Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


MALTA - DEŽELA MALTEŠKIH VITEZOV

HOTEL: CAVALIERI ART 4* 5 dni - letalo iz TREVISA
ODHOD:CENA:
3*,30.10.-3.11.od 499 €
4*,30.10.-3.11.od 539 €
MALTA, v deželo malteŠkih vitezov, POTOVANJE Z LETALOM, OKTOBRSKE POČITNICE

MALTA - VROČI OTOK S SANJSKIMI PLAŽAMI


malta Golden Bay MALTA


Malta je majhna in gosto naseljena otoška država v Južni Evropi, v osrednjem Sredozemskem morju. Malta je otočje dvajsetih otokov in čeri, od tega so trije glavni - Malta, Gozo in Comino. V času potovanja se definitivno splača obiskati vse tri, saj so dobro povezani, vsak od njih pa ima svoje čare in lepote.

Blaga klima, sredozemska vegetacija in peščene plaže... Že naravne lepote Malte so dovolj dober razlog za obisk, ko temu dodamo še cel kup kulturnih, sakralnih in arhitekturnih znamenitosti, ki so tukaj nastajale skozi njeno bogato zgodovino, dobimo otočje, ki vsako leto privablja na tisoče turistov.


V DEŽELO MALTEŠKIH VITEZOV

Odhod: 30. oktober 2019 (5 dni/4 noči)

 1.  DAN (sreda): SLOVENIJA – MALTA- LA VALLETTA – BUGGIBBA (večerja, nočitev)

Ob 07:00 uri se boste na letališču Jožeta Pučnika, Ljubljana, od koder boste ob 09.15 uri poleteli na Malto. Po pristanku na mednarodnem letališču Malta, bo sledila vožnja do glavnega mesta otoka, Vallette, ki je bila 2018 tudi evropska prestolnica kulture. Skupaj z lokalnim vodnikom se boste sprehodili po ulicah ter odkrivali skrivnosti velikih mojstrov, vpliva angležev ter arabske kulture. Ob pogledu na stari del z obzidjem zagotovo ne boste ostali ravnodušni. Mestece so ustanovili Vitezi Sv. Janeza, njegova posebnost pa je tloris mesta, zgrajen v obliki mreže, katera omogoča prost pretok zraka, ki v vročih poletnih mesecih hladi razgrete ulice. Ogledali si boste kokatedralo Sv. Janeza (UNESCO, vstopnina vključena), vrtove Baracca, ter se sprehodili po obzidju. Očaral vas bo moderno zasnovan parlament ter znameniti malteški balkoni. Sledi nekaj prostega časa za samostojne oglede, sprehod po obzidju ali nakupe. Priporočamo obisk obnovljene tržnice, kjer je ogromno kulinarične ponudbe lokalnih ponudnikov. Vsekakor se bo našlo nekaj za vsakega. Popoldan povratek v hotel, večerja in nočitev.

 1. DAN (četrtek): THREE CITIES – FORT ST. ANGELO- PALAČA IN VRTOVI SAN ANTON  – MOSTA (zajtrk, večerja, nočitev)

Po zajtrku si boste ogledali tri tipiče malteške vasice, imenovane preprosto: »Three cities«: Birgu, Senglea in Bormla, iz trdnjave Fort St. Angelo, kjer je bil nekoč sedež reda Sv. Janeza (poznan pod imenom Malteški red, vstopnina vključena) boste občudovali Grand Habour, ki je tudi za UNESCO seznamu.  Sledi ogled palače in vrtov San Anton. Palača danes služi kot rezidenca predsednika Malte, zgrajena pa je bila za Antoinea de Paule, viteza reda Sv. Janeza, kasneje tudi velikega mojstra. Predvsem impresivni so vrtovi s številnimi skulpturami. Ob povratku proti hotelu si boste ogledali še katedralo v Mosti (vstopnina vključena), z eno največjih kupol na svetu, ki je čudežno ostala nepoškodovana med bombardiranjem tekom 2. sv.v. Vrnitev do hotela, večerja in nočitev.

 1. DAN (petek): GOZO – ODISEJEV OTOK  (zajtrk, večerja, nočitev)

Po zajtrku se boste odpravili na zanimiv izlet, močno povezan z grško mitologijo. Malta je sestavljena iz treh večjih otokov in mi smo za vas izbrali ogled najbolj zelenega in divjega – otok Gozo. Le-ta je z Malto povezan s trajektom. Za začetek si boste ogledali vhod v jamo Calypso (jama je zaprta za oglede zaradi nevarnosti), kjer naj bi boginja Calypso 7 let v ujetništvu zadrževala Odiseja, pot boste nadaljevali do bazilike Ta Pinu, kjer so čudoviti mozaiki, delo slovenca patra Rupnika.  Očaralo vas bo »notranje morje« pri Dwejri, kjer je bilo nekoč čudovito Azurno okno in kjer so snemali serijo Igre prestolov. Ustavili se bomo tudi na ogledu delavnic domače in umetnostne obrti, kjer boste imeli možnost poizkusiti in nakupiti njihove produkte. Ustavili se boste tudi v glavnem mestu Goza, Victoriji, se sprehodili po mogočnem obzidju. Po ogledih boste imeli nekaj prostega časa za kosilo in mogoče tudi pomočili noge v morje v zalivu Xlendi, ene najlepših točk na Gozu poznan po odlični morski hrani. Popoldan se boste vrnili na trajekt ter se odpeljali do vašega hotela. Sledi večerja in nočitev.

 1. DAN (sobota): PALAČA SELMUN- AGATIN STOLP—POPAJEVA VAS- TA’ QALI- MDINA – RABAT (zajtrk, večerja, nočitev)

Po zajtrku ogled severnega dela otoka. Najprej se boste peljali mimo zaliva Xemxija in Mellieha, ustavili se boste pred palačo Selmun, kjer je bilo nekoč lovišče Malteških vitezov in njihova poletna rezidenca, prav tako impozanten je tudi Rdeči stolp oziroma Agatin stolp, zgrajen v 17.st za nadzor sovražnih ladij, ki bi prišle v enega najlepših zalivov na Malti, Mellieha Bay. Naredili bomo tudi foto postanek nad Popajevo vasjo, kjer so snemali vsem poznani film z Robinom Williamsom. Sledi vožnja v centralni del, kjer se boste ustavili tudi v Ta’ Qali vasici obrtnikov ter mojstre občudovali pri izdelovanju steklarskih produktov. Stara prestolnica Malte, Mdina- danes imenovana »Tiho mesto« (Silent city) bo očarala vsakogar. Mogočno obzidje varuje v svoji sredi bogato baročno umetnost, eminentne palače iz 18. stoletja, kjer so sedaj butični hoteli, ki gostujejo svetovne zvezde ter stolnico sv. Pavla. Sprehodili se boste po ulicah si ogledali nekaj znamenitosti ter si po želji privoščil rezino najboljše čokoladne torte na Malti. Pred ogledom katakomb (UNESCO, vstopnina vključena) v sosednjem Rabatu boste poizkusili še najboljše pastizzije na otoku (prigrizek). Vrnitev do hotela, večerja in nočitev.

 1. DAN (nedelja): PALAČA VERDALA – HAĐ DINGLI – MODRA JAMA- MARSAXLOKK- LETALIŠČE-SLOVENIJA (zajtrk)

Po zajtrku in odjavi iz hotela sledi vožnja na jug otoka do Verdala palače in vrtov Buskett. Palača je bila zgrajena v 16.st kot lovišče velikih mojstrov in malteških vitezov, saj je okolica še edini ohranjen primarni gozd na Malti. Kasneje je služila kot zapor, tovarna svile, celo bolnišnica. Sedaj služi kot državna poletna rezidenca, ki je v preteklosti gostila svetovne pomembneže, predvsem angleške kralje in kraljice, pa tudi Josipa Broza Tita.  Vožnja vas bo vodila do najvišje točke na Malti, klifov Dingli, od koder se odpira čudovit pogled na južno obalo otoka, zaščiten otoček Filfla, ki je bil nekoč testni poligon britanskih bombnikov, danes pa rezervat ptic. Sledi vožnja mimo megalitskih templjev Hagar Qim, (UNESCO), ki spadajo med najstarejša verska svetišča na Zemlji. Privoščili si bomo tudi foto postanek nad modro jamo ter v Marsaxxlokku občudovali številne pisane ribiške čolne »Luzzu« in si privoščili zadnje kosilo ob morju. Vožnja na letališče in večerni let, predvidoma ob 19.40 uri proti Sloveniji. 

malta

 

Cena na osebo v hotelu 3*:

499 € pri minimalno 50 potnikih

509 € pri minimalno 45 potnikih

519 € pri minimalno 40 potnikih

535 € pri minimalno 35 potnikih

559 € pri minimalno 30 potnikih

Cena na osebo v hotelu 4*:

539 € pri minimalno 50 potnikih

549 € pri minimalno 45 potnikih

559 € pri minimalno 40 potnikih

575 € pri minimalno 35 potnikih

599 € pri minimalno 30 potnikih

DOPLAČILA v agenciji:

 • prijavnina 12 € na prijavo
 • enoposteljna soba 75 € na osebo
 • pogled na morje v hotelu 4* 35€ na osebo

POPUSTI v agenciji:

 • otrok do 12 leta na dodatnem ležišču 15%
 • odrasla oseba na dodatnem ležišču 5%

Cena vključuje:

 • Letalska karta z letališkimi pristojbinami, let iz Ljubljane
 • Avtobusni prevoz po programu na Malti in Gozu,
 • 4x Nastanitev s polpenzionom v hotelu 3* ali 4* v Buggibbi,
 • Slovenski vodnik,
 • 5 dni lokalno vodenje,
 • Zunanje oglede po programu,
 • Povratni trajekt na Gozo,
 • Vstopnine: stolnica Sv. Janeza, trdnjava St. Angelo, katedrala v Mosti, katakombe,
 • Pastizzi prigrizek, 
 • Osnovno nezgodno zavarovanje,
 • Stroške organizacije in DDV.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani ter v naši poslovalnici.Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji