga nato doda zelenjavi in mesu in počasi popeče v bananinem listu.
Za kosilo si lahko privoščite več prigrizkov, ko na sredino mize položijo več pomladanskih zavitkov, zelenjavnih jedi, mesne kroglice in druge jedi. Pojeste lahko, kolikor želite, račun pa sestavijo glede na to, koliko ste pustili. Rotty pa je palačinka s kakršnimkoli nadevom.
Od sladic lahko poskusite watlalappam, to je jajčni puding, z dodanim karamelinim okusom. Curd in med ali curd in kitul, je prav tako vedno prijetna jed. Curd je jogurt narejen iz bizonovega mleka. Sirup kitul pa je sirup palme. Če ga posušite, se strdi in dobite priljubljene sladkorčke. Kavun je začinjena moka in sirupovo pecivo, ocvrto v kokosovem olju. Aluva je riževa moka, palmov sirup in nekakšni oreščki. Kalu dodol je kokosovo mleko s sirupom palme in temi oreščki.
Od pijač je najbolj znan čaj. Lahko dobite tudi mlečni čaj, kjer zmešajo čaj, toplo mleko in sladkor skupaj. Kava je vprašljiva - lahko vam naredijo zelo dobro, ali pa dobite le prekuhano vodo. Hladne pijače, ki jih imate na voljo, so limonada (narejena iz vprašljive vode), pa tudi veliko ustekleničenih pijač. Zelo priljubljena pijača je Elephant House.Tudi alkoholne pijače so priljubljene – domače pivo je na primer Lion Pilsner ali Royal Pilsner, ali pa Three Coins. Leta 1996 so začeli izdelovati tudi Guinness z licenco. Toddy je naravna pijača, podobna moštu, ki jo delajo iz palmovih dreves.

Predvideni hoteli s 3* in 4* med potovanjem po Šrilanki!

 
Amaya Hills Kandy 4*
Lokacija: hotel se nahaja na vzpetini s čudovitim razgledom na gozd Heerassagala ter je od središča mesta Kandy oddaljen 7km in letališča 117km. 
Splošne informacije: hotel svojim gostom nudi restavracijo, bar, čajnico, zunanji bazen, spa, fitnes.
Sobe: sodobno opremljene sobe z balkonom nudijo pogled na vrt in so opremljene s televizijo, kopalnico, sušilcem za lase, sefom, čajnikom.

 
Amaya Lake Dambulla 4* 
Lokacija: hotel se nahaja ob obali jezera Kandamala in je od letališča oddaljen cca 130km, od Polonnaruwe 65km in Sigiriye 13,5km.
Splošne informacije: hotel svojim gostom nudi restavracijo, bar, zunanji bazen, spa, brezplačen Wi-Fi.
Sobe: namestitev v hotelskih vilah, od koder je čudoviti pogled na bližnji gozd. Vile so udobne in sodobno opremljene s kopalnico, sušilcem za lase, televizijo, mini barom, sefom, čajnikom.

   
Hotel Jetwing Sea 4*
Lokacija: Nahaja se na plaži Negombo, 3 km od znanega ribiškega naselja. Mednarodno letališče Bandaranaike je oddaljeno 10 km ali 30 minut vožnje.
Splošne informacije: Hotel ima dva bazena, fitnes, welness center. Igrate lahko namizni tenis. V restavraciji General imajo samopostrežne bifeje z mednarodnimi jedmi in svežim tropskim sadjem. V restavraciji Lellama lahko gostje poskusijo sveže morske jedi.
Sobe: so klimatizirane, imajo TV z DVD predvajalnikom. Pohištvo je iz temnega lesa. Gostom je na razpolago pribor za pripravo čaja ali kave.

 
Danawwa Resort & Spa 3*
Lokacija: Hotel se nahaja v mestu Habarana in je od jezera oddaljen samo 13 minutne hoje.
Splošne informacije: Gostom je na voljo bazen, terasa za sončenje, restavracija, bar, fitnes, Wi-Fi.
Sobe: Udobne sobe so klimatizirane in imajo kopalnico, sušilec za lase, TV, mini bar, čajnik ter balkon.