Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


TURČIJA - KAPADOKIJA,8.10.-15.10.

HOTEL: IZBOR HOTELOV 8 dni - letalo
ODHOD:CENA:
8 dni, 5.11.-12.11.od 246 €
8 dni, 29.10.-5.11.od 279 €
8 dni, 22.10.-29.10.od 299 €
8 dni, 8.10.-15.10.od 326 €
UGODNO - POHITITE, MESTA NA LETALU SO OMEJENA!

TURČIJA - KAPADOKIJA II

zahodna turcija colni  kapadokija baloni

kapadokija ponoči 8-dnevno potovanje ali počitnice že od 246 € dalje

8.10. - 15.10.2018.......... od 326 € na osebo

22.10. - 29.10.2018.......... od 296 € na osebo

15.10. - 22.10.2018.......... od 316 € na osebo

29.10. - 5.11.2018.......... od 276 € na osebo

5.11. - 12.11.2018.......... od 246 € na osebo


KAPADOKIJA: Konya, Göreme, Antalya...

Kapadokija je ime za čudežno področje, ki se nahaja med mesti Nevsehir, Nigde in Aksaray. Je eno najbolj priljubljenih turističnih destinacij Turčije zaradi edinstvenih geoloških, zgodovinskih in kulturnih znamenitosti. Je dežela pravljic, skrivnostna in očarljiva. Tukaj lahko uživate v neverjetnih naravnih čudesih, odkrivate skrivnostna podzemna mesta, spoznate bogato kulturo in zgodovino ali ob zori poletite z balonom nad pravljično pokrajino. Izkoristite našo neverjetno ponudbo in se skupaj z nami odpravite na nepozabno pustolovščino!

1. dan: polet proti Antalyi
Po pristanku v spremstvu vodnika prevoz do hotela ter nastanitev. Nočitev na območju Antalye.

2. dan: Antalya – Konya – Kapadokija
Zajtrk. Vožnja do Konye, ki je bila v zgodnjem srednjem veku prestolnica Turkov Seldžukov in njihovih sultanov ter je danes romarski kraj za številne Turke. Ogledali si boste znameniti samostan Mevlana (vstopnina ter ogled s strokovnim vodenjem vključena v paketu Kultura in večerje), od koder izhaja red vrtečih se dervišev. Danes je samostan muzej muslimanske in zakladnica turške umetnosti. Nato nadaljujete pot proti Kapadokiji. Nočitev na območju Kapadokije.

3. dan: Göreme
Zajtrk. V mestu Göreme si boste ogledali podzemno jamsko cerkev, ki je pod zaščito organizacije Unesco in velja za kulturni spomenik (vstopnina ter ogled s strokovnim vodenjem vključena v paketu Kultura in večerje). Tukaj se je narava predala fantaziji; pokrajina sestoji iz kamnitih sten, piramidnih kamnov in kegljev iz lehnjaka, ki so preluknjani kot mravljišče. Nato Vas popeljemo skozi dolino Simon ali „Dolino menihov“ imenovano tudi „Dolina pravljičnih dimnikov“. Pokrajina je s svojimi izoliranimi ali združenimi oblikami, ki segajo tudi do preko deset metrov v višino, tako unikatna in popolna, da človek obnemi. Vožnja do Uchisarja, kjer je predviden kratek postanek. Nato bomo obiskali tkalnico preprog in spoznali postopek izdelave preproge, vse od pridobivanja naravnih materialov: svile, bombaža in volne - do končnega produkta. Za zaključek dneva se bomo sprehodili še po čudovitem mestu Avanos, znanem predvsem po lončarski umetnosti. Nočitev na območju Kapadokije.

4. dan: mesečeva pokrajina Kapadokija
Zajtrk. Pokrajina Kapadokije s svojimi oblikami, podzemnimi cerkvami in bivališči spominja na površje Lune. Stvaritelj te pokrajine je vulkan, lehnjaka. Zaradi vremenskih vplivov so se nekatere plasti lehnjaka sprijele, druge pa so bile izprane. Prvi pribežniki so se na tem področju naselili v 7 st. Kasneje so jim sledili menihi, ki so tu izdolbli cerkve, kapele in samostane. Nočitev na območju Kapadokije.

5. dan: Kapadokija ˗ Antalya
Zajtrk. Zapustili bomo Kapadokijo ter se zapeljali do postajališča za karavane Obruk Han iz časa Seldžukov (ogled s strokovnim vodenjem vključen v paketu Kultura in večerje). Nato nadaljujemo pot skozi čudovito gorovje Taurus proti območju Antalye, kjer boste preživeli zadnje tri dni. Nočitev na območju Antalye.

6. dan: Antalya – slap Karpuzkaldiran
Zajtrk. Ogled Antalye, enega najlepših mest turške riviere z bogato vegetacijo in prekrasno kuliso gorovja Taurus v ozadju. Med drugim boste lahko občudovali mestno znamenitost, minaret Yivli Minare in stolp z uro na Kalekapisi, stari mestni trdnjavi ter romantični stari del mesta s pristaniščem. Tukaj boste imeli tudi možnost ugodnega nakupa nakita in usnjenih izdelkov. Obiskali bomo zlatarno in doživeli umetnost izdelave nakita ter uživali v čudoviti modni reviji z usnjenimi oblačili. Za zaključek dneva si bomo privoščili ogled znamenitega slapa Karpuzkaldiran. Nočitev na območju Antalye.

7. dan: prosto ali udeležba na fakultativnem izletu
Zajtrk. Današnji dan si lahko organizirate po svoje ali se udeležite našega fakultativnega izleta (za plačilo). Nočitev na območju Antalye.

8. dan: povratek domov
Zajtrk. V skladu s časom odhoda, Vas bo avtobus zapeljal do letališča, od koder nadaljujete pot proti domu.POMEMBNO:
Za potovanje v Turčijo potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka.
Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.


Storitve vključene v ceno:
❚ Letalski prevoz na relaciji Ljubljana - Antalya – Ljubljana z letališkimi pristojbinami
❚ 7 x nočitev v izbranih hotelih s 4* in 5* v dvoposteljni sobi,
❚ 7 x samopostrežni zajtrk,
❚ prevozi po programu s klimatiziranim in udobnim turističnim avtobusom
❚ slovensko spremstvo med potovanjem
❚ zavarovanje rizika nesolventnosti organizatorja potovanj v skladu z zakonom.

Doplačila:

Obvezno:
❚ Doplačilo za enoposteljno sobo 110,-EUR
❚ Turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu.

Priporočamo:
❚ paket kultura in večerje na osebo 129,- EUR
(paket vključuje: 7 x bogato samopostrežno večerjo v hotelu, vstopnino in strokovno vodenje v muzeju Mevlana, vstopnino in strokovno vodenje v Göreme (muzej na prostem), strokovno vodenje Obruk Han)
❚ Celosten paket zavarovanja potovanja na osebo 32,- EUR
❚ Parkiranje na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana - zunanje parkirišče, 8 dni, 32,-EUR na vozilo

Minimalno število potnikov: 40

Hotel Belek Beach Resort 4*

Hotel se nahaja v kraju Bogazkent / Belek in je od centra Antalye oddaljen 45km. Zgrajen je na površini 38.000m2, z urejenim vrtom, promenadami, zunanjim bazenom in mini zabaviščem za otroke. Standardne sobe so velikosti 28m2 ter opremljene z mini barom, SAT TV, telefonom, zasebno kopalnico (tuš ali kad, WC, sušilec za lase), sefom in klimatsko napravo.
Spletna stran: www.belekbeach.com

 

 

 

 

 

Odlična kulinarika

Notranji bazen

Hotel Dinler 4*

Hotel se nahaja v mestu Nevsehir, v bližini največjih znamenitosti Kapadokije. Na voljo ima 141 sob, ki so opremljene z mini barom, SAT TV, telefonom, zasebno kopalnico (tuš ali kad, WC, sušilec za lase), sefom in klimatsko napravo. V hotelski ponudbi je še a la carte restavracija, bar, savna, turška kopel, zunanji in notranji bazen ter fitnes center. 
Spletna stran:nevsehir.dinler.com


*********************************************************************************************

Kapadokija
Kapadokija je verjetno ena najbolj impresivnih in najbolj bizarnih naravnih pokrajin na svetu ter je del UNESCO-ve kulturne dediščine. V skladih mehkih ognjeniških kamnin so vklesana naselja, samostani in jamske cerkve, v katerih je več generacij kristjanov poiskalo zatočišče.

Göreme
Mesto je, vključno s kamnitimi spomeniki, središče narodnega parka Göreme in je prav tako del UNESCO-ve kulturne dediščine. Pokrajino zaznamujejo neobičajne oblike stebrov, obeliskov in stolpov, katere sta oblikovala pepel in lava pred 2000 leti, pri prvem izbruhu vulkana. Te oblike segajo tudi do 40 metrov visoko.

Konya / Samostan Mevlana
Konya, nekoč glavno mesto zgodnjega srednjeveškega Selevkovega kraljestva, je danes sedmo največje mesto, po velikosti, v Turčiji. Simbol mesta je samostan Mevlana, ki je danes muzej muslimanske ter zakladnica turške umetnosti in obrti.

Antalya se nahaja ob vznožju gorovja Taurus in je eno od najlepših mest turške riviere. Iz leta v leto privablja številne nove obiskovalce s čudovitimi plažami, naravnimi lepotami in številnimi kulturnimi spomeniki. Center starega mesta je rimsko pristanišče, katero je danes preurejeno v marino in do katere potekajo ozke tlakovane uličice. V uličicah so številne kavarne, prodajalne s spominki ter hotelčki v hišah iz otomanskega obdobja. S svojo lokacijo ob Sredozemskem morju je turistično in kulturno središče regije.
Kapadokija

Muzej Mevlana v Konyi

Polet z balonom - nepozabno doživetje!


Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji