IZBRANO ZA VAS


SKI OPENING DOLOMITI
Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


KOPENHAGEN, 8.9.-11.9.

HOTEL: HOTEL NZ 3 dni - letalo
ODHOD:CENA:
8.9.-11.9.od 365 €
VABIMO NA KRATEK SKOK V KOPENHAGEN - 3 ali 4-dnevni program city break

København (tudi Kopenhagen) je glavno mesto Danske in gospodarsko, izobraževalno ter kulturno središče države na vzhodni obali otoka Zelandija (Sjalland). Je sedež parlamenta, monarhije in vlade. Je 42. največje mesto na svetu in največe mesto v Skandinaviji. Mesto označujejo tudi kot 'severni Pariz'. Ime mesta izhaja iz besede Købmannahavn/Kjøbmandehavn (srednjeveško starodansko Køpmannæhafn, latinsko hafnia), kar pomeni 'trgovsko pristanišče'. Tako so mesto imenovali že v rimskih časih - Portus Mercatorum. Mesto leži na vzhodni obali otoka Zelandija, deloma pa tudi na otoku Amager. Na vzhodu København gleda proti Øresundu, ožini, ki ločuje Dansko od Švedske in povezuje Severno morje z Baltskim. Na švedski strani ožine ležita mesti Malmö in Landskrona. København je del regije Øresund, ki je sestavljena iz vzhodnega dela Zelandije ter Danske in zahodnega dela Skanije in Švedske. Javni prevoz je sestavljen iz vlakov (imenujejo se S-vlaki), avtobusov in metroja. Vozovnice so prenosljive z ene vrste transporta na drugega (na primer z vlaka na avtobus). Mesto ima ogromno kolesarskih poti, mestna uprava pa organizira in promovira uporabo javnih koles. Na voljo je veliko restavracij in kioskov s sendviči (reče se jim ’smørrebrød'). København je znan po svojih hot-dog stojnicah, ki jih najdemo vsepovsod po mestu. Veliko je tudi pekarn in slaščičarn.
Mesto ponuja restavracije z desetimi Michelinovimi zvezdicami. Priseljenci iz Srednjega vzhoda, Turčije in Azije so prinesli hitro prehrano kot sta kebab in falafel.

Razpoložljivost:

Cena paketa velja na dan objave 05.06.2018, vendar se lahko zaradi dinamike cen letalskega prevoznika in hotelske namestitve kadarkoli spremeni.

3 NOČI ŽE ZA 365 € 
V terminu:

08.09.2018 
Benetke 17:00 - Kopenhagen 19:10

11.09.2018
Kopenhagen 16:30 - Benetke 18:45

*na povpraševanje možni tudi drugi termini
Cena paketa vključuje:

✔ letalsko vozovnico na omenjeni relaciji
✔ letališke takse
✔ osebna ročna prtljaga do 10kg
✔ izbrano število nočitev z zajtrkom v hotelu
✔ brošura mesta
 

 
Transferji:

Povratni transfer na letališče:
Benetke že za 40 €


Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji