Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


KLASIČNI LIBANON

HOTEL: po programu 6 dni - LETALO
ODHOD:CENA:
24.4., 6 dni, VODENOod 888 €
26.10., 6 dni, VODENOod 888 €
(osk) LIBANON ZA PRVI MAJ ALI KROMPIRJEVE POČITNICE 2020, VODENO POTOVANJE, ZAGOTOVOLJENO

Klasični Libanon, 24.04. ali 26.10.2020

libanon zemljevid

ZAGOTOVLJENO, z letalom iz Ljubljane, hoteli 4*


- doživite presek zgodovine in modernega v kozmopolitskem Bejrutu
- obiščite Byblos, eno najstarejših mest na svetu in raziščite antični Baalbek
- poizkusite odlično vino in kulinariko (humus, falafel, fatouche)
- zadihajte mediteranski zrak v obmorskih Tiru in Sidonu
- zavijte v hribe in spoznajte dediščino in svetišča tukajšnjih Kristjanov


PROGRAM


1. dan: LJUBLJANA – BEJRUT.

Zbor na ljubljanskem letališču in polet preko vmesnega letališča v Bejrut. Pristanek naslednjega dne sredi noči. Po opravljenih carinskih obveznostih prevoz do hotela in nočitev. (letalo, H*)

2. dan: BEJRUT – Tripoli – Biblos. 
 
Po zajtrku nas čaka vožnja na sever, v srednjeveški Tripoli. Z mestne citadele se nam razprostre razgled na mesto in okolico. Potem se spustimo še v središče mesta, barantamo na znameniti tržnici, odišavimo se na tržnici mila in pokukamo v hammam. Zapeljemo se do razstaviščnega centra znamenitega arhitekta Oscarja Niemeyerja, ki je oblikoval Brasilio. Po kosilu se po slikoviti dolini Kadisha dvignemo v hribe. Ustavimo se pri cedrovem gozdu in pri čudovitem slapu Baatara, nato pa spustimo do morja in sprehodimo po Biblosu, enemu najstarejših mest na svetu. Ob sončnem zahodu vožnja ob Mediteranu nazaj do prestolnice. Nočitev. (H*, Z)

3. dan: BEJRUT – Jeita – Harisa.

Po zajtrku se z gondolo iz središča Jounieha dvignemo do krščanskega Svetišča Naše gospe libanonske v Harissi, od koder se nam ponudi izjemen pogled na Mediteransko morje in gosto poseljeno libanonsko obalo. Po spustu sledi obisk veličastne jame Jeita, kandidatke za seznam svetovnih naravnih čudes, po kateri nas ob nizkem vodostaju zapeljejo s čolni. Popoldan preživimo v kozmopolitskem Beirutu in se po ogledu starega centra in mestnih znamenitosti sprehodimo po znameniti promenadi, postojimo ob skalah Rarouche in preživimo večer v živahnem predelu Hamra. Vrnitev v Bejrut in nočitev. (H*, Z)

4. dan: BEJRUT– izlet v dolino BEKAA.

Zajtrk. Podamo se na izlet preko mogočne planine Libanon v Baalbek, kjer nas pričakajo čudoviti ostanki templjev nekoč mogočnega Heliopolisa. Gre za enega najbolje ohranjenih rimskih templjev na svetu! Po kosilu nadaljujemo vožnjo po slikoviti dolini Bekaa, ki je znana po vinogradništvu, zato se oglasimo v eni od kleti v Ksari. Po ogledu umajadske citadele v danes armenskem Anjaru, se preko hribov vrnemo v Bejrut. Nočitev. (H*, Z)

5. dan: BEJRUT– Tir – Magdouche.

Zajtrk in zgodnja odjava iz hotela, saj nas čaka dolg in zanimiv dan. Najprej se povzpnemo v hribovski skalnati vasici Deir el Qamar in Beit et Dine, kjer spoznavamo dediščino libanonskih Maronitskih kristjanov, ki so tu postavili svoje samostane. Sledi spust do obmorske ravnice in vožnja na jug Libanona, ki je pod vplivom politične skupine Hezbolah. Obiščemo križarski grad v Sidonu, kjer je tudi živahen souq – tržnica. Zatem se odpravimo do svetopisemske votline v Magdoucheu, ene najpomembnejših lokacij za tukajšnje kristjane. Po ogledu arheološkega parka in sprehodu po starem delu obmorskega mesta Tyre sledi prosti čas za morsko večerjo in pozen transfer do letališča v Bejrutu. (Z)

6. dan: BEJRUT – LJUBLJANA.

Po polnoči prevoz do letališča in polet preko vmesnega letališča v Ljubljano. (letalo)


dolina bekaa libanon  biblos libanon

Cenik

Cenik potovanja na osebo v dvoposteljni sobi: redna cena = 966 € in akcijska cena = 888 €

Obvezna doplačila
 
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 24 oseb 60 €
Doplačilo za skupino v velikosti 25 - 34 oseb 30 €

Doplačila po želji
 
Doplačilo za enoposteljno sobo 130 €
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja - PAKET A ** 4.56 %
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine) 20 USD

Cena (najmanj 35 udeležencev) vključuje: 


letalski prevoz po programu, letališke pristojbine in varnostne takse (160 EUR), 4 nočitve z zajtrkom v hotelih 4*, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, zunanje oglede po programu, slovensko vodenje in lokalne vodnike, kjer je potrebno, stroške priprave in organizacija potovanja.Vstopnine po programu so vštete v ceno potovanja (Biblos, jama Jeita, gondola na Harisso, ciatadela Tripoli, ogled vinske kleti v Ksiri, templji v Baalbecku, utrdba Anjar, grad Sidon, ruševine Tyre, palača Beiteddine)

VIZA: 
Slovenci potrebujemo libanonski vizum. Pridobimo ga ob prihodu na letališču v Bejrutu* in je trenutno še brezplačen. Potni list mora biti veljaven najmanj šest (6) mesecev na dan vstopa v državo.

*Pozor: to ne velja za ženske do 30. leta. Le te morajo za vizum zaprositi na Veleposlaništvu Libanona na Dunaju.
Vstop v Libanon ni dovoljen potnikom z izraelskim žigom v potnem listu.ZDRAVJE: 
obveznih cepljenj za to potovanje ni. O zdravju se posvetujte na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje Ljubljana, Zaloška 29, 1000 Ljubljana, telefon: (01) 586 39 00. Za več informacij obiščite: http://www.nijz.si.


Še nekaj o Libanonu in potovanju:


Libanon je čudovita bližnjevzhodna dežela z bogato naravno in kulturno dediščino. Ob dolgih, vabljivih obalah Mediteranskega morja se dvigajo s cedrovimi gozdovi poraščeni hribi, pod katerimi se skrivajo ene izmed najlepših jam na svetu. Na drugi strani gora so lepe planote, poraščene z iglavci, oljkami in vinsko trto. Navidezni raj so skozi zgodovino poselile mogočne kulture in zgradile številne veličastne pomnike kulturne dediščine, a zgodovina jim ni bila vedno naklonjena in v spominu Evropejcev Libanon včasih zbudi mešane občutke. A brez skrbi, kljub burni polpretekli zgodovini je danes to relativno varna dežela, ki se ponovno odpira turizmu in vabi, da raziščemo pozabljene bisere. .

Naše popotovanje je sprehod skozi zgodovino in kontraste, ki oblikujejo libanonsko deželo in družbo. Od velikih kozmopolitskih mest do spokojnih vasi, od kristjanov do muslimanov, od bogatega do revnega, obmorskega in gorskega, tradicionalnega in modernega, svetega in posvetnega,… Libanon je zagotovo ena najbolj zanimivih turističnih destinacij. Vse to bomo začinili s kulinariko, ki je po mnenju mnogih med najboljšimi na svetu. Poznate humus, falafel, fatouche? Ne bo manjkalo tudi specialitet iz žara. Prilijte temu še kozarček odličnega libanonskega vina in doživetje bo popolno.

Potovanje za popotniške sladokusce, ki želijo doživeti tudi manj obiskane a relativno bližnje destinacije z zares bogato naravno in kulturno dediščino. Zastavljeno je kot krajši mediteranski oddih, dnevi so dolgi in polni, veliko je lepih ogledov in stika z lokalnim življenjem.Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji