Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


KORZIKA - OTOK LEPOTE

HOTEL: po programu 5 dni - LETALO
ODHOD:CENA:
29.4., 5 dni, VODENOod 399 €
redna cenaod 444 €
(osk) KORZIKA ZA 1. MAJ, VODENO POTOVANJE, ZAGOTOVOLJENO, AKCIJSKA CENA

Otok lepote - KORZIKA, 29.04.- 03.05.2020

KORZIKA PLAŽE

– slikovita Korzika z divjo in neokrnjeno naravo
– srednjeveška mesta na robu pečin
– kristalno čisto morje, peščene plaže in globoki zalivi

ZAGOTOVLJENO, z letalom iz Ljubljane


Zasanjan otok naravnih lepot leži samo 40 kilometrov stan od italijanske obale, a ko stopiš nanj se počutiš kot na drugem planetu. Popotnika očarajo visokogorski masivi, razgibani tolmuni in prepadni klifi, ki se pnejo nad kristalno čistim morjem.

Potovanje nas v samo petih dneh popelje prek glavnih korziških znamenitosti ter nam predstavi naravne in kulutrne dejavnike, ki so oblikovali karakter korziškega človeka.

Vsebinsko bogato, z naravo stkano in zelo razgibano potovanje!

PROGRAM


1. dan: LJUBLJANA – LIVORNO.

Večerni odhod (okrog 22. ure) iz Ljubljane in nočna vožnja preko Italije do Livorna. (bus)

2. dan: LIVORNO – BASTIA – CORTE.

Prihod v Livorno v jutranjih urah, kjer se vkrcamo na trajekt. Po štiriurni plovbi čez Ligursko morje pristanek v Bastii na Korziki. Po prihodu v Bastio skozi gorsko Korziko nadaljujemo pot in pozno popoldne prispemo v Corte. Ogled najbolj korziškega izmed korziških mest, ki je tudi kulturna prestolnica otoka. Corte je živahno univerzitetno mesto s prijetnim središčem, najlepše pa je na stari citadeli, od koder se nam odpre pogled na širšo okolico in kjer si ogledamo muzej korziške tradicije. Večerja in nočitev. (trajekt, H, ZV)

3. dan: CORTE – BONIFACIO – SARTENE – FILITOSA - PROPRIANO.

Zajtrk. Pot nadaljujemo proti jugu otoka, do mesta Bonifacio, ki je sezidano na 70-metrskih pečinah in je največji korziški biser. Sprehodimo se do mesta na visokem klifu, skupaj obiščemo glavne znamenitosti in razgledne točke, potem pa sledi prosto za lastno raziskovanje mesta in morda njegove okolice, saj se lahko sprehodimo proti svetilniku, kjer je doživetje še močnejše ali pa si privoščimo izlet z ladjico pod pečinami. Popoldne sledi vožnja do Sartena, sprehodimo se med visokimi kamnitimi hišami in si privoščimo oddih za kavo. Pot nadaljujemo še do Filitose, arheološkega nahajališča, katerega najstarejše najdbe segajo v čas 3.300 pr. n. št.. Zanimivi menhirji s človeškimi podobami govorijo o času daleč nazaj. Predzgodovinsko nahajališče s posebnimi občutki. Še kratka vožnja v letoviški Propriano. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev. (H, ZV)

4. dan: PROPRIANO – PETRETO BICCHISANO – AJACCIO – LES CHALLANCHES - PORTO.

Po zajtrku se odpeljemo proti vasici Petreto Bicchisano, kjer se poklonimo žrtvam letalske nesreče Adrie Airways leta 1981. Vožnja do otoške prestolnice Ajaccia, kjer postanemo ob Napoleonovem kipu in tržnici, lahko pa obiščete tudi njegovo rojstno hišo. Prosto za kosilo in morda skok v morje. Po kosilu se po slikoviti in ozki cesti odpeljemo proti največji korziški naravni znamenitosti – Unescovim Les Challanches, ki so v zgodnji večerni svetlobi noro doživetje. Vožnja do Porta. Namestitev in nočitev. (H, ZV)

5. dan: PORTO – CALVI – BASTIA – LIVORNO – LJUBLJANA.

Zajtrk in zgodnji odhod proti svetovljanskemu Calviju z izredno lepo mestno trdnjavo, v katerem naj bi se rodil Krištof Kolumb. Ogledamo si mesto, kjer je stala njegova rojstna hiša. Pot nadaljujemo do naše začetne in končne točke na Korziki – Bastie, se vkrcamo na trajekt in odplujemo proti Livornu. Sledi še vožnja do Ljubljane, kamor pridemo v zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne. (Z, trajekt)


KORZIKA POTOVANJA  

Cenik

Cenik potovanja na osebo v dvoposteljni sobi: redna cena = 444 € in akcijska cena = 399 €

Obvezna doplačila
 
Doplačilo za skupino v velikosti 35 - 39 oseb 39 €
Doplačilo za skupino v velikosti 40 - 44 oseb 21 €
Doplačilo za skupino v velikosti 30 - 34 oseb 60 €
Doplačilo za skupino v velikosti 25 - 29 oseb 90 €

Doplačila po želji
 
Izlet z ladjico - Bonifacio 17 €
Doplačilo za enoposteljno sobo 99 €
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja -TRIGLAV ** 4.56 %
Zdr. zav. Coris, do 5 dni, posamično * 9.5 €

Popusti

Članski popust od redne cene aranžmaja 3.5 %
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču 10 %

Cena (najmanj 45 udeležencev) vključuje: 

3 nočitve v hotelih 2-3* z zajtrkom in večerjo, avtobusne in ladijske prevoze po programu, vse oglede po programu (od zunaj), lokalne turistične pristojbine, slovensko vodenje, stroške priprave in organizacije potovanja.

Vstopnine v ceno potovanja niso vključene. Potnik jih poravna na kraju samem. Okvirni zneski vstopnin so naslednji: AJACCIO: Napoleonova rojstna hiša 7 EUR; CORTE: muzej 5,5 EUR, FILITOSA: 6 EUR


VIZE: Slovenci potrebujemo le veljaven potni list ali osebno izkaznico.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni.Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji