Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


CELINSKA TUNIZIJA - SAFARI PROGRAM

HOTEL: PO PROGRAMU 8 dni - LETALO IZ LJ
ODHOD:CENA:
13.5., VODENOod 529 €
OSTALI TERMINI, VODENOod 559 €
8-DNEVNI PROGRAM, POTOVANJE PO TUNIZIJI, VOŽNJA PO SAHARI, OBISK OAZ IN BERBEROV, ZELO UGODNO, MAJ 2020 IN DALJE

Safari program “Po sledeh Berberov” in počitnice na celinski Tuniziji


SAHARA TUNIZIJA KAMELE DŽIPI

Vsi tisti, ki vam počitnice in sproščen oddih nista dovolj in si želite pobliže spoznati Tunizijo ter obenem spoznati katero od skrivnosti te »dežele za tančico«, vabljeni, da se nam pridružite na našem, posebej za to, pripravljenem safari programu.


TUNIZIJA BERBERI SAFARI TURA  star wars tunizija snemanje sahara


PROGRAM:


1. DAN: LJUBLJANA − CELINSKA TUNIZIJA − YASMINE HAMMAMET / PORT EL KANTAOUI
Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in dvourni polet proti Tuniziji. Pristanek na letališču v Tuniziji (Monastir ali Enfidha). Sledi avtobusni transfer in namestitev v hotelu El Mouradi 4* s storitvijo all inclusive.

2. DAN: YASMINE HAMMAMET / PORT EL KANTAOUI
Dan namenjen počitku, sprostitvi, nakupom, sprehodom ter individualnim izletom in ogledom.

3. DAN: YASMINE HAMMAMET / PORT EL KANTAOUI - TUNIS - KARTAGINA − SIDI BOU SAID − YASMINE HAMMAMET / PORT EL KANTAOUI
Po zajtrku sledi vožnja proti severu države, mestu Tunis. Prvi postanek naredimo v centru moderne in živahne prestolnice, na tuniški medini, kjer se poskusimo v barantanju. Nadaljujemo v Kartagini, prestolnici Punskega imperija, kjer si pobliže pogledamo njene ostanke, danes del UNESCOvega zaščitenega območja. Kartagina bo prebudila vašo domišljijo s svojo bogato in burno zgodovino in povedala zgodbo o princesi Elisi in velikem vojskovodju Hanibalu. Po ogledu sledi kosilo in nato sprehod skozi idilično belo-modro vasico umetnikov Sidi Bou Said, ki vam ponuja prekrasne panoramske razglede. Sledi povratek do hotela, večerja in nočitev.

4. DAN: YASMINE HAMMAMET / PORT EL KANTAOUI − EL JEM − MATMATA − DOUZ
Po zajtrku v hotelu se odpeljemo proti jugu države, kjer bomo odkrivali skrite zaklade in nedvomno izkusili nepozabno dogodivščino. Prvi postanek naredimo v mestu El Jem, kjer si ogledamo enega največjih in najbolj ohranjenih rimskih amfiteatrov, ki je nekoč sprejel tudi do 30.000 obiskovalcev. Naprej se odpravimo proti Matmati, kjer si ogledamo tipično berbersko bivališče, trogloditsko hišo, kjer nekateri Berberi še danes živijo v svoji kulturi in jeziku. Kosilo (pijača se doplača) v podzemnem hotelu. Sledi vožnja do mesta Douz, poznanega pod imenom »Vrata Sahare«. Doživetje bo vsekakor sprehod po Sahari na malce drugačen način, na kameljem hrbtu (doplačilo). Sledi namestitev v hotelu 4*, večerja in nočitev.

5. DAN: DOUZ − CHOTT EL JERID − TOZEUR
Po zajtrku pot nadaljujemo preko največjega slanega jezera Tunizije, Chott El Jerid, kjer bomo naredili krajši postanek, odkrivali skrivnost puščavske rože in občudovali prelivanje barv na obzorju. Sledi vožnja do mesta Tozeur. Če ste avanturisti, se lahko podate na vožnjo do prekrasnih gorskih oaz Chebika in Tamerza (doplačilo), ter odkrivate lepote puščave Sahare na off road vožnji s terenskimi vozili (doplačilo). Sledi namestitev v hotelu 4*, kosilo, večerja in nočitev. Po večerji se lahko sprehodite do muzeja Dar Zamen v mestu Tozeur, ki predstavlja tradicijo, zgodovino države in pripovedke 1001 noči (doplačilo).

6. DAN: TOZEUR − GAFSA − KAIROUAN − YASMINE HAMMAMET / PORT EL KANTAOUI
Po zajtrku se zapeljemo skozi oaze palm dateljev do majhnega puščavskega živalskega vrta (doplačilo). Sledi vožnja proti severu in postanek na poti za kosilo. Za konec se ustavimo še v svetem mestu muslimanov, Kairouanu, in si od zunaj ogledamo veliko mošejo Oqba Ibn Nafaa ter obiščemo bazar, kjer se ročno izdelujejo preproge, za katere boste imeli možnost barantati. Sledi povratek v hotel, kamor se vrnemo v času večerje.

7. DAN: YASMINE HAMMAMET / PORT EL KANTAOUI
Dan namenjen počitku, sprostitvi, morebiti še zadnjim nakupom, sprehodom ter individualnim izletom in ogledom.

8. DAN: YASMINE HAMMAMET / PORT EL KANTAOUI - ENFIDHA / MONASTIR − LJUBLJANA
Avtobusni transfer iz hotela do letališča ter polet proti Ljubljani.

MOŽNI FAKULTATIVNI IZLETI (doplačilo na licu mesta):

- ježa kamel (prb. 15 €);
- vožnja s terenskimi vozili do gorskih oaz Chebika in Tamerza ter off road vožnja s terenskimi vozili do Ong Jmela (prb. 45 €);
- obisk muzeja Dar Zamen + živalski vrt (prb. 15 €).


PROGRAM VKLJUČUJE:

Letalski prevoz Ljubljana - Tunizija (letališče Monastir/Enfidha) - Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni transfer na relaciji letališče - hotel - letališče, 5x nočitev v obalnih hotelih El Mouradi 4* s storitvijo all inclusive, 2x nočitev na obrobju Sahare (Douz in Tozeur) v hotelu El Mouradi 4* s storitvijo polpenzion, asistenco predstavnika/vodiča v Tuniziji v slovenskem ali hrvaškem jeziku, oglede in transferje po programu, organizacijo in vodenje programa.


PROGRAM NE VKLJUČUJE:

Zavarovanja rizika odpovedi in drugih zavarovanj, obrokov različnih od navedenih, prevozov, izletov in drugih storitev, ki niso navedene v programu.


CENIK IN TERMINI:

SAFARI CELINSKA TUNIZIJA CENIK

OPOMBA: Program safari ture se lahko spremeni, kar pa ne vpliva na vsebino programa; gostje morajo ob odhodu na 3-dnevni safari (4., 5. in 6. dan) izprazniti sobo v obalnem hotelu in prtljago vzeti s seboj; fakultativni izleti se plačajo pri predstavniku na licu mesta. Minimalno število udeležencev za izvedbo programa (izleta) je 15 oseb.Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji