Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


BISERI JUŽNE TURČIJE Z EGEJSKO OBALO

HOTEL: IZBOR HOTELOV 8 dni - letalo iz Lj
ODHOD:CENA:
7xPOL, MAR-APRod 288 €
(N) ČRNI PETEK, POSEBNE AKCIJE, JUŽNA TURČIJA, EGEJSKO MORJE, letalo iz Lj, polpenzion, 8 dni, marec-maj 2020

BISERI JUŽNE TURČIJE Z EGEJSKO OBALO, MAREC-APRIL 2020


POSEBNA PONUDBA ZA ČRNI PETEK
velja za rezervacije od 29.11. do 15.12.!likija s čolni turčija

8 dni z letom iz Ljubljane že za 288 eur!


V ceno je vključeno:

- letalski prevoz Ljubljana-Antalya-Ljubljana s pristojbinami
- 7 x nočitev v hotelih s 4* in 5* v dvoposteljni sobi
- 7 x polpenzion (zajtrk + večerja)
- oglede z vstopninami: Myra in cerkev sv. Nikolaja, Efez, Hierapolis, Antalya
- prevoze po programu s klimatiziranim turističnim avtobusom
- slovensko spremstvo in lokalni vodnik
- organizacijo potovanja


Mesta so omejena, zato rezervirajte svoja čim prej ;)


Antalya, Myra, Likija, Efez, Pamukkale, Hierapolis, slap Karpuzkaldiran


Efez Pamukkale turčija

TERMINI IN REDNE CENE PO 15.12.:


26.3. - 2.4.2020 za 308 eur na osebo
2.4. - 9.4.2020 za 328 eur na osebo
9.4. - 16.4.2020 za 338 eur na osebo
16.4. - 23.4.2020 za 348 eur na oseboPomembno: Za potovanje je potreben potni list veljaven vsaj še 6 mesecev po končanem potovanju. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.


OPOMBA: Čarterski letalski prevoz poteka na relaciji Ljubljana-Istanbul-Antalya in Antalya-Ljubljana. Med postankom v Istanbulu potniki za Antalyo počakajo v letalu.


ČAS POTOVANJA: 8 dni / 7 noči


PROGRAM


1. dan: let proti Antalyi


Let s posebnim letalom (čarter let) iz Ljubljane proti Antalyi. Po pristanku Vas, na izhodu z letališča, pričaka Vaš spremljevalec tekom potovanja. Sledi transfer do hotela in namestitev v hotelu na območju Kemerja ali Beleka ter večerja.

2. dan: Myra


Zajtrk. Ta dan se boste peljali ob obali, s katere se Vam ponujajo čudoviti prizori. Kmalu prispete v Myro. Obiskali boste grobnice, vklesane v stene, ki so del fascinantnih znamenitosti Turčije. Pri Myri se nahaja cerkev sv. Nikolaja, kjer je sv. Nikolaj tudi pokopan. Med potjo boste imeli možnost, da se z ladjico zapeljete do potopljenega mesta v Kekovi (za plačilo). Nočitev in večerja na območju Mugle.

3.dan: Likija


Zajtrk. Danes se nam lahko pridružite na čudoviti vožnji z ladjico po dolini reke Dalyan (fakultativno - za plačilo). Dostop do plaže Iztuzu, tako imenovane ‘’plaže želv’’, ki je na samem koncu lagune, je mogoč le z ladjo. Sledi krajši postanek za kopanje, nato pa povratek proti obali. Z avtobusom se vožnja nadaljuje proti Kusadasiju, kjer sta na območju Kusadasija predvideni naslednji dve nočitvi z večerjo.


4. dan: Efez


Zajtrk. Nato obiščemo antično mesto Efez, eno izmed največjih arheoloških izkopanin na svetu. Ohranjenost tega zgodovinskega mesta je izredna. Antikvitete čakajo na Vas, da jih raziščete: agora oz. javni prostor, kjer se je odvijalo trgovsko in politično življenje, Artemidin tempelj, Celsusova knjižnica, kopališči, eno največjih gledališč tistega časa, aleja iz marmorja... Popoldan prosto ali udeležba na fakultativnem izletu (za plačilo). Večerja.


5. dan: Pamukkale


Zajtrk. Vožnja skozi čudovito dolino Meander proti Pamukkalam, kar v slovenščini pomeni ‘’bombažni grad’’. Snežno bele terase iz apnenca se vidijo že od daleč. Ustvarja jih odtekajoča termalna voda, usedline pa nastajajo v obliki bazenčkov in so kot bela čipka, naravni čudež in prava paša za oči. Po prihodu v hotel boste imeli možnost kopanja v termalni vodi Vašega hotela. Nočitev in večerja na območju Pamukkal.


6. dan: Hierapolis – Antalya


Zajtrk. Ruševine znamenitega mesta Hierapolis se raztezajo nad apnenčastimi terasami. Tam je moč videti temelje Apolonovega templja iz 3. stoletja in razkošno rimsko gledališče, kot tudi druge ostanke iz tistega časa. Nato sledi vožnja preko gorovja Taurus nazaj v Antalyo. Na poti postanek v tkalnici svetovno znanih turških preprog, kjer boste spoznali celoten proces ročnega tkanja in imeli priložnost ugodnega nakupa. Dve nočitvi z večerjo na območju Kemerja ali Beleka.


7. dan: Antalya - slap Karpuzkaldiran


Zajtrk. Ogled Antalye, enega najlepših mest turške riviere. Med drugim boste lahko občudovali mestne znamenitosti: minaret Yivli Minare, stolp z uro na stari mestni trdnjavi, Hadrijanova vrata iz leta 130 p.n.št., pristanišče in najbolj ohranjen del mestnega obzidja. Center starega mestnega jedra, nekoč rimsko pristanišče, je danes marina iz katere potekajo ozke uličice s številnimi lokalčki, trgovinicami in manjšimi hoteli, ki so preurejene hiše še iz časa otomanskega cesarstva. Zaradi svoje lege v Sredozemlju je turistično in kulturno središče tega območja. Med izletom boste imeli tudi številne možnost nakupovanja, še posebej nakit in usnjene izdelke po ugodnih cenah. Za zaključek dneva si bomo privoščili ogled znamenitega slapa Karpuzkaldiran. Večerja.

8. dan: povratek domov


Zajtrk. V skladu s časom čarter leta, Vas bo avtobus zapeljal do letališča, od koder boste poleteli proti Ljubljani.


Cena ne vključuje:

- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
- napitnine za lokalne vodnike in šoferje
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)


Doplačila v agenciji:

• Celosten paket zavarovanja potovanja 32,-EUR na osebo
- Zavarovanje za primer odpovedi potovanja
- Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
- Zavarovanje prtljage
• Parkirišče na zunanjem parkirišču Letališča Ljubljana: 35,-EUR na vozilo, na teden
• Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 110,-EUR


Možna doplačila vodniku na poti:

Kekova s kosilom cca. 45€/osebo, izlet Dalyan s kosilom cca. 40 €/osebo, Izmir s kosilom 45€/osebo ali hiša device Marije in vasica Sirince s kosilom cca 55€/osebo, polet z balonom v Pamukkalah cca.150€/osebo – več informacij pri vodniku (starostna omejitev!), akvarij cca. 30€/osebo, Hamam cca. 35€/osebo. Več informacij o dodatnih izletih in cenah poda vodnik na poti.


**********************************************************************************************************************************************************************

Efez: V starem veku je bil Efez eno največjih in najpomembnejših grških mest v Mali Aziji. Tam se nahaja eno izmed sedmih svetovnih čudes, Artemidin tempelj. Efez se danes smatra za enega največjih arheoloških najdišč na svetu in je ena najbolj znanih znamenitosti Turčije.


Zdravilišče Pamukkale: Pamukkale, imenovane tudi bombažni grad, so poznane po svojih snežno belih terasah iz apnenca. Te formacije so se razvijale stoletja s pomočjo termalnih vod z vsebovanim apnencem. V zdravilnih učinkih teh voda so uživali že stari Rimljani. Danes so Pamukkale del UNESCO-ve svetovne kulturne dediščine in priljubljena turistična destinacija ter tudi zdravilišče.


Antično mesto Hierapolis se razprostira nad sanjskimi apnenčastimi terasami. Najbolj je poznan po dobro ohranjenem gledališču iz 2. stoletja, rimskih termah, ostankih Apolonovega templja in mestnih vratih.


Antalya se nahaja ob vznožju gorovja Taurus in je eno od najlepših mest turške riviere. Iz leta v leto privablja številne nove obiskovalce s čudovitimi plažami, naravnimi lepotami in številnimi kulturnimi spomeniki. Center starega mesta je rimsko pristanišče, katero je danes preurejeno v marino in do katere potekajo ozke tlakovane uličice. V uličicah so številne kavarne, prodajalne s spominki ter hotelčki v hišah iz otomanskega obdobja. S svojo lokacijo ob Sredozemskem morju je turistično in kulturno središče regije.

***********************************************************************************************************************************************************************

Opombe in navodila:


Pogoji odpovedi potovanja:

 Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov.

 Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic.

 Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev.

 Neveljavni dokumenti, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije. Za potovanje v Turčijo je potreben veljaven potni list.

 Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

do 45 dni pred odhodom 10 % vrednosti aranžmaja,

od 44 do 30 dni pred odhodom 25 % vrednosti aranžmaja,

od 29 do 15 dni pred odhodom 50 % vrednosti aranžmaja,

od 14 do 12 dni pred odhodom 80 % vrednosti aranžmaja,

od 11 do 0 dni pred odhodom ali po odhodu 100 % vrednosti aranžmaja.


Plačilo: 25% ob rezervaciji, preostanek najkasneje do 30 dni pred odhodom.

Navodila in splošni pogoji potovanja za turistične aranžmaje so sestavni del programa in pogodbe potovanja. S podpisom pogodbe se potnik strinja z navedenimi pogoji, zato prosimo cenjene potnike, da pozorno preberejo pogoje.

Prosimo, da se o varnosti potovanja ter dodatnih formalnostih glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/.

Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji