Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


DJERBA, TUNIZIJA - SAFARI PROGRAM

HOTEL: PO PROGRAMU 8 dni - LETALO IZ LJ
ODHOD:CENA:
20.5., VODENOod 529 €
OSTALI TERMINI, VODENOod 559 €
8-DNEVNI PROGRAM, POTOVANJE PO TUNIZIJI, VOŽNJA PO SAHARI, OBISK OAZ IN BERBEROV, ZELO UGODNO, MAJ 2020 IN DALJE

Safari program “Po poteh Ali Babe” in počitnice na otoku Djerba 


DJERBA BERBERI ALI BABA  TUNIZIJA SAHARA

Vsi tisti, ki vam počitnice in sproščen oddih nista dovolj in si želite pobliže spoznati Tunizijo ter obenem spoznati katero od skrivnosti te »dežele za tančico«, vabljeni, da se nam pridružite na našem, posebej za to, pripravljenem safari programu.

  

ZAČIMBE DJERBA TUNIZIJA SAFARI  DATELJNI TUNIZIJA SAFARI


PROGRAM:


1. DAN: LJUBLJANA – DJERBA
Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in dvourni polet proti Djerbi. Pristanek na letališču Djerba Zarzis. Sledi avtobusni transfer in namestitev v hotelu El Mouradi 4* s storitvijo all inclusive.

2. DAN: DJERBA
Dan namenjen počitku, sprostitvi, nakupom, sprehodom ter individualnim izletom in ogledom.

3. DAN: IZLET PO OTOKU
Po zajtrku se odpravimo na pravo dopoldansko raziskovanje največjega otoka severne Afrike. Najprej se odpeljemo proti skrajnemu jugu, kjer vidimo rimski nasip El Kantara, edino cestno povezavo s celinskim delom države. Pot nadaljujemo do lončarske vasice Guellala, kjer razkrijemo skrivnost čudežne kamele, se povzpnemo na najvišji vrh otoka in si ogledamo muzej tradicionalnega življenja. Pot nadaljujemo proti edini judovski sinagogi na otoku, El Ghriba, ki je mednarodno romarsko središče Judov. Izlet končamo na bazarju in tržnici največjega otoškega mesta Houmt Souk, kjer boste imeli priložnost, da se preizkusite v barantanju. Sledi povratek do hotela, kosilo in prosto popoldne.

4. DAN: DJERBA
Še en dan namenjen počitku, sprostitvi, nakupom, sprehodom ter individualnim izletom in ogledom.

5. DAN: DJERBA – MATMATA - CHOTT EL JERID – TOZEUR
Po zgodnjem zajtrku v hotelu se bomo odpravili preko morske ožine, ki jo bomo prečkali s trajektom, ali čez rimski nasip. Sledi vožnja mimo prostranih oljčnih nasadov do gorovja Matmata. Najprej obiščemo trogloditsko hišo, tradicionalno berbersko bivališče, kjer nekateri Berberi živijo še danes v svoji kulturi in jeziku. Sledi vožnja preko največjega slanega jezera v Tuniziji, Chott El Jerid, kjer naredimo krajši postanek in občudujemo mešanje barv ter odkrivamo skrivnost puščavske rože. Vožnja do Tozeurja, kjer se nastanimo v hotelu. Po kosilu (pijača se doplača) je pred nami pravo adrenalinsko doživetje (doplačilo), vožnja do gorskih oaz Chebika in Tamerza, kjer občudujemo kanjone in slapove med nasadi palm ter »off road« vožnja v puščavi in ogled kulis filma Vojna zvezd. Sledi povratek do Tozeurja v hotel 4*, večerja, plavanje in nočitev.

6. DAN: TOZEUR – DOUZ – MATMATA – DJERBA
Po zajtrku se zapeljemo v notranjost same oaze, kjer spoznamo etažno poljedelstvo, izvemo vse o dateljnovih palmah ter nadaljujemo pot. Sledi ogled zgodovinskega muzeja ter obisk mini puščavskega živalskega vrta (doplačilo). Nato nas pot vodi proti Douzu, oazi imenovani »Vrata v Saharo«, kjer se začnejo prave peščene sipine, ki jih boste imeli priložnost doživeti čisto na poseben način, na kameljem hrbtu (doplačilo). Po kosilu (pijača se doplača) pot nadaljujemo do gorovja Matmata. Tam si ogledamo podzemni hotel Sidi Driss (doplačilo), kjer je kulisa filma Vojne zvezd. V večernih urah sledi povratek na Djerbo.

7. DAN: DJERBA
Pred vami je dan, namenjen počitku, sprostitvi, nakupom, sprehodom ter individualnim izletom in ogledom.

8. DAN: DJERBA – LJUBLJANA
Avtobusni transfer iz hotela do letališča ter polet proti Ljubljani.

MOŽNI FAKULTATIVNI IZLETI (doplačilo na licu mesta):

- ježa kamel (prb. 15 €);
- vožnja s terenskimi vozili do gorskih oaz Chebika in Tamerza ter off road vožnja s terenskimi vozili do Ong Jmela (prb. 45 €);
- obisk muzeja Dar Zamen, živalski vrt in Sidi Driss (prb. 15 €). 


PROGRAM VKLJUČUJE:

Letalski prevoz Ljubljana - Tunizija (letališče Djerba Zarzis) - Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni transfer na relaciji letališče - hotel - letališče, 6x nočitev v otoškem hotelu El Mouradi 4* s storitvijo all inclusive, 1x nočitev v Tozeurju, v hotelu El Mouradi 4* s storitvijo polni penzion, transferje in oglede po programu, asistenco predstavnika/vodiča v Tuniziji v slovenskem ali hrvaškem jeziku, organizacijo in vodenje programa. 


PROGRAM NE VKLJUČUJE:

Zavarovanja rizika odpovedi in drugih zavarovanj, obrokov različnih od navedenih, prevozov, izletov in drugih storitev, ki niso navedene v programu. 


CENIK IN TERMINI:

SAFARI PROGRAM DJERBA

OPOMBA: Program safari ture se lahko spremeni, kar pa ne vpliva na vsebino programa; gostje morajo ob odhodu na 2-dnevni safari (5. in 6. dan) izprazniti sobo v obalnem hotelu, prtljago lahko pustijo oz. hranijo v hotelu v posebni sobi; fakultativni izleti se plačajo pri predstavniku na licu mesta, minimalno število udeležencev za izvedbo programa (izleta) je 10 oseb. Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji