Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


TURČIJA - LIKIJA, od ANTALYE...

HOTEL: HOTELI 4*IN 5* 7 dni - letalo iz LJ
ODHOD:CENA:
12.11.-19.11.od 146 €
15.10.-22.10.od 216 €
22.10.-29.10.od 206 €
29.10.-5.11.od 186 €
Turčija-LIKIJA, Antalya, Myra, Efez, Pamukkale, Hierapolis

TURČIJA
LIKIJA: Antalya, Myra, Efez, Pamukkale, Hierapolis


Likija - področje izvira iz starega veka in se nahaja v današnji jugozahodni Turčiji. Dinamični zgodovini pod vplivom močnih civilizacij, so danes priča zanimive izkopanine mest iz časa antike. Ob edinstvenih antičnih izkopaninah, Vas bodo vsekakor očarali še ugodna klima, gastronomija, kultura in naravne lepote. Ne zamudite največjih znamenitosti tega potovanja: Efez - edinstveno rimsko mesto, ki fascinira s svojo velikostjo in ohranjenostjo in kjer se v bližini nahaja hiša Device Marije; Pamukkale - kompleks naravnih bazenčkov s termalno vodo, v katerih je nekoč uživala tudi Kleopatra; Antalya - eno najlepših mest turške riviere in še veliko več...

8.10.- 15.10.......226 €

15.10.- 22.10.....216 €

22.10.- 29.10.....206 €

29.10.- 5.11.......186 € 

5.11.- 12.11.......166 €

12.11.- 19.11.,19.11.- 26.11., 26.11.- 3.12.....146 €


LIKIJA KARTA


1. dan: polet proti Antalyi
Let iz Ljubljane proti Antalyi. Po pristanku vas pričaka vaš vodnik. Sledi transfer do hotela in namestitev v hotelu na območju Kemerja ali Beleka.

2. dan: Myra
Zajtrk v hotelu. Ta dan se boste peljali ob obali, s katere se vam ponujajo čudoviti prizori. Kmalu prispete v Myro. Obiskali boste grobnice, vklesane v stene, ki so del fascinantnih znamenitosti Turčije (vstopnina in vodenje vključeno v paketu kultura in večerje). Pri Myri se nahaja cerkev sv. Nikolaja, kjer je sv. Nikolaj tudi pokopan. Nočitev na območju Mugle.

3.dan: Likija
Zajtrk v hotelu. Danes se nam lahko pridružite na čudoviti vožnji z ladjico po dolini reke Dalyan (fakultativno - za plačilo). Dostop do plaže Iztuzu, tako imenovane ‘’plaže želv’’, ki je na samem koncu lagune, je mogoč le z ladjo. Sledi krajši postanek za kopanje, nato pa povratek proti obali. Z avtobusom se vožnja nadaljuje proti Kusadasiju, kjer sta na območju Kusadasija predvideni naslednji dve nočitvi.

4. dan: Efez
Po zajtrku bomo obiskali antično mesto Efez, eno izmed največjih arheoloških izkopanin na svetu (vstopnina in vodenje vključeno v paketu kultura in večerje). Ohranjenost tega zgodovinskega mesta je izredna. Antikvitete čakajo na vas, da jih raziščete: agora oz. javni prostor, kjer se je odvijalo trgovsko in politično življenje, Artemidin tempelj, Celsusova knjižnica, kopališči, eno največjih gledališč tistega časa, aleja iz marmorja...

5. dan: Pamukkale
Zajtrk v hotelu. Vožnja skozi čudovito dolino Meander proti Pamukkalam, kar v slovenščini pomeni ‘’bombažni grad’’. Snežno bele terase iz apnenca se vidijo že od daleč. Ustvarja jih odtekajoča termalna voda, usedline pa nastajajo v obliki bazenčkov in so kot bela čipka, naravni čudež in prava paša za oči. Po prihodu v hotel boste imeli možnost kopanja v termalni vodi vašega hotela. Nočitev na območju Pamukkal.

6. dan: Hierapolis - Antalya
Zajtrk. Ruševine znamenitega mesta Hierapolis se raztezajo nad apnenčastimi terasami (vstopnina in vodenje vključeno v paketu kultura in večerje). Tam je moč videti temelje Apolonovega templja iz 3. stoletja in razkošno rimsko gledališče, kot tudi druge ostanke iz tistega časa. Nato sledi vožnja preko gorovja Taurus nazaj v Antalyo. Na poti postanek v tkalnici svetovno znanih turških preprog, kjer boste spoznali celoten proces ročnega tkanja in imeli priložnost ugodnega nakupa. Dve nočitvi na območju Kemerja ali Beleka.

7. dan: Antalya – slap Karpuzkaldiran
Zajtrk v hotelu. Ogled Antalye, enega najlepših mest turške riviere. Med drugim boste lahko občudovali mestne znamenitosti: minaret Yivli Minare, stolp z uro na stari mestni trdnjavi, Hadrijanova vrata iz leta 130 p.n.št., pristanišče in najbolj ohranjen del mestnega obzidja. Center starega mestnega jedra, nekoč rimsko pristanišče, je danes marina iz katere potekajo ozke uličice s številnimi lokali, trgovinicami in manjšimi hoteli, ki so preurejene hiše še iz časa otomanskega cesarstva. Zaradi svoje lege v Sredozemlju, je turistično in kulturno središče tega območja. Med izletom boste imeli tudi številne možnost nakupovanja, še posebej nakit in usnjene izdelke po ugodnih cenah. Za zaključek dneva si bomo privoščili ogled znamenitega slapa Karpuzkaldiran.

8. dan: povratek domov
Zajtrk v hotelu. V skladu s časom odhoda, vas bo avtobus zapeljal do letališča, od koder boste pot nadaljevali proti domu.POMEMBNO:
Za potovanje v Turčijo potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka.
Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.


*********************************************************************************************
Efez: V starem veku je bil Efez eno največjih in najpomembnejših grških mest v Mali Aziji. Tam se nahaja eno izmed sedmih svetovnih čudes, Artemidin tempelj. Efez se danes smatra za enega največjih arheoloških najdišč na svetu in je ena najbolj znanih znamenitosti Turčije.

Zdravilišče Pamukkale: Pamukkale, imenovane tudi bombažni grad, so poznane po svojih snežno belih terasah iz apnenca. Te formacije so se razvijale stoletja s pomočjo termalnih vod z vsebovanim apnencem. V zdravilnih učinkih teh voda so uživali že stari Rimljani. Danes so Pamukkale del UNESCO-ve svetovne kulturne dediščine in priljubljena turistična destinacija ter tudi zdravilišče.

Antično mesto Hierapolis se razprostira nad sanjskimi apnenčastimi terasami. Najbolj je poznan po dobro ohranjenem gledališču iz 2. stoletja, rimskih termah, ostankih Apolonovega templja in mestnih vratih.

Antalya se nahaja ob vznožju gorovja Taurus in je eno od najlepših mest turške riviere. Iz leta v leto privablja številne nove obiskovalce s čudovitimi plažami, naravnimi lepotami in številnimi kulturnimi spomeniki. Center starega mesta je rimsko pristanišče, katero je danes preurejeno v marino in do katere potekajo ozke tlakovane uličice. V uličicah so številne kavarne, prodajalne s spominki ter hotelčki v hišah iz otomanskega obdobja. S svojo lokacijo ob Sredozemskem morju je turistično in kulturno središče regije.


Storitve vključene v ceno:

❚ letalski prevoz Ljubljana-Antalya-Ljubljana z letališkimi pristojbinami
❚ transfer letališče-hotel-letališče
❚ 7 x nočitev v izbranih hotelih s 4* in 5* v dvoposteljni sobi,
❚ 7 x samopostrežni zajtrk,
❚ izleti in transferji po programu z udobnimi, klimatiziranimi avtobusi,
❚ slovensko spremstvo in lokalni vodnik,
❚ zavarovanje rizika insolventnosti v skladu z zakonom.


Doplačila:

Obvezno:
❚ Doplačilo za enoposteljno sobo 119,-EUR
❚ Turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu.
Priporočamo:
❚ paket kultura in večerje na osebo 129,- EUR
(paket vključuje: 7 x samopostrežno večerjo, vstopnina in vodenje v Myri ter cerkvi sv. Nikolaja, vstopnina in vodenje v Efezu, vstopnina in vodenje v Hierapolisu)
❚ celosten paket zavarovanja potovanja na osebo 32,- EUR
(paket vključuje: zavarovanje odpovedi potovanja, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, zavarovanje prtljage)
❚ parkiranje na letališču v Ljubljani - zunanje parkirišče, 8 dni, 32,-EUR na vozilo
Minimalno število potnikov: 40PREDVIDENI HOTELI MED POTOVANJEM PO LIKIJI:

ANTALYA/KEMER – Hotel Karmir Resort & Spa 5* ali podobni

Lokacija: Turčija / Kemer – Göynük
Lega: hotel se nahaja v kraju Göynük. Od Antalye je oddaljen 30 km ter samo 9 km od mesta Kemer. Mednarodno letališča Antalya je oddaljeno 40 km.
Splošne informacije: hotel Karmir Resort & Spa se razprostira na 18.000 m2 in je od lastne plaže oddaljen samo 90 m. Gostom je na voljo 268 sob.
Namestitev: standardne sobe z balkonom, mini barom, TV/SAT, klimatsko napravo in sefom. V kopalnici je prha, sušilec za lase ter brezplačne toaletne potrebščine.
Ponudba: notranji in zunanji bazen, bogata ponudba v spa centru s turško kopeljo, savno, terapevtskimi masažami in tretmaji. Hotel nudi velik izbor turške in mednarodne hrane ter pijače v večih restavracijah (glavna samopostrežna restavracija, á la carte restavracije) ter barih (snack bar, Night club, vitaminski bar, otroški bar).
Storitev: samopostrežni zajtrk in samopostrežna večerja (za doplačilo)
Internet: brezplačen brezžični internet je dostopen na vseh javnih površinah.
Aktivnosti: namizni tenis, pikado , biljard, vodni športi.
Opomba: določene aktivnosti in ponudba so na voljo samo v sezoni.
Spletna stran: http://www.karmirhotel.com/tr/

Okolica MUGLE: Hotel Dalaman Airport 4* ali podobni

Lokacija: hotel je od mednarodnega letališča Dalaman oddaljen 4 km.
Lega: Turčija / Dalaman - Muğla
Namestitev: standardne sobe, klimatizirane, kopalnica (kad ali prha, sušilec za lase), telefon, SAT TV, mini bar (za doplačilo), balkon.
Storitev: samopostrežni zajtrk in samopostrežna večerja (za doplačilo)
Ponudba: v hoteli je 174 sob, otroško igrišče, fitnes center, spa center s savnami, jacuzzi, zunanji in notranji bazen, frizerski salon.
Aktivnosti: savna, fitnes, igralnica, spa in wellness center, masaže, otroško igrišče, biljard, namizni tenis, zunanja masažna kad, turška / parna kopel, notranji bazen, zunanji bazen (v sezoni).
Opomba: določene aktivnosti in ponudba so na voljo samo v sezoni.
Spletna stran: http://www.dalamanairportlykiaresorthotel.com/index_eng.aspx

KUSADASI: Hotel Tusan Beach Resort 5* ali podobni

Lokacija: Turčija / Kuşadasi
Lega: nahaja se direktno ob peščeni plaži, katera je prejela modro zastavo za kakovost. Od mesta Kuşadasi je oddaljen približno 7 km, od Efeza 10 km in mesta Selçuk 15 km.
Opis: hotel ima skupaj 377 sob in je bil prenovljen leta 2013. Svojim gostom nudi recepcijo, restavracijo, à la carte restavraciji, več barov, kavarno, brezžični internet, internetni kotiček, trgovinice, kino dvorano, zunanji bazen, notranji bazen, fitnes, wellness.
Namestitev: klimatizirane sobe, kopalnica, sušilec za lase, SAT TV, telefon, mini bar, sef, balkon.
Storitev: samopostrežni zajtrk in samopostrežna večerja (za doplačilo)
Šport in zabava: zunanji bazen in notranji bazen, fitnes, tenis, odbojka, badminton, wellness storitve idr.
Opomba: določene aktivnosti in ponudba so na voljo samo v sezoni. Nekatere aktivnosti in ponudbe so za doplačilo.
Spletna stran: http://www.tusan.com.tr/

PAMUKKALE: Hotel Tripolis 4* ali podobni

Lokacija: Turčija / Pamukkale
Lega: hotel leži ob vznožju belih teras in je od Pamukkal oddaljen 1,2 km.
Opis: hotel nudi gostom recepcijo, vrt, zunanji in notranji bazen, spa & wellness center, restavracijo, bar, nočni klub.
Namestitev: sobe so opremljene s kopalnico, sušilcem za lase, SAT TV, sefom, klimatsko napravo.
Šport in zabava: zunanji in notranji bazen, spa in wellness center, nočni klub.
Opomba: določene aktivnosti in ponudba so na voljo samo v sezoni. Nekatere aktivnosti in ponudbe so za doplačilo.
Spletna stran: http://www.tripolishotel.com/index?mn=1&lng=eng


Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji