Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


KAKI, REFOŠK, OLJKE, DEBELI RTIČ

1 dni - AVTOBUS IZ NM
ODHOD:CENA:
sobota 16.11., naročniki DLod 26 €
sobota 16.11., ostaliod 29 €
TRADICIONALNI ENODNEVNI IZLET IZ NOVEGA MESTA: KAKI, REFOŠK IN OLJČNO OLJE, STRUNJAN, DEBELI RTIČ, ....

PRAZNIK KAKIJA, OLJČNI NASAD, REFOŠK in zdravilišče DEBELI RTIČ


- SOBOTA, 16.NOVEMBER


praznik kakijev 2 praznik kakijev

- 7.00 – AVTOBUSNA POSTAJA NOVO MESTO
- 7.15 - parkirišče Dolenja vas - Mirna peč - po predhodni potrditvi
- 7.30 – AVTOBUSNA POSTAJA TREBNJE - po predhodni potrditvi


PROGRAM:


HIŠA REFOŠKA V KOPRU - možen nakup vina, ki si ga lahko sami natočite po izbiri,
STRUNJAN - ogled oljčnega nasada in pokušina olja in vina, ogled nasada kakijev in predavanje o gojenju,
PRIREDITVENI PROSTOR ZA PRAZNIK KAKIJA V STRUNJANU - nekaj časa za samostojne oglede,
DEBELI RTIČ - ogled zdraviliškega kompleksa, ki leži v najbolj neokrnjenem delu slovenske morske obale, sprehod po parku ali postanek za kavico.debeli rtič

Vožnja z vmesnim postankom do Kopra, kjer boste lahko po želji v HIŠI REFOŠK kupili vino, refošk, malvazijo....
Preko razglednega Belvedera se bomo po najlepšem obcestnem pinijevem drevoredu pripeljali do Strunjana, naselja ob obali Strunjanskega zaliva. V laguni se nahajajo tudi manjše soline. Postanek pri oljčnem nasadu- pokušina oljčnega olja in nasadu kakijev- možen že tu nakup kakijev vrste TIPO na zabojnik. Turistično društvo Solinar prireja vsako leto praznik ob zaključku letine »zlatega jabolka« - kakija. V tem času Strunjan zamenja barvo in postane oranžen kot kaki. Ogledali si bomo razstavo različnih vrst tega žlahtnega sadeža, morda prisluhnili razpravam o pridelavi, uživanju, sušenju in predelavi. Vsekakor pa si bomo lahko privoščili kar nekaj gastronomskih užitkov, kajti na stojnicah bo na voljo mnogo slastnih jedi in slaščic, ki jih znajo domačini pripraviti iz kakijev. Veliko slastnih sadežev bo tudi naprodaj. V popoldanskem času se bomo zapeljali še v zdraviliški kompleks DEBELI RTIČ - sprehod po parku, ogled kompleksa ali le nekaj prostega časa za kavico.


PROGRAM PRAZNIK KAKIJEV V STRUNJANU VELJA KOT KONČNO OBVESTILO!


KAKI: V Strunjanski dolini je pribl. 30 % vseh nasadov v Sloveniji. Blaga klima in dobra tla zagotavljajo dobre in kvalitetne pridelke.
Pred letom 2000 je bil kaki veliko manj poznan kot danes in prodaja ni bila najboljša.
Strunjan je vas kakija in cela vas živi z njim. Veliko zaslug za navdušenje nad kakijem imajo kmečke žene in dekleta, ki vsako leto skrbijo za kulinariko. Prvi Praznik kakijev je društvo organiziralo novembra 2001.
Z leti so prireditev obogatili, dopolnili s kulturno glasbenim programom, pokušnjami in odprto tržnico. V teh letih se je povzpela v sam vrh prireditev na Primorskem. Sadež je postal zelo iskan, povečala se je prodaja. V teh letih je praznik obiskalo veliko ljudi.


Cena za naročnike DL: 26 €
Redna cena na osebo: 29 €kaki praznik objava

Cena vključuje: avtobusni prevoz iz Novega mesta, aperitiv na avtobusu, vodenje, ogled oljčnega nasada in nasada kakijev, pokušina oljčnega olja, ogled razstave različnih vrst kakija na PRAZNIKU KAKIJA v STRUNJANU, predavanje o gojenju, sušenju in predelavi tega sadeža in predavanje o pridelavi oljčnega olja, na stojnicah možen nakup izdelkov iz kakija, vsi ogledi po programu, prijavnina je že v ceni, organizacija izleta in DDV.

 Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji