Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


TURČIJA - KAPADOKIJA - NOVI TERMINI 2019

HOTEL: IZBOR HOTELOV 7 dni - letalo
ODHOD:CENA:
10.4.-17.4.od 358 €
17.4.-24.4.od 368 €
Kapadokija 2019, z letalom iz Lj, polpenzion, 7 dni, marec in april Dežela pravljičnih dimnikov, izjemne narave in podzemnih mest Antalya / Belek / Uchisar / Avanos / Nevsehir


TURČIJA - KAPADOKIJA-2019


Kapadokija je ime za čudežno področje, ki se nahaja med mesti Nevsehir, Nigde in Aksaray. Je eno najbolj priljubljenih turističnih destinacij Turčije zaradi edinstvenih geoloških, zgodovinskih in kulturnih znamenitosti. Je dežela pravljic, skrivnostna in očarljiva. Tukaj lahko uživate v neverjetnih naravnih čudesih, odkrivate skrivnostna podzemna mesta, spoznate bogato kulturo in zgodovino ali ob zori poletite z balonom nad pravljično pokrajino. Izkoristite našo neverjetno ponudbo in se skupaj z nami odpravite na nepozabno pustolovščino!


1. dan: polet proti Antalyi
Zbirališče potnikov na letališču Ljubljana dve uri pred poletom in let proti Antalyi. Pri izhodu z letališča vas pričaka vodnik. Sledi prevoz do hotela ter nastanitev in večerja. Nočitev na območju Antalye.2. dan: Antalya – Konya - Kapadokija
Zajtrk. Vožnja do Konye, ki je bila v zgodnjem srednjem veku prestolnica Turkov Seldžukov in njihovih sultanov ter je danes romarski kraj za številne Turke. Ogledali si boste znameniti samostan Mevlana, od koder izhaja red vrtečih se dervišev. Danes je samostan muzej muslimanske in zakladnica turške umetnosti. Nato nadaljujete pot proti Kapadokiji. Namestitev v hotelu na območju Kapadokije, večerja in nočitev.

kapadokija ponoči

3. dan: Göreme
Zajtrk. V mestu Göreme si boste ogledali podzemno jamsko cerkev, ki je pod zaščito organizacije Unesco in velja za kulturni spomenik. Tukaj se je narava predala fantaziji; pokrajina sestoji iz kamnitih sten, piramidnih kamnov in kegljev iz lehnjaka, ki so preluknjani kot mravljišče. Nato vas popeljemo skozi dolino Simon ali „Dolino menihov“ imenovano tudi „Dolina pravljičnih dimnikov“. Pokrajina je s svojimi izoliranimi ali združenimi oblikami, ki segajo tudi do preko deset metrov v višino, tako unikatna in popolna, da človek obnemi. Vožnja do Uchisarja, kjer je predviden kratek postanek. Nato bomo obiskali tkalnico preprog in spoznali postopek izdelave preproge, vse od pridobivanja naravnih materialov: svile, bombaža in volne - do končnega izdelka. Za zaključek dneva se bomo sprehodili še po čudovitem mestu Avanos, znanem predvsem po lončarski umetnosti. Povratek v hotel, večerja in nočitev.4. dan: mesečeva pokrajina Kapadokija
Zajtrk. Pokrajina Kapadokije s svojimi oblikami, podzemnimi cerkvami in bivališči spominja na površje Lune. Stvaritelj te pokrajine je vulkan, ki je ob ponavljajočih se izbruhih v okolico izstrelil ogromne količine lehnjaka. Zaradi vremenskih vplivov so se nekatere plasti lehnjaka sprijele, druge pa so bile izprane. Prvi pribežniki so se na tem področju naselili v 7 st. Kasneje so jim sledili menihi, ki so tu izdolbli cerkve, kapele in samostane. V jutranjih urah, po zajtrku, vožnja po tej nadrealistični in pravljični deželi s postanki za fotografiranje. Popoldan možna udeležba na fakultativnem izletu (za plačilo). Povratek v hotel, večerja in nočitev.


5. dan: Kapadokija - Antalya
Zajtrk. Zapustili bomo Kapadokijo ter se zapeljali do postajališča za karavane Sultan Han iz časa Seldžukov. Nato nadaljujemo pot skozi čudovito gorovje Taurus proti območju Antalye, kjer boste preživeli zadnje tri dni. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.


6. dan: Antalya – slap Karpuzkaldiran
Zajtrk. Ogled Antalye, enega najlepših mest turške riviere z bogato vegetacijo in prekrasno kuliso gorovja Taurus v ozadju. Med drugim boste lahko občudovali mestno znamenitost, minaret Yivli Minare in stolp z uro na Kalekapisi, stari mestni trdnjavi ter romantični stari del mesta s pristaniščem. Tukaj boste imeli tudi možnost ugodnega nakupa nakita in usnjenih izdelkov. Obiskali bomo zlatarno in doživeli umetnost izdelave nakita ter uživali v čudoviti modni reviji z usnjenimi oblačili. Za zaključek dneva si bomo privoščili ogled znamenitega slapa Karpuzkaldiran. Povratek v hotel, večerja in nočitev.7. dan: prosto ali udeležba na fakultativnem izletu
Zajtrk. Današnji dan si lahko organizirate po svoje ali se udeležite našega fakultativnega izleta (za plačilo). Po izletu sledi povratek v hotel, večerja in nočitev..8. dan: povratek domov
Zajtrk. V skladu s časom odhoda, vas bo avtobus zapeljal do letališča, od koder nadaljujete pot proti domu.
Pomembno: Za potovanje je potreben potni list veljaven vsaj še 6 mesecev po končanem potovanju. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.
ČAS POTOVANJA: 8 dni / 7 noči


TERMINI IN CENE:
03.04. – 10.04.2019 - 348 EUR - 2 prosti mesti na dan 21.1.

10.04. – 17.04.2019 - 358 EUR - ŠE NEKAJ PROSTIH MEST NA DAN 21.1.

17.04. - 24.04.2019 - 368 EUR  - 
ŠE NEKAJ PROSTIH MEST NA DAN 21.1.


18.04. – 25.04.2019 - 368 EUR - ZASEDENO

24.04. – 01.05.2019 - 378 EUR - ZASEDENO

Cena na osebo v dvoposteljni sobi.


Cena vključuje: letalski prevoz Ljubljana – Antalya – Ljubljana z letališkimi pristojbinami, 7 x nočitev v hotelih s 4* in 5* v dvoposteljni sobi, 7 x bogat samopostrežni zajtrk, 7 x večerja (samopostrežna oz. strežena).


Pogoji odpovedi potovanja:
do 45 dni pred odhodom 10 % vrednosti aranžmaja,
od 44 do 30 dni pred odhodom 25 % vrednosti aranžmaja,
od 29 do 15 dni pred odhodom 50 % vrednosti aranžmaja,
od 14 do 12 dni pred odhodom 80 % vrednosti aranžmaja,
od 11 do 0 dni pred odhodom ali po odhodu 100 % vrednosti aranžmaja.

Plačilo: 25% ob rezervaciji, preostanek najkasneje do 30 dni pred odhodom.
Navodila in splošni pogoji potovanja za turistične aranžmaje so sestavni del programa in pogodbe potovanja. S podpisom pogodbe se potnik strinja z navedenimi pogoji, zato prosimo cenjene potnike, da pozorno preberejo pogoje.
Prosimo, da se o varnosti potovanja ter dodatnih formalnostih glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/.
Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji