Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


DUBAJ IN RAS AL KHAIMAH iz ZAGREBA

HOTEL: PO PROGRAMU 6 dni - LETALO
ODHOD:CENA:
19.6.-25.6.od 647 €
12.6.-18.6.od 667 €
10.9.-16.9.od 677 €
V ZDRUŽENE ARABSKE EMIRATE Z LETALOM IZ ZAGREBA

 

DUBAJ IN RAS AL KHAIMAH 


Dubaj, Abu Dhabi, Sharjah in Ajman, Ras Al Khaimah...

dubai karta

Čudovita dežela polna kontrastov. Na eni strani nepregledna puščava, tradicionalno beduinsko življenje pod neverjetnim zvezdnatim nebom in zgodbe iz 1001 noči. Na drugi strani največji dosežki današnjega časa - najvišje in najbolj ekstravagantne zgradbe na svetu. Blišč, sijaj in neomejene možnosti nakupovanja...

Simbol za luksuz in ekstravaganco je več kot 800 metrov visok nebotičnik Burj Khalifa. Kot vesoljska raketa iz 60. let se dviga iz puščavskega peska - sijajna in veličastna. Burj Khalifa je najvišja zgradba na svetu in simbolizira vzpon Dubaja. Z neomejenimi možnostmi za nakupovanje, nimi peščenimi plažami, osupljivimi umetnimi otoki, kot npr. The Palm Jumeirah, ter drugimi čudesi, je Dubaj postal svetovno znan. Izjemnega luksuznega hotela Burj Al Arab med obiskom Dubaja ne smete izpustiti. Hotel je kot iz sanj, zgrajen na umetnem otoku in sije v prekrasni arhitekturi v obliki jadra. Dubaj, izmed vsega naštetega, velja za eno izmed najbolj čistih in najbolj varnih destinacij na svetu.


DUBAJ & RAS AL KHAIMAH 

 

 

dubaj

Čudovita dežela polna kontrastov. Na eni strani nepregledna puščava, tradicionalno beduinsko življenje pod neverjetnim zvezdnatim nebom in zgodbe iz 1001 noči. Na drugi strani največji dosežki današnjega časa - najvišje in najbolj ekstravagantne zgradbe na svetu. Blišč, sijaj in neomejene možnosti nakupovanja...
 

1. dan: polet proti Dubaju

Zbor potnikov na letališču Zagreb in polet v popoldanskih urah proti Dubaju. Prihodu v Dubaj v večernih urah in transfer do vašega hotela s 4*, npr. Hilton Garden Inn Al Muraqabatt, kjer boste bivali naslednje 3 noči. Namestitev.

2. dan: SODOBNI DUBAJ

Po zajtrku vas vabimo na ogled sodobnega Dubaja. Videli bomo najpomembnejše atrakcije: Dubai Marino s svojima arhitekturnima čudežema, legendarni umetni otok v obliki palme s 16 vejami in na koncu se ustavimo še v največjem nakupovalnem centru na svetu Dubai Mall-u, kjer boste lahko sami raziskovali trgovine. V tem centru se nahajata ogromen akvarij in podvodni zoo. Tukaj se lahko vzpnete tudi na najvišjo stolpnico na svetu Burj Khalifo, ki jo lahko obiščete fakultativno (za plačilo oz. vstopnina vključena v paketu izletov). Sledi še postanek za fotografiranje pred Burj Al Arab ter obisk Souk Madinat, ki združuje tradicionalno ponudbo soukov z butičnimi izdelki in trgovinicami s spominki. Povratek v hotel in nočitev.

dubai 2  dubai 1

3. dan: prosto ali fakultativni izlet v Abu Dhabi

Po zajtrku se lahko udeležite fakultativnega izleta v Abu Dhabi (za plačilo oz. vključeno v paket izletov). Po 2 urni vožnji po obalno puščavski cesti prispemo v Abu Dhabi - glavno mesto ZAE . Med panoramsko vožnjo bomo občudovali čudesa tega mesta. Pot nadaljujemo do veličastne mošeje šejka Zayeda - ena največjih mošej na svetu, ki vas bo očarala s svojim razkošjem. v bližini se nahaja tudi znamenito sprehajališče Corniche. Nato sledi vožnja do Heritage Village, muzeja, ki so ga uredili kot tradicionalna vas in kjer boste spoznali, kako so na tem področju nekoč živeli. Obiščemo še Marina Mall in prodajalno s preprogami. Povratek v hotel.
Zvečer: Dhow Cruise (za plačilo oz. vključeno v paketu večerij): Kaj je lahko še bolj čarobno od večerje na krovu ladje (Dhow), ki v mesečini tiho pljuje po Dubai Creeku?

4. dan: TRADICIONALNI DUBAJ IN IZLET V PUŠČAVO

Zajtrk. Današnji ogled nas vodi v stari del Dubaja. V trdnjavi Al Fahidi, mestnem muzeju, bomo spoznali zgodovino mesta in teh območij, nato pa bomo z ladjicami (Abra vodni taksi) prečkali Dubai Creek in si ogledali tržnico z zlatom in začimbami. Izjemno živahna tržnica je bogata z aromatičnimi začimbami in razkošno ponudbo zlatih izdelkov. Povratek v hotel in prosti čas.
 
Popoldan pa se lahko udeležite fascinantnega izleta v puščavo (za plačilo oz. vključeno v paket izletov). Skrivnostna puščava vas vabi na čaroben večer. Tradicionalen večer z značilnimi dobrotami, trebušno plesalko, arabsko glasbo, jahanjem kamel in še veliko več. Želeli si boste, da se ta čaroben večer nikoli ne konča. Z nepozabnimi vtisi se boste vrnili v hotel.

dubai zelišča

5. dan: SHARJAH – RAS Al KHAIMAH


Po zajtrku bomo krenili proti Ras Al Khaimahu. Na poti obiščemo delavnici in trgovini s proizvodi iz zlata in z usnjenimi izdelki. Nato pot nadaljujemo proti Sharjahu, pisanem in živahnem mestu, s številnimi tržnicami in živahnimi hišami. Zaradi številnih galerij in muzejev, je znano tudi kot kulturna prestolnica ZAE. Sledi vožnja do Ras Al Khaimah-a in namestitev v vašem hotelu s 5*, npr. v Double Tree By Hilton Marjan Island. Nočitev.

6. dan: prosto ali fakultativni izlet Musandam Dibba

Zajtrk. Uživajte v udobnosti vašega luksuznega hotela. Sprostite se na plaži ali ob bazenu. Kristalna in topla voda vas vabi na uživanje v kopanju. Tisti željni raziskovanja, imajo možnost udeležbe na dodatnem fakultativnem izletu (rezervacija na destinaciji). Fakultativni izlet Musandam Dibba, vas popelje na fantastično vožnjo z ladjo, od koder boste videli starodavno vas Haffa in okoliške plaže. Preizkusite se v snorkljanju in odkrijte podvodni svet Indijskega oceana. nato sledi okusno kosilo, sprostitev in sončenje na krovu ladje. Povratek v pristanišče in prevoz do vašega hotela.

7. dan: povratek domov

V zgodnjih jutranjih urah sledi prevoz do letališča in povratni let.
 
 
 
ČAS POTOVANJA: 7 dni / 6 noči

Pomembno: Za potovanje v Združene arabske emirate potrebujete potni list, ki ob izstopu iz ZAE velja še vsaj 6 mesecev! V kolikor imate v potnem listu izraelski žig, si uredite novi potni list. 

 

12.06.-18.06.2019

717 €

667 € - LM

19.06.-25.06.2019

697 €

647 € - LM

10.09.-16.09.2019

727 €

677 € - FM do 10.6.

17.09.-23.09.2019

747 €

697 € - FM do 17.6.

24.09.-30.09.2019

787 €

737 € - FM do 24.6.

22.10.-28.10.2019

857 €

807 € - FM do 22.7.

Cena na osebo v dvoposteljni sobi.


Cena vključuje:

- letalski prevoz Zagreb-Dubaj-Zagreb s pristojbinami
- transfer letališče-hotel-letališče
- 4 x v hotelu s 4* v Dubaju, dvoposteljna soba
- 2 x nočitev v hotelu s 5* v Ras Al Khaimahu, dvoposteljna soba 
- 6 x samopostrežni zajtrk v hotelih
- 3 oglede: sodobni Dubaj, Dubaj - stari del s tržnicama, Sharjah 
- lokalnega vodnika na destinaciji, ki govori hrvaški jezik
- organizacijo potovanja


Cena ne vključuje:
·         fakultativnih izletov in storitev
·         dodatnih stroškov in storitev, ki niso predvideni v programu
·         stroškov osebne porabe in napitnin
·         turistične pristojbine
·         pijače ob obrokih
·         zdravstvenega zavarovanja
·         napitnin


Doplačilo za enoposteljno sobo: 229,-EUR

Možna doplačila ob prijavi:
•           Paket večerij: 139,-EUR na osebo
-           3 x  večerja v hotelu
-           Dhow Cruise z večerjo
•           Paket izletov: 149,-EUR na osebo
-           Burj Khalifa (2 dan)
-           puščavski safari z večerjo (2. dan)
-           Abu Dhabi in mošeja šejka Zayeda(3. dan)
•           Transfer Ljubljana (Hala Tivoli)-letališče Zagreb- Ljubljana (Hala Tivoli): 40,-EUR na osebo


 

Doplačila na poti - obvezno:
- Turistična pristojbina, ki se plača neposredno v hotelu v Dubaju 15AED na sobo/na noč (cca 3,6€)
- Turistična pristojbina, ki se plača neposredno v hotelu v Ras Al Khaimahu 20AED na sobo/na noč (cca 4,8€)

 

Predviden letalski prevoz:

 
ZAGREB - DUBAJ 1525 2255 EK130
DUBAJ - ZAGREB 0830 1235 EK129
Prevoznik: EMIRATES

 

Opombe in navodila:
ü  Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov.
ü  Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic.
ü  Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega reda izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev.
ü  Neveljavni dokumenti, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije, ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije. Za potovanje v Turčijo je potreben veljaven potni list.
ü  Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo.
ü  Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.
 

 

Pogoji odpovedi potovanja:
do 45 dni pred odhodom 25 % vrednosti aranžmaja,
od 44 do 31 dni pred odhodom 60 % vrednosti aranžmaja,
od 30 do 16 dni pred odhodom 80 % vrednosti aranžmaja,
od 15 do 0 dni pred odhodom ali po odhodu 100 % vrednosti aranžmaja.

 

Plačilo: 25% ob rezervaciji, preostanek najkasneje do 30 dni pred odhodom.
 
Navodila in splošni pogoji potovanja za turistične aranžmaje so sestavni del programa in pogodbe potovanja. S podpisom pogodbe se potnik strinja z navedenimi pogoji, zato prosimo cenjene potnike, da pozorno preberejo pogoje.
Prosimo, da se o varnosti potovanja ter dodatnih formalnostih glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/.

 Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji