Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


PIRENEJI-BORDEAUX-BILBAO, ZAGOTOVLJENO

HOTEL: po programu 5 dni - letalo iz BENETK
ODHOD:CENA:
5xNZ, 18.-22.4.od 698 €
dnevni izleti, organiziranood
(P) ZAGOTOVLJEN ODHOD iz LJ, ORGANZIRAN IZLET, PREDPOČITNIŠKI IZLETI, ŠPANIJA, FRANCIJA, PAMPLONA, LURD, BORDEAUX, BILBAO

PREDPOČITNIŠKA ŠPANIJA IN FRANCIJA - PAMPLONA, LURD, BORDEAUX, BILBAO

ZAGOTOVLJEN ODHOD: 18.-22. APRIL, direkten let iz LJ


bilbao mesto BORDEAUX FRANCIJA BIKE TOUR

  • Lurd in slikovite srednjeveške vasice v Pirenejih

  • San Sebastian in Bilbao – trenutno najbolj modni španski mesti

  • Bordeaux in najboljša francoska vina

  • slikovita obala Atlantika


PROGRAM IZLETA

1. DAN

SLOVENIJA - PAMPLONA-SLIKOVITI PIRENEJI-LURD

nočitev

Predvidoma v jutranjih urah polet z letališča JP Ljubljana v Vitorio, prestolnico Baskije. Po pristanku vožnja proti znamenitemu romarskem središču Lurd v francoskih Pirenejih. Na poti krajši postanek v Pamploni, prestolnici Navare in mestu, ki je znano po teku pred biki. Ogled starega mestnega središča, obdanega z obzidjem in gotske stolnice, mestne hiše, cerkve San Saturnio z dvema zvonikoma. Enkratna pokrajina s prepletom visokih vrhov, zelenih dolin, dramatičnih sotesk, nedotaknjenih jezer in številnih slapov nas bo spremljala na poti v znano romarsko središče. Krajši postanek v mestecu Saint-Jean-Pied-de-Port ter Sauveterre-de-Beam in Orthez ter mimo kraja Pau v Lurd. Sprehod do osrednjega lurškega trga Esplanade in votline, kjer se je Marija prvič prikazala pastirički Bernardki leta 1858. Ogled zgornje in spodnje bazilike ter ostalih zanimivosti. Prenočevanje v okolici.

2. DAN

LURD-BORDEAUX

zajtrk, nočitev

Vožnja v Bordeaux s krajšim postankom v vasici Aire- -sur-l'Adour, Bordeaux velja za eno najlepših francoskih mest in biser evropske arhitekture. Bordeaux z več kot 2000–letno zgodovino in središče trgovanja, je pod Unescovo zaščito. Sprehod po starem mestnem jedru z Le Grand Théatre, trg Borze in vodno ogledalo, v katerem je čudoviti odsev Borze, renesančni slavolok zmage Porte Cailhau, gotska katedrala St André ... Najnovejša pridobitev pa je La Cité du vin – edinstven muzej posvečen vinskim kulturam. Priporočamo obisk, ki ga boste zaključili na belvederu s kozarcem vina in čudovitim razgledom na mesto (doplačilo). Nastanitev v hotelu.

3. DAN

BORDEAUX-SAINT EMILION-BAYONNE-SAN SEBASTIAN

zajtrk, nočitev

Vožnja v Saint Emilion, lepo ohranjeno srednjeveško mesto, na desnem bregu reke Garone, kar pomeni, da v vinih prevladuje merlot. Postanek v eni od vinskih kleti in pokušina (doplačilo). Po ogledu nadaljevanje vožnje v okolico mesta Biarritz. Tamkajšnja plaža je od nekdaj privabljala francosko plemstvo, obiskovali pa so jo tudi zvezdniki kot sta Gary Cooper ali Frank Sinatra. Ogled mesta Bayonne, ki se nahaja na najsevernejši točki francoske Baskije in mu pravijo baskovski Amsterdam. Postanek za ogled in vožnja do francosko–španske meje in prenočevanje na poti v San Sebastian.

4. DAN

SAN SEBASTIAN-BILBAO

zajtrk, nočitev

Obiskali bomo mondeni San Sebastián, najlepše mesto Baskije. Nahaja se ob zaokroženem zalivu, prav na sredini pa leži otoček Santa Clara. Sprehod mimo glavnih mestnih zanimivosti: skulpture Peine del Vento, čudovite plaže Concha, palače Miramar, sprehodili se bomo tudi po starem delu Casco Viejo. Nadaljevanje v Bilbao, danes najbolj modno mesto v Španiji. Navdušila nas bo glavna mestna znamenitost, muzej Guggenheim, izjemno delo arhitekta F.O. Gehry-ja. Mojstrovina iz stekla in titanija privablja množice ljubiteljev umetnosti in arhitekture. Ob doplačilu obisk muzeja. Nato si bomo ogledali stari del mesta, Casco Viejo s katedralo, trgom Nueva, tržnico in slikovitimi, pisanimi zgradbami ob reki. Nastanitev v hotelu.

5. DAN

BILBAO - VITORIA - SLOVENIJA

zajtrk

Dopoldne bomo nadaljevali z ogledom starega dela mesta, Casco Viejo s katedralo, trgom Nueva, tržnico in slikovitimi, pisanimi zgradbami ob reki. Nekaj prostega časa in popoldne vožnja v glavno mesto Baskije, Vitorio. V mestu se nahaja sedež baskovskega parlamenta, zgrajen na temeljih starega mesta Gasteiz na griču, ki predstavlja najvišjo točko dežele. Vožnja na letališče in predvidoma zvečer polet v Ljubljano.PAKETNA CENA: 698 eur / osebo

Cena velja na dan objave in lahko varira glede na proste kapacitete oz. povpraševanje. Pokličite za individualno ponudbo na izbrane datume.

V terminu:

18.4.  LJUBLJANA VITORIA   06.00   08.25

22.4.  VITORIA LJUBLJANA   20.10   22.40


CENA VKLJUČUJE

letalski prevoz Ljubljana-Vitoria-Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine, 4 nočitve z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*, prevozi in ogledi po programu brez vstopnin, spremstvo in organizacijo potovanja.

POPUSTI/DOPLAČILA

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: na posameznem avtobusu med 25 in 34 potniki 30 €.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 159 €, Cite du Vin, Bordeaux; 20 €; obisk kleti in pokušina 3 vrst vina: 18 €

DOPLAČILO PO ŽELJI na poti: strošek vstopnin in javnega prevoza pribl. 40 €

Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: - 15%

PRIPOROČAMO:

zaradi velikega zanimanja za ogled muzeja Cite du Vin, BORDEAUX in vinske kleti v Saint Emilion priporočamo doplačilo o prijavi.

OPOMBA: pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu.
Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji