Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


ŠARGANSKA OSMICA, ZLATIBOR, DRINA, TARA IZ NM

HOTEL: PO PROGRAMU 4 dni - AVTOBUS
ODHOD:CENA:
4.6.-7.6., 4 DNIod 279 €
ZAHODNA SRBIJA - TARA, ZLATIBOR, DRINA, STANIŠIČ, DRVENGRAD, BAJINA BAŠTA: IZLET IZ NM, 4.6.

ZAHODNA SRBIJA (TARA, DRINA, ZLATIBOR) 

 

- Šarganska Osmica In Kusturičeva Filmska Mesta

DATUM: 4.6.-7.6.2020 (ČETRTEK-NEDELJA)


CENA ZA PRIJAVE DO 29.2.: 279 €

REDNA CENA: 299 €


Razširjen 4-dnevni program lepih pogledov in vznemirljivih doživetij
Mesto na gori soli bomo obiskali, šli do slikovite pokrajine ob Drini, ki ji je s svojimi idejami in močjo dal pomemben pečat režiser Emir Kusturica, nostalgijo bomo obujali v njegovem Andričgradu , prestopili bosansko-srbsko mejo in se v narodnem parku Mokra gora popeljali po najatraktivnejši ozkotirni železnici v Evropi, si privoščili nepozaben srbski večer, obiskali planino Taro in reko Drino…. občudovali in uživali…Zakaj po zrno soli in lepih trenutkov?

Zato, ker vas bomo peljali na več kot 500 let star most -– poznan kot »Na Drini ćuprija«, ki je navdihnil Iva Andriča za delo Most na Drini, ki je edino literarno delo, ki je prejelo Nobelovo nagrado v bivši Jugoslaviji.
Ker si bomo ogledali mesto Kamengrad, ideja znanega režiserja Emirja Kusturice.
Ker bomo obiskali mesto na gori soli.
Ker se bomo peljali po »šarganski osmici« – 14 km dolgi ozkotirni, najatraktivnejši turistično muzejski železnici v Evropi.
Ker bomo obiskali filmsko mesto Drvengrad in mondeni Zlatibor ter nostalgično Bajino Bašto, etno selo Stanišići…
Ker bomo pripravili enkratno križarjenje z ladjo in piknik na Drini.
Ker vas bomo peljali k izviru Bela voda – čudežni vodi, ki ozdravi oči in duha.
Ker bomo večere popestrili s pravo srbsko kulinariko in trubači.
Ker imamo najboljše vodnike, šoferje in preizkušeno bogat program.
Ker je program tako zanimiv in raznolik, da smo ga letos podaljšali za en dan.

sarganska osmica 010607

1. dan: SLOVENIJA – TUZLA – VIŠEGRAD – KAMENGRAD -BAJINA BAŠTA


Odhod proti Zagrebu in naprej mimo Slavonskega Broda do Bosne in Hercegovine. Prvi postanek bo namenjen Tuzli, mestu, ki so mu dali ime Turki (tuz pomeni sol), saj leži na 350 milijonih ton soli. Prav sol je tista, ki je mestu krojila usodo skozi stoletja. Danes je slanica »kriva«, da je mesto Tuzla zadnja tri leta nagrajeno kot najboljše turistično mesto Bosne in Hercegovine. Sprehodili se bomo mimo novo grajenih Panonskih jezer, ki se nahajajo v centru mesta, obiskali največji trg v BIH, Trg Svobode, ter se sprehodili do Sonog trga, za katerega domačini pravijo da “priča priču” o gradu na zrnu soli…
Po ogledu sledi vožnja čez planoto Han Pijesak do reke Drine, kjer se nahaja Višegrad. Mesto je poznano po več kot 500 let starem kamnitem mostu – poznan kot »Na Drini ćuprija« z 11 loki širokega razpona in dolžine 250 m ter po Ivu Andriču, katerega delo Most na Drini je edino literarno delo, ki je prejelo Nobelovo nagrado v bivši Jugoslaviji. Le nekaj korakov stran, ob rokavu Drine, je nastalo novo mesto Kamengrad, ideja znanega režiserja Emirja Kusturice. Gre za nove /predvsem kamnite/ zgradbe, mešanico različnih obdobij in stilov, ki so se menjali skozi zgodovino tega področja, kjer je polno življenja, lokalov, kjer najdemo gledališče, kinodvorane, svetišče…
Po ogledu zapustimo Bosno in čez kako urico bomo že v Zlatiboru, kjer se bomo v središču najbolj “prestižnega” gorsko-turističnega centra Srbije, namestili v hotelu. Večerja in nočitev.


2. dan: MOKRA GORA – DRVENGRAD – ZLATIBOR


Gori, doli na okoli po nostalgičnih poteh
Po zajtrku gremo v Naravni park MOKRA GORA, kjer nas ob 10.00 čaka posebna vožnja po »ŠARGANSKI OSMICI« – 14 km dolgi, ozkotirni, najatraktivnejši turistično – muzejski železnici v Evropi. Pentlji daje poseben čar več kot 20 tunelov, mostov in viaduktov ter 300 m višinske razlike. Na poti se bomo večkrat ustavili na razglednih točkah za občudovanje pokrajine.
Pomudili se bomo še v filmskem mestecu Emijra Kusturice – DRVENGRADU, tematsko mestece s številnimi povsem avtohtonimi, lesenimi zgradbami (cerkev, knjižnica, restavracija, slaščičarna, lesene trgovine, …) Nato se vračamo proti Zlatiboru, kjer bo kratek ogled in prosto za obisk enkratne zlatiborske tržnice, kjer bo priložnost za nakup priboljškov in daril (kajmak, rakija, med…)
In zvečer nas čaka presenečenje – ”srbsko veče”, hrana, zabava, trubači…

https xslashxxslashxwww sonchek comxslashximagesxs

3. dan: PLANINA TARA – PERUČAC – BAJINA BAŠTA

Čista uživancija…
Po zajtrku zapustimo hotel in se na kratko zaustavimo na jezeru Zaovine, vidikovcu Kozja Stena, in se spustimo proti jezeru Peručac. Tu se vkrcamo na ladjo in se prepustimo lepotam, ki jo je v stoletjih izoblikovala narava. Na ladji bo tudi kosilo in še kakšno (glasbeno) presenečenje. Sledi vožnja proti Bajini Bašti, sprehod po “korzu”, večerja in “kafansko” veče.

ZLATIBOR


4. dan: BAJINA BAŠTA - STANIŠIĆI - SLOVENIJA

Lepo nam je bilo, nazaj še pridemo…
Po zajtrku in zadnjih nakupih na tržnici se povabimo v njihovo najbolj poznano destilarno Klekovača, kjer nam bodo pripravili degustacijo in priložnost za nakupe daril domačim. S postankom in pogledom na hišico na skali na reki Drini si pomahamo v slovo. Nekje na polovici si bomo v etno vasi Stanišići privoščili postanek za ogled posebnega mesteca, kjer bo priložnost za okusno kosilo in kaj kmalu bomo v Sloveniji, ko bomo pričeli urejati vtise, spomine, fotografije nepozabnega potovanja, ki nam bo ostalo za vedno v spominu.

http xslashxxslashxlono sixslashxors elive picxsla

Vključeno
• Avtobusni prevoz,
• 3x nočitev z zajtrkom v hotelu 3/4* v Bajini Bašti ali Zlatiboru,
• 3x večerja,
• ”srbsko veče” s trubači in folkloro,
• izlet z “čirotom” po ozkotirni železnici,
• izlet z ladjo po Drini s piknik kosilom in zabavo,
• degustacija Klekovača,
• vsi ogledi po programu,
• vstopi v narodni park in filmsko mesto,
• vodstvo in organizacija, spremstvo našega in lokalnega vodnika,
• takse,…

Možna doplačil:
1/1 soba- 75€, zavarovanje rizika odpovedi po ceniku, dodatno Coris zdravstveno zavarovanje, rezervacija sprednjih sedežev 10€/osebo..
OPOMBE
Cena preračunana za min 45 ljudi v avtobusu. V primeru manjšega št. (39-44) se le-ta poveča za 10€, (34 -38) 15 €.
Možne so spremembe programa v primeru neugodnih vremenskih razmer ali drugih nepredvidljivih situacij.

zlatibore

 Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji