Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


STOCKHOLM IN TALIN CITY BREAK

HOTEL: po programu 5 dni - letalo
ODHOD:CENA:
1.5.-5.5.2019od 355 €
SKUPINSKI ODHOD S SLOVENSKIM VODNIKOM, LETALO IZ TREVISA, PO ŽELJI SKUPINSKI ODHOD S PREVOZOM IZ LJUBLJANE

STOCKHOLM in TALIN maja2019

 


Stockholm številni imenujejo tudi Severne Benetke. Že pogled na zemljevid pokaže zakaj. Mesto sestavlja okoli trinajst otokov, ki so razdeljeni v mestne četrti in povezani z mostovi. Mesto vas bo sigurno navdušilo!

Stockholm je glavno mesto Švedske, ki leži na vzhodni obali Baltika ob vhodu v jezero Mälaren. Samo mesto zajema področje občin. Osrednji del in mnoga notranja predmestja so del občine Stockholm, ki ima 765.000 prebivalcev. Je upravno, kulturno, prometno, nakupovalno in poslovno središče Švedske. Stockholm je kot glavno mesto sedež švedske vlade in švedskega parlamenta. Tu je tudi rezidenca švedske vodje države; trenutno kralja Carla Gustava XVI. Slikovito mesto je znano predvsem po svoji znameniti legi, saj poleg tega, da leži na kopnem, središče mesta leži na neštetih otočkih jezera Mälaren, od tod tudi ime 'Mesto na vodi' oz. 'severne Benetke'. Eno najbolj zelenih prestolnic na svetu zaznamuje nekoliko drugačna arhitektura, tista skandinavska, ki je zadnja leta tako priljubljena tudi pri nas. To je mesto, kjer sonce poleti praktično ne zaide, zato so toplejši meseci kot nalašč za obisk. 

Ne zamudite ogleda glavnih mestnih znamenitosti:
kraljeva palača, mestna hiša, stari del mesta Gamla Stan, muzej na prostem Skansen, muzej Vasa, Abba muzej, palača Drottningholm, otoček Riddarholm,..


CENA ARANŽMAJA  SAMO 355 € 

 1.dan: (01.05.2019)
Zbor potnikov na letališču Treviso, najkasneje ob 18:30 uri. Ob 20:25 polet proti Stockholmu. Pristanek ter transfer z avtobusom do hotela. Nočitev v hotelu


2.dan: (02.05.2019)
Po zajtrku se bomo podali na ogled mestnih znamenitosti: sprehodili se bomo po starem mestnem jedru, Gamlastanu - pogledali bomo menjavo straže pred kraljevo palačo, parlament Riksdag ter trg Riddarhustorget, ki je nekoč predstavljal center švedske politične moči. Ogled Riddarholma, kjer stoji stolnica, v kateri so pokopani švedski monarhi. Sledi obisk znamenitega muzeja Vasa, kjer hranijo kar 333 let potopljeno bojno ladjo, ki pa je sedaj lepo ohranjena na ogled v omenjenem muzeju. Sprehod po obmorski ulici Strandvagen z vmesnimi postanki do mestne hiše, kjer vsako leto podeljujejo Nobelove nagrade. Povratek v hotel, nato pa transfer do pristanišča v Stockholmu, kjer se vkrcamo na ladjo za Talin. Nočna plovba do Talina. Na ladji najdete več barov, restavracij, pubov, celo diskoteka, tako da plovba vsekakor ne bo dolgočasna.


3.dan: (03.05.2019)
Zajtrk na ladji, nato pa prihod v Talin ob 10:00 uri zjutraj. Ob prihodu se bomo sprehodili po starem mestnem središču, katerega posebnost je izvrstno ohranjen stari del s starimi obzidji, cerkvami in srednjeveškimi hišami, ki spada na Unescov seznam svetovne dediščine. Sprehodili se bomo na grič Toompea, kjer stoji zanimiva katedrala Aleksandra Nevskega in od koder so čudoviti pogledi na mesto in Finski zaliv. Ogled vseh znamenitosti centra mesta: Velika cehovska dvorana, glavni mestni trg, bivši urad KGB-ja, cerkev sv. Olava, prehod Sv.Katerine, vrata Viru,... Vmes bo tudi čas za kosilo. Ob 17:15 uri vkrcanje na ladjo in plovba nazaj proti Stockholmu.


4.dan: (04.05.2019)
Zajtrk na ladji, nato pa prihod v Stockholm ob 10:00 uri zjutraj. Transfer do hotela, nato pa se podamo v Skansen- največji muzej na prostem, kjer bomo lahko občudovali skandinavsko vas, kakršna je bila pred stotimi leti. Prav tako bomo lahko videli nordijske živali, kot so divji jelen, medved in seveda los. Preostanek dneva prosto za obisk še katerega izmed muzejev ( Abba muzej, Vikinglive muzej..) ali pa enostavno za sprehod po Gamla Stanu in nakupe. Nočitev v hotelu.


5.dan: (05.05.2019)
Po zajtrku transfer na letališče Skavsta in prijava na let in polet proti Trevisu, kjer pristanemo ob cca. 13:00 uri. Sledi transfer v Slovenijo.


Cena paketa vključuje:
✔ letalski prevoz na omenjeni relaciji
✔ letališke takse
✔ osebna ročna prtljaga do 10 kg
✔ povratni transfer letališče - hotel Stockholm - letališče
✔ 2x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v Stockholmu
✔ 2x nočitev z zajtrkom na ladji
- voden ogled mesta Stockholm
- voden ogled mesta Talin
- slovensko spremstvo in vodenjeMožno doplačilo ob prijavi:
40 € na osebo za povratni transfer Ljubljana- letališče Treviso- LjubljanaDoplačila na licu mesta pri vodniku:
✔ vstopnine in javni transfer:

Muzej Skansen 19 €
Muzej Vasa 13 €
Kartica za javni prevoz 28 € (pokriva vse prevoze v 72 urah, metro, avtobus, ladjica)


Hotel Arstaviken se nahaja v zelenem okolju, neposredno ob bolnišnici South, ter ponuja lep pogled na Stockholm. V sami bližnji okolici so številne restavracije, galerije in kulturne prireditve. 
Recepcija je v 4. nadstropju in je odprta 24h. Zraven je tudi kiosk, kjer je možno kupiti predmete za osebno nego, v restavraciji se lahko okrepčate z lahkimi obroki, ter pijačo. 
Sobe so svetle, umetnost hotela je zasnovana v tesnem sodelovanju s Stokholmskim odborom za kulturo. Na splošno je ustvarjeno harmonično okolje s pogledeom na Arstaviken in okoliške zelene površine. 
Recepcija je v 4. nadstropju in je odprta 24h. Zraven je tudi kiosk, kjer je možno kupiti predmete za osebno nego, v restavraciji se lahko okrepčate z lahkimi obroki, ter pijačo. 
Sobe so svetle, umetnost hotela je zasnovana v tesnem sodelovanju s Stokholmskim odborom za kulturo. Na splošno je ustvarjeno harmonično okolje s pogledeom na Arstaviken in okoliške zelene površine. 
Hotel Arstaviken Stockholm


Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji