Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


MAKEDONIJA IZ NM - 5 DNI

5 dni - AVTOBUS
ODHOD:CENA:
5 DNI IZ NMod 289 €
PREDLOGI IZLETOV ZA ZAKLJUČENE SKUPINE - MAKEDONIJA IZ NOVEGA MESTA

MAKEDONIJA Z AVTOBUSOM IZ NOVEGA MESTA


Dobrodošli v zibelki Slovanstva, deželi Aleksandra Velikega, Cirila in Metoda, matere Tereze, ohridskih biserov…

 

Odhodi: v aprilu ali septembru za zaključene skupine

 

1/2.dan: Odhod avtobusa iz Ljubljane ob 18:00 in iz Novega mesta ob 19:00. Vožnja mimo Zagreba in naprej proti  Srbiji. Nočna vožnja skozi Slavonski Brod, Beograd, Niš in Leskovac v Makedonijo. Prihod v makedonsko prestolnico Skopje. Tu bomo za lep uvod v našo ekskurzijo obiskali vinsko klet Skovin, ki pokriva 450 ha vinogradov, Skovin nadaljuje dolgoletno tradicijo skopskega vinogradništva. Ekološko okolje in dolga, sončna in suha poletja prispevajo k visokim stopnjam sladkorja in kakovosti grozdja. Klet je bila ustanovljena leta 1979. V zadnjih letih je prerasla v sodobno vinsko klet z moderno tehnologijo za pridelavo belih, rdečih in penečih vin. Po degustaciji sledi vožnja proti Ohridu. Po nastanitvi v hotelu predlagamo izlet z ladjo na sv. Naum (doplačilo). Zvečer večerja ob glasbi v tipični nacionalni restavraciji.

 

3. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali do Ohrida, enega najstarejših mest, ki je pod zaščito Unesca. Peš se bomo sprehodili skozi staro mestno jedro z značilno arhitekturo do cerkve sv. Zofije, rimskega amfiteatra, Samuelove trdnjave … Sprehod po ohridski “čaršiji”, prosto za  nakup… Popoldne sledi izlet v Strugo, drugo največje mesto ob Ohridskem jezeru. Iz Struge se bomo zapeljali v Vevčane, se sprehodili do Vevčanskih izvorov in spoznali zanimivo zgodovino tega malega kraja. Zvečer bomo najprej imeli tipično makedonsko večerjo in zabavo ob glasbi in plesu. Nočitev.

 

4. dan: Po zajtrku vožnja z avtobusom do Bitole. Ogled enega najstarejših mest, opevanega v več kot 500 pesmih. Od tu se bomo zapeljali v osrčje Makedonije do vinorodnih Kavadarcev – Tikveš. Za Tikveška vina pravijo da so izdelana ročno, s strastjo in potrpežljivostjo in ob upoštevanju starodavne tradicije makedonskega vinarstva ter nenehnega vlaganja v ljudi in tehnologijo. Ogled izjemno lepe kleti in degustacija vin. Sledi nadaljevanje vožnje v Skopje. Nastanitev v hotelu, večerja v nacionalni restavraciji. Po želji sprehod po nočnem Skopju, ki je v zadnjih letih doživel velike arhitekturne spremembe. Posebej zanimiv je Aleksandrov spomenik, ki zaživi ob glasbi in posebnem vodometu. Prenočevanje.

 

5. dan: Po zajtrku sledi sprehod po obeh bregovih Vardarja in spoznavanje starega in novega dela prestolnice, nato pa slovo od gostoljubnih Makedoncev in povratek proti domu. Po želji možno kosilo na poti. Prihod domov v poznih nočnih urah.

 

CENA: OD 289 EUR (najmanj 45 oseb), 295 EUR (40 oseb), 325 EUR (najmanj 35 oseb)


CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestne takse, 3 x nočitev/zajtrk v hotelu 3*, vse oglede po programu, 3 x večerjo ob glasbi, dve degustacije, nezgodno zavarovanje, spremljevalca in lokalnega vodnika ter organizacijo potovanja.

DOPLAČILO:  enoposteljna soba 20 EUR/noč,  ladja in vstopnina sv. Naum 11 EUR/osebo, kosilo zadnji dan 13 EUR/osebo.Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji