Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


ALBANIJA Z LETALOM

HOTEL: PO PROGRAMU 6 dni - AVTOBUS
ODHOD:CENA:
28.4.-3.5., vodenood 630 €
15.-20.9., vodenood 630 €
27.10.-1.11., vodenood 630 €
(OJ) ALBANIJA Z LETALOM, 5 DNI, IZLETI, VODENO, ZAGOTOVLJENO, 1. MAJ

BISER MEDITERANA - ALBANIJA

albanija sarande letovišče  albanija plaže

z letalom iz Lj, ZAGOTOVLJENO - več datumov, tudi 1.maj

kruje albanija 2

MODRA CENA DO 29.2.2020 - 630 eur na osebo za vse termineZakladnica tradicije in drugačnega življenja, živahna in osamljena mesta, hišice, ujete v hribčkih s tisočerimi okni, trdnjave, amfiteatri, bunkerji in moderne zgradbe, prašne makadamske in nove ceste, Mercedesi in ovce…
Kraljestvo neokrnjenih naravnih lepot, stotine kilometrov peščenih in mivkastih plaž, albanski Monako – Serande s stotimi hoteli, okusna hrana z italijansko-turškim pridihom, albanski konjak, odlična vina, …
Prvinska-drugačna Albanija, ki s hitrimi koraki dohaja Evropo. Uživajmo v njeni lepoti in zgodovini.
Albanija ni tako blizu, zato lahko potujemo z letalom in jo s številnimi zanimivimi zgodbami spremljevalcev »prečesamo« z avtobusom.


skadarsko jezero albanija  skadar albanija

PROGRAM


1. dan: Letališče Podgorica - Skadar


Pozdrav potnikom na letališču Jožeta Pučnika in popoldanski polet za Podgorico. Vožnjo nadaljujemo v Skadar – mesto, zgrajeno na obali Skadarskega jezera.
Sledi ogled trdnjave Rozafa, ki je zgrajena na 130 metrih nadmorske višine, obkrožena z rekama Drim in Bojana. Nadaljujemo z ogledom mesta: mošeja Ebu Beker (največja mošeja v Skadaru iz leta 1995, obnovljena leta 2008), hotel Rozafa (edini hotel v Skadaru v času vladavine Enverja Hodže), katedrala Sveti Štefan (največja katedrala v Albaniji, posvečena zaščitnikom mesta). Namestitev v hotelu in večerja. Nočitev.

2. dan: Skadar – Kruje - Tirana


Zajtrk in ogled Kruja (zgodovinsko najbolj znanega in najpomembnejšega mesta v Albaniji). Ogled Skenderbega (danes je to muzej, v katerem si lahko ogledate in slišite o zgodovini Albanije in njenega največjega narodnega heroja Georga Kastriotija – Skenderbega). Odhod proti Tirani, danes sodobni prestolnici Albanije. Panoramski ogled mesta z vodnikom: Narodni muzej, Trg Skender Began, vladni parlament, Kraljevska palača, Nacionalna radiotelevizija, Bunk’Art (največji bunker, zgrajen v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja v času komunizma). Prosti čas za samostojno raziskovanje. Namestitev v hotelu in večerja. Nočitev.

3. dan: Tirana - Berat – Gjirokaster - Saranda


Po zajtrku odhod v Berat – eno najstarejših mest v Albaniji, nastalo v 6. stoletju pred našim štetjem. Obisk trdnjave Berat, zgrajene na skalnem griču na levi strani reke Osum, ogled Narodnega muzeja Ikona Onufri, kjer je mogoče videti veliko zbirko ikon iz 16. stoletja. Nadaljevanje poti do Gjirokasterja (staro mesto je na seznamu svetovne dediščine navedeno kot redek primer dobro ohranjenega otomanskega mesta, ki so ga zgradili posestniki.) Ogled mesta: Grad Girokastrer (zgrajen na 336 metrih nadmorske višine) je eden največjih gradov na Balkanu, danes vojni muzej, Stare Pazarje in otomanske hiše (v preteklosti in danes je še vedno komercialni del starega mestnega jedra), Zekete hiša (ena najbolj obiskanih hiš v Girokasterju, nedavno obnovljena in uporabljena kot muzejska hiša) … Po raziskovanju Girokastre odhod v Sarando (mondeno turistično mesto na skrajnem jugu, ki se nahaja med planinami in Jonskim morjem). Prihod v hotel. Večerja in nočitev.

4. dan: Saranda – Butrint – Saranda


Zajtrk. Odhod za Butrint (naseljen že v prazgodovini, najprej je bila grška kolonija, nato rimsko mesto in sčasoma je postalo glavno pomorsko in trgovsko središče), ogled antičnega mesta (gledališče, bazilika, obzidje, beneški grad…). Vrnitev v Sarando in prosto popoldne. Večerja, nočitev v hotelu.

5. dan: Saranda – Modro oko – Drač


Po zajtrku odhod do znamenitega izvira reke Bistrice, imenovanega Modro oko. Kratek postanek na izviru in nato nadaljevanje poti do drugega največjega mesta v Albaniji – Drača. Obisk Vinarije Skenderbeg (ustanovljena leta 1929), ogled kleti in degustacija znamenitega albanskega žganja. Po obisku Vinarije namestitev v hotelu. Svečana večerja ob glasbi in folklori. Nočitev.

6. dan: Drač – letališče Podgorica


Po zajtrku ogled Drača: rimski amfiteater (izvor iz drugega stoletja, zgrajen v času vladavine rimskega cesarja Trajana), ostanek mestnega obzidja, beneška trdnjava (izvor v 15. stoletju – čas, ko je bil Drač eno najbolj utrjenih mest na Balkanu), mošeja Fatih… Vožnja do Podgorice in v kolikor bo ostalo še kaj časa do odhoda letala, bomo naredili krožni ogled.


albanija zanimivosti  gjirokaster albanija 3


CENE IN TERMINI:


28.4.-3.5., | 630 eur MODRA CENA do 29.2.2020 |  redna cena = 690 eur na osebo

15.-20.9. | 630 eur MODRA CENA do 29.2.2020 |  redna cena = 690 eur na osebo

27.10.-1.11. | 630 eur MODRA CENA do 29.2.2020 | redna cena = 670 eur na osebo

Vključeno v ceno:


- letalski prevoz na destinacijo ter avtobusni prevoz za krožne oglede,
- hoteli 3/4*,
- 5x nočitev (1x polpenzion Skadar, 1x polpenzion Tirana, 2x polpenzion Saranda, 1x nočitev z zajtrkom Drač),
- svečana večerja z glasbo in folklornim programom v Draču,
- ogled kleti in degustacija vina, žganja in konjaka v vinariji Skenderbeg,
- vstopnine: za trdnjavo Rozafa – Skadar, muzej Skenderbeg – Kruja, Bunk’Art – Tirana, trdnjava – Berat, trdnjava Onufri Muzej – Berat, trdnjava – Gjirokaster, Antickni grad – Butrint, izvir Modro Oko, amfiteater- Dra
- vse takse,
- lokalni in naš vodnik, vodstvo in organizacija.

Možna doplačila:


- 1/1 soba- 100 €
- zavarovanje rizika odpovedi in dodatno Coris zavarovanje
- Povišanje cene: Cena je preračunana za min 45 oseb. V primeru manjšega št. (35-44) se le-ta poveča za 25€ oz. za 50€ v primeru 25-34 oseb. O morebitnem povišanju cene boste obveščeni 5 dni pred odhodom.

Opombe:


Predviden letalski prevoz iz Ljubljane /na Podgorico ali Tirano.
Program je informativen in se lahko spremeni glede na vremenske razmere in možnosti, ki so odvisne od sodelujočih partnerjev in prevoznikov. Vsekakor se bomo potrudili, da vam bo potovanje ostalo v najlepšem spominu in da bomo dodali še kakšen zanimiv postanek, ki ni opisan v programu.Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji