Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


TARA,DRINA IN ZLATIBOR - 3 DNI

HOTEL: PO PROGRAMU 3 dni - AVTOBUS
ODHOD:CENA:
3 DNIod 215 €
ZAHODNA SRBIJA - TARA, ZLATIBOR, DRINA, STANIŠIČ, DRVENGRAD, BAJINA BAŠTA

ZAHODNA SRBIJA (TARA, DRINA, ZLATIBOR) 

 -DATUM IN PROGRAM PO ŽELJI ZAKLJUČENE SKUPINE


1. dan: Odhod iz Ljubljane, Celja in Maribora v zgodnjih jutranjih urah. Prestop meje s Hrvaško in vožnja mimo Zagreba proti Slavonskemu Brodu in Županji. Prestop meje v BIH in potovanje preko Brčkega do Bjeljine. Obisk ETNOSELA STANIŠIČ pri Bjeljini. Spoznavanje avtentične planinske vasi osrednje Bosne s konca 19. oz. začetka 20. stoletja: številne lesene stavbe in sakralni objekti. Možnost nakupa spominkov, vožnje s fijakerji (doplačilo) in okrepčila v etno restavraciji. Nadaljevanje do Zvornika in ob toku Drine proti BAJINI BAŠTI. Postanek na panoramski točki ob vstopu v mestu s čudovitim razgledom na hišico na Drini. Sledi pokušnja BB klekovače, najbolj znanega žganja v zahodni Srbiji. Namestitev v hotelu na tem območju. Večerja in nočitev.


2. dan: Po zajtrku spoznavanje planine Tara in jezera Zaovine. Ogled Muzeja flore in favne v informacijskem centru narodnega parka TARA. Vožnja do Peručca z vmesnim postankom na razgledni točki. V bližini hidroelektrarne Bajina Bašta vkrcanje na ladjo »Grizzly« in križarjenje po kanjonu Drine, tretjem najglobljem kanjonu na svetu. Kosilo na ladji (v primeru slabega vremena na splavu Sidro). Nato ogled slapa rečice Vrelo, ki je dolga samo 365 metrov. Obisk samostana Rača, ki ga je dal graditi kralj Dragutin. Povratek v Bajino Bašto, obisk info centra in možnost nakupa spominkov. Prosto za sprehod in samostojno odkrivanje mesta. Vrnitev v hotel in krajši počitek. Sledi srbski večer v narodni restavraciji Javor: bogata večerja ob zvokih domače glasbe. Nočitev.


3. dan: Zajtrk. Vožnja do Mokre gore na območju ZLATIBORA. Ogled filmske vasi Emira Kusturice – DRVENGRADA na Mečavniku. Vas so zgradili za snemanje filma »Život je čudo«. Doživetje najatraktivnejše turistično-muzejske železnice v Evropi: vožnja v starinskih vagonih po 14 km dolgi ŠARGANSKI OSMICI. Pentlji daje poseben čar več kot 20 predorov, mostov in viaduktov ter 300 metrov višinske razlike. Na poti postanek v Jatareh in možnost okrepčila ter pokušnje njihovih dobrot. Nazadnje še obisk bližnjega Višegrada in ogled znamenitega mostu na Drini, ki ga v istoimenskem romanu opisuje nobelovec Ivo Andrič. Nazadnje še ogled ANDRIČGRADA na sotočju Rzave in Drine, ki so ga prav tako zgradili po zamisli Emira Kusturice. Popoldanski povratek proti domu preko Bosne. Prihod v Slovenijo v zgodnjih urah naslednjega dne.
 

 - 215 EUR pri najmanj 40 potnikih
 - 239 EUR pri najmanj 30 potnikih


CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in parkirnine, 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu*** v sobah 1/2 TWC, 1 x penzionsko večerjo, 1 x večerjo ob živi glasbi, križarjenje po kanjonu Drine, 1 x kosilo, degustacijo žganja, oglede po programu, lokalno vodenje (kjer je obvezno), slovensko vodenje in organizacijo.


Vključene vse vstopnine po programu.


MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 30 EUR.

 Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji