Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


MALTA - DEŽELA VITEZOV

5 dni - letalo iz lj
ODHOD:CENA:
29.4.-3.5., vodenood 529 €
MALTA, v deželo malteških vitezov, POTOVANJE Z LETALOM, prvomajski prazniki

MALTA - DEŽELA VITEZOV


Odhod: 29.april - 03.maj 2020 (5 dni / 4 noči)


malta Zlati zaliv MALTA


Malta je majhna v naseljeni otoški državi v Južni Evropi, v osrednjem Sredozemkem morju . Malta je otočje dvajsetih otokov in čeri, od tega so trije glavni - Malta, Gozo in Comino . V času potovanja se zagotovo splača obiskati vse tri, saj se tako dobro povežejo, vsak od njih pa ima svoje čare v lepoti.

Blaga klima, sredozemska vegetacija v peščenih plažah ... Že naravne lepote Malte , dobre dobre razloge za obisk, ko prej dodamo še cel kup kulturnih, sakralnih v arhitekturnih znamenitostih , ki tako nastajajo skozi svoje bogato zgodovino , dobimo otočje, ki vsako leto privablja na tisoče turistov.

PROGRAM - voden program 

1. DAN 29.4. (Sreda): SLOVENIJA - MALTA - SLIEMA (nočitev)

Popoldan se boste zbrali na letališču Jožeta Pučnika, Ljubljana, od koder boste poleteli na Malto. Po pristanku na mednarodnem letališču Malta, bo sledila vožnja do hotela. Sledi prijava v hotel, nočitev.

2. DAN (četrtek): KRIŽARJENJE PO ZALIVU - VALLETTA (zajtrk, nočitev)

Po zajtrku boste vkrkali na ladjo ter si ogledali zaliv Slieme, St. Juliansa ter Vallette iz morske strani. Očaralo vas bo mogočno obsidlo glavnega mesta, ki ga je stoletja varovalo pred sovražniki, ki so tako prihajali iz morja. Zapeljali so se tako tudi v Veliko pristanišče, ki je pod zaščito Unesca v kamor priklopilo križarke. Ob povratku smo lahko z ladja-traktom odpeljali do Vallette, ki je bila 2018 tudi evropska prestolnica kulture. Skupaj z lokalnim vodnikom ste se širili po ulici in odkrivali skrivnosti velikih mojstrov, vplivali na kotne ter arabske kulture. Ob pogledu na del z obzidjem zagotovo ne boste ostali ravnodušni. Mestece tako ustanovili Vitezi Sv.Janeza, njegova posebnost je bila tloris mesta, zgrajena v obliki mreže, katera izvaja prost pretok zraka, ki v vročih poletnih mesecih hladi razgrete ulice. Ogledali si boste kokatedralo Sv. Janeza (UNESCO, vstopnina vključena), vrtove Baracca, ter se sprehodili po obidju. Očaral vas bo moderno zasnovan parlament ter znameniti malteške balkone. Sledi nekaj prostega časa za samostojne oglede, širi se po obidju ali nakupe. Priporočamo obisk obnovljenih tržnic, kjer je ogromno kulinaričnih ponudnikov lokalnih ponudnikov. Vsekakor se bo našlo nekaj za vsakega. Sledi povratek do hotela. Nočitev.

3. DAN (petek): MOSTA- MDINA - RABAT - VRTOVI SAN ANTON (zajtrk, nočitev)

Po zajtrku smo lahko zapeljali do Moste, kjer so se zrcala katedrala (vstopnina vključena), z eno največjih kupol na svetu, ki je čudežno ostalo nepoškodovano med bombardiranjem tekom 2. sv.v. Nato sledi vožnja do starega prestolnice Malte, Mdina - danes imenovana »Tiho mesto« bo očarala vsakogar. Mogočno obzidje varuje v svoji sredi bogato baročno umetnost, eminentne palače iz 18. stoletja, kjer so zdaj butični hoteli, ki gostijo svetovne zvezde ter stolnico sv. Pavla. Sprehodili boste po ulicah in zrcali nekaj znamenitosti ter si želeli privoščil rezino najboljše čokoladne torte na Malti. Pred ogledom katakomb (UNESCO, vstopnina vključena) v sosednjem Rabatu boste poizkusili še najboljše pastizzije na otoku (prigrizek). Sledi ogled palač v vrtov San Anton. Palača danes služi kot rezidenca predsednika Malte, zgrajena pa je bila za Antoinea de Paule, viteza reda Sv. Janeza, kasneje tudi velika mojstra. Predvsem impresivni tako vrtovi s številnimi skulpturami. Vrnitev do hotela in nočitev.

4. DAN (sobota): GOZO - ODISEJEV OTOK (zajtrk, nočitev)

Po zajtrku se boste odpravili na zanimiv izlet, prešli z grškim mitologijo. Malta je bila sestavljena iz treh večjih otokov in mi smo za vas izbrali ogled najbolj zelenih v divjega - otoku Gozo. Le-ta je z Malto povezano s traktom. Za začetek si boste ogledali vhod v jamo Calypso (jama je zaprta zaradi oglede nevarnosti), kjer je najbrž Calypso 7 naj v ujetništvo zadrževala Odiseja, pot boste nadaljevali do bazilike Ta Pinu, kjer so tako čudoviti mozaiki, delo slovenca patra Rupnika. Očaralo vas bo »interne morje« pri Dwejri, kjer je bilo nekoč čudno Azurno okno in kjer so snemali serijo Igre prestolov. Ustavili boste lahko tudi na ogled delavniških prostorov v umetnostnih obratih, kjer boste lahko poizkusili v svojih izdelkih. Poštanek v glavnem mestu Goza, Victoriji, kjer se boste širili po mogočnem obdidju. Po ogledu boste imeli nekaj prostega časa za kosilo in lahko tudi pomagal noge v morju v zalivu Xlendi, eni najlepših točk na Gozu poznan po odlični morski hrani. Popoldan boste vrnili na trakt ter se odpeljali v vaš hotel. Nočitev.

5. DAN (nedelja): PALAČA VERDALA - HAĐ DINGLI - MODRA JAMA- MARSAXLOKK- LETALIŠČE-SLOVENIJA (zajtrk)

Po zajtrku v odjavi iz hotela sledi vožnja na vrču otoka do palače Verdala in vrtov Buskett. Palača je bila zgrajena v 16.st kot lovišče velikih mojstrov v malteških vitezovih, saj je okolica še edini ohranjen primarni gozd na Malti. Kasneje je služila kot zapor, tovarna svile, celo bolnišnica. Sedaj je državna poletna rezidenca, ki je v preteklosti gostila svetovne pomembneže, resnična uglajena kralja v kraljicah, pa tudi Jospia Broza Tita. Vožnja vas bo vodila do največje točke na Malti, klifov Dingli, od koderja se odpira čudovit pogled na južno obalo otoka, zaščiten otoček Filfla, ki je bil nekdo test test poligon britanskih bombnikov, danes pa rezervat ptic. Vožnja do megalitskih templjev Hagar Qim, (UNESCO, vstopnina vključena), ki spadajo med najstarejše verske svetišče na Zemlji. Privoščili smo lahko tudi fotografije postale nad modro jamo ter v Marsaxxlokku občudovali tako, da so pisane ribiške čolne »Luzzu« uživale v zadnjem kosilu ob morju. Vožnja nazaj do hotela, prosto do transferja na letališče, predvidoma naj prosti Sloveniji ob 23.30 uri.

malta

Cena na osebo v hotelu 3 * Superior - standardna soba:


529 € pri minimalno 45 potnikih
539 € pri minimalno 40 potnikih
549 € pri minimalno 35 potnikih

Cena na osebi v hotelu 3 * Superior - soba z balkonom:

559 € pri minimalno 45 potnikih
569 € pri minimalno 40 potnikih
579 € pri minimalno 35 potnikih

POPUSTI v agenciji:


otrok do 12 let na dodatnih 15%
populacije , 3. odrasla oseba na dodatnih 15% popust,

DOPLAČILA v agenciji: 

enoposteljna standard soba 120 €

Cena:


Povratni letalski prevoz z letališkimi pristojbinami, iz Ljubljane
vklopite 23kg prtljage ter 10kg ročne prtljage
Avtobusni prevoz po programu na Malti v Gozu,
4x Nastanitev z zajtrkom v hotelu 3 * superior,
Slovenski vodnik,
4 dni lokalnega vodenja,
Zunanje oglede po programu,
Povratni trakt na Gozo,
Vstopnine: sostolnica Sv. Janeza, tempelj Hagar Qim, katedrala v Mosti, katakombe, 
Križarjenje po zalivu,
Povratni trakt do Slieme
Pastizzi prigrizek, 
Osnovno nezgodno zavarovanje,
Stroške organizacije v DDV.

SPLOŠNI POGOJI V NAVODILI so tako pripravili del programov na razpolago na naših spletnih straneh v naših poslovalnicah.Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji