Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


VRBSKO JEZERO IN ADVENTNI CELOVEC

1 dni - AVTOBUS
ODHOD:CENA:
7.12. iz NM, poseben izlet!od 43 €
14.12, zagotovljenood 22 €
21.12.od 22 €
(KOM) ADVENTNI CELOVEC Z VRBSKIM JEZEROM, AVTOBUSNI IZLETI, ODHOD IZ NOVEGA MESTA ZAGOTOVLJEN, 7.12.

PRAZNIČNI CELOVEC Z VRBSKIM JEZEROM


CELOVEC VRBSKO JEZERO 1


Sprehod ob Vrbskem jezeru in ogled znamenitosti v Celovcu.


7. DECEMBER IZ NOVEGA MESTA 


ODHOD: 7.12.2019

ČAS POTOVANJA: 1 dan

NAJMANJŠE ŠT. POTNIKOV: 30
1. dan: NOVO MESTO – CELOVEC - NOVO MESTO


Odhod avtobusa iz dogovorjenega mesta v Novem mestu ob 7:00h. Vožnja do rudnika poldragih kamnom. V Granatiumu boste spoznali kamne ljubezni in strasti v vseh odtenkih rdeče. Med požvižgavanjem melodije Grimmovih palčkov iz Sneguljčice, boste v rovu lahko z nekaj sreče sami izkopali rdeč kamen. Ob Vrbskem jezeru se boste ustavili še v Vrbi. V adventnem času Vrba postane mesto angelov in ob pogledu nanj ne zažarijo oči le otrokom. Angelski poštni urad ali plavajoči adventni venec sta nesporna vrhunca adventa v Vrbi. Zapeljali se boste do Celovca. Sprehod po starem mestnem jedru: Mestna hiša s trgom, ki ga varuje celovški zmaj; stolnica in ožje mestno središče. Nekaj prostega časa za sprehod in nakupe na božičnem sejmu s skodelico punča ali čaja v roki. Po želji se lahko ustavite pri Pyramidenkogel na nadmorski višini 905 m, kjer se nahaja leseni razgledni stolp Pyramidenkogel, ki omogoča veličasten pogled na sosednje gore, jezera in doline dežele ob Dravi - od Karavank do Visokih Tur na severu, si privoščite kratek postanek za vzpon (doplačilo). Ob vznožju razglednega stolpa vas pričaka prijeten prazničen adventni sejem z izrednimi rokodelci in posebnimi glasbenimi skupinami. Polni lepih doživetij se boste vračali proti Sloveniji, s prihod v poznih nočnih urah.

GLEDE NA KLASIČNI PROGRAM (SPODAJ) JE TEMU DODAN OBISK RUDNIKA POLDRAGIH KAMNOV GRANATIUM.


CENA: 43 €/osebo


MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI:


PYRAMIDENKOGEL STOLP 14 €/osebo


CENA VKLJUČUJE:

prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestnine in parkirnine, vstopnino v muzej poldragih kamnov, DDV, slovensko vodenje, stroški obveznih spremljevalcev, stroški organizacije.


ODKRITA BESEDA:


- na kraju samem je mogoč obrnjen potek ogledov, pri čemer vsebina programa ostaja nespremenjena. 
Ostali datumi odhodov: 14.12., 21.12.


Čas potovanja: 1 dan

Najmanjše število potnikov: 45

Čas za prijavo: 14 dni pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mestProgram potovanja

Slovenija - Vrbsko jezero - Celovec - Slovenija


Odhod avtobusa ob 8.00 s parkirišča Dolgi most v Ljubljani. Vožnja proti Avstriji do Vrbskega jezera. Po želji (doplačilo) se bomo lahko povzpeli na Pyramidenkogel stolp, s katerega je prekrasen pogled na celotno Vrbsko jezero. Sledila bo vožnja do romarskega kraja Otok „Maria Wörth“, ki je najstarejša krščanska naselbina na Koroškem, saj se omenja že leta 875. Ogled gotske cerkve, ki je zelo pomembno vlogo odigrala v času karantanskih Slovencev in nadaljevanje vožnje do Celovca. Ogledali si bomo stari del mesta s središčem Alter Platz in zmajev vodnjak Lindwurmbrunnen. Po ogledu bomo imeli prosto za samostojne oglede in božično novoletne nakupe ali prigrizek na ulici. Pozno popoldne se bomo odpravili proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v nočnih urah.Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji