Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


otok VIS IN JOGA, 3.10.-6.10.

APARTMA: IZLET 4 dni - AVTOBUS IZ NM
ODHOD:CENA:
vis, 3.10.-6.10.od 209 €
JOGA z zakoncema Poredošod
OTOK VIS, MAMMA MIA IN JOGA - počitnice in po želji program joge, 4 DNI

ZAKLJUČEK POLETJA NA OTOKU VIS 

FILMSKI LEPOTEC - Mamma mia, Titova špilja in JOGA NA VISU


3.10.- 6.10.2019, (4 dni) - obogaten program, počitnice in po želji program jogeOTOK VIS: Ekološko nostalgičen otok, površinsko mali otok, a velik po vinu, limonah, smokvah, morskih dobrotah, bogati zgodovini… Na prelepem otoku Vis se je ustavil čas zaradi dolgoletne izolacije. Menda nikoli več ne bo tako kot smo bili vajeni, ko si tu lahko brezskrbno in po zelo dostopnih cenah užival v lepotah otoka, med prijaznimi »staroselci«…


ZAKAJ na otok VIS:

- ker je v svetu znan tudi po največji proizvodnji hib (pogače iz smokve) na svetu.
- spoznali bomo Vugavo in ostale sorte vina oz. trte s katerimi se lahko pohvalijo le na Visu.
- se poveselili na domačem turizmu, v objemu vinogradov in lepe narave.
- pokazali vam bomo, kje so nekoč pristajala letala, kje se je skrival Tito, kje so snemali številne filme, tudi najnovejši Mamma Mia 2…
- obiskali Komižo, skrite zalive, vasice in vse najlepše kotičke otoka.
- uživali bomo v morskih dobrotah, vinu, zanimivih zgodbah, lepih razgledih in dobri družbi.
- tokrat se boste, seveda, le če boste želeli, udeležili tudi vodene vadbe joge in boste za svoj denar dobili največ in verjetno nikoli več ne bo takšne ugodnosti z jogo - meditacijo, dihalnimi tehnikami, vadbo za zdravo hrbtenico in relaksacijo bomo ta čas namenili samo sebi. Umaknili se bomo od vsakodnevnih skrbi, poskrbeli za zdrav duh v zdravem telesu, uživali v čudoviti naravi, umirjali svoj um in se napolnili s pozitivno energijo. Vadba, zdrava hrana in pristen stik z neokrnjeno naravo nam bodo omogočili, da si bomo resnično oddahnili od vsakodnevnih skrbi, se umirili, spočili in pripravili za nove podvige.

- OKVIRNI PROGRAM:

1. dan
Zgodnji odhod iz Slovenije. Vožnja do Splita in s trajektom na otok. Namestitev v hotelu. Sprehod skozi Komižo. Večerja in dobrodošlica.
2. dan
Po zajtrku celodnevni izlet po otoku: vinske poti, degustacija avtohtonih vin, degustacije domačih proizvodov, obisk zanimivih točk otoka: Titova špilja, skrite vasice in zalivi,.. Večerja v hotelu.
3. dan
Po zajtrku izlet z ladjico do Modre špilje ali
prosto za kopanje in uživanje na soncu. Povratek v hotel, večerja, zabava in nočitev.
4. dan
Vožnja proti domu. Še postanek v mestu Trogir, po želji kratek sprehod po malem mestecu z bogato zgodovino in neštetimi kulturnimi spomeniki. Povratek domov v večernih urah.

Modra cena 3.10.-6.10.: 209 € (za zgodnje prijave )

Redna cena: 240 €

( Min št. potnikov je 45. V primeru manjšega števila si dovolimo sorazmerno povečati ceno.)

 

Vključeno v ceno: avtobusni prevoz iz Novega mesta, trajekt, hotel – namestitev v sobah TWC (3 x zajtrk in večerja), takse in prijavnina, izlet po otoku: Titova špilja, zalivi.. degustacija in obisk domačije, osnovni program joge po želji, poizkušnja Viške pogače in Vugave, vodstvo in organizacijo…

 

Možna doplačila:
Izlet z ladjico do Modre špilje – v primeru ugodnih vremenskih razmer, 1/1 soba - 45 €, balkon ali balkon z morsko.


PO ŽELJI SE BOSTE SEVEDA LAHKO PRIDRUŽILI SKUPINI, KI JO BOSTA VODILA ZAKONCA POREDOŠ ERVIN IN DANICA -  PROGRAM JOGE JE VKLJUČEN V CENO OSNOVNEGA PROGRAMA:


Zjutraj bomo dan začeli aktivno. Z meditacijo se bomo naravnali na čudovit dan, poln dogodivščin, z dinamično prakso jogijskih vaj in dobro prebudili telo. Praksa joge bo prilagojena posamezniku in primerna za vsakogar, tudi začetnike. Vsak dan bomo gibanje povezali z elementi narave ter se spoznali z dihalnimi tehnikami.
Zvečer bomo po aktivnem dnevu telesu namenili več pozornosti z umirjenimi in sprostitvenimi vajami za telo, z elementi joge, vaj za zdravo hrbtenico..Seveda pa lahko dan preživite tudi po svoje...


Sistem JOGA V VSAKDANJEM ŽIVLJENJU (JVVŽ), učinkovita pot k naravnemu zdravju in ravnotežju

Vadbo joge izvajajo inštruktorji JVVŽ. Sistem JVVŽ je eden od najbolj prepoznavnih sistemov izvorne joge in je prisoten v svetu že več kot 45 let, avtor sistema je M.P.Swami Maheshwarananda prilagodil sodobnemu človeku, kot izvorna Joga, znanost o telesu, umu, zavesti in duši, v celoti zajema vse aspekte življenja in na naraven način vodi k dobremu telesnemu, psihičnemu, socialnemu in duhovnemu zdravju ter prinaša znanje o tem, kako živeti v ravnotežju s seboj in z okolico.
Inštruktorji YIDL (JVVŽ) z dolgoletno prakso imajo mednarodno YIDL licenco in ustrezne certificirane kvalifikacije kot se zahteva za športne trenerje.
Danes prihajajo ljudje k jogi zaradi različnih razlogov. Da se sprostijo, da umirijo um, zaradi prekomerne teže, da izboljšajo telesno razgibanost, da se znebijo bolečin v hrbtu, da bolje spoznajo svoje telo ali da najdejo duhovni mir. Ne glede, kaj bo razlog vašega prihoda, se boste z zbrano vadbo pod pozornim in strokovnim vodstvom naših izbranih inštruktorjev YIDL zagotovo počutili bolje. Vadba je primerna za vsakogar ne glede na starost ali zdravstveno stanje. Le-to bomo prilagodili vašim individualnim zmožnostim.

Ervin Poredoš in Danica Kocuvan Poredoš sta učitelja joge po sistemu "Joga v vsakdanjem življenju" (v nadaljevanju JVVŽ) in učenca avtorja sistema JVVŽ Mahamandaleshvar Paramhans Swami Maheshwaranande (v nadaljevanju VIshwaguruđi-ja) od leta 1989. Opravila sta izpit za učitelja leta 1993, ki je sicer sestavljen iz dveh delov: znanj JVVŽ in izpita z obveznim izobraževanjem na Fakulteti za šport. Oba imata dolgoletne izkušnje tudi pri vodenju joge za menedžerje in se že od leta 1989 redno udeležujeta mednarodnih učiteljskih seminarjev v Evropi, Indiji, Avstraliji in drugod po svetu. Do zdaj sta oba sodelovala na več kot 120ih vikend seminarjih in več kot 30ih enotedenskih seminarjih. Svoje znanje ohranjata in izpopolnjujeta z vsakodnevno vadbo. Zakonca že več kot 25 let živita in delujeta v jogijskem duhu - spremenila sta svoj način življenja, sta vegetarijanca (vegana) in spoštujeta načelo neuživanja alkohola in tudi drugih drog.

Modra cena: 209 € (za zgodnje prijave )

Redna cena: 240 €


(Min št. potnikov je 45. V primeru manjšega števila si dovolimo sorazmerno povečati ceno.)

Vključeno v ceno: avtobusni prevoz iz Novega mesta, trajekt, hotel – namestitev v sobah TWC (3 x polpenzion), takse, avtobusni izlet po otoku: Titova špilja, zalivi.. degustacija in obisk domačije, poizkušnja Viške pogače in Vugave, program joge, vodstvo in organizacijo…

Možna doplačila:
Izlet z ladjico do Modre špilje – v primeru ugodnih vremenskih razmer, 1/1 soba - 45 €, balkon ali balkon z morsko stranjo, zavarovanje rizika odpovedi 10 €.
--------------------------------------------------------
Joga v vsakdanjem življenju – ravnovesje telesa, uma in duše, fizičnega in duhovnega.
Kakšne učinke lahko pričakujete?
Naučili se boste obvladovati stres, odpraviti slabo voljo in negativna čustva, nespečnost in težave s koncentracijo.
Vaš organizem bo po programu napolnjen z energijo, vaša aura bo zasijala, počutili se boste bolje.
Obrazložitev vadbenih tehnik JVVŽ (YOGA IN DAILY LIFE / joga v vsakdanjem življenju)
ASANE – telesne vaje
Krepijo živčni sistem in usklajujejo njegovo delovanje.
PRANAJAMA – dihalne tehnike
Pranajama pomeni zavestno, namerno vodenje dihanja, s katerim poleg kisika sprejemamo tudi prano – življenjsko, kozmično energijo. Z zavestnim usmerjanjem prane v telesu povečujemo vitalnost in odpornost, telo razstrupljamo, poglabljamo sproščenost, krepimo notranji mir in bistrimo um.
MEDITACIJA SAMOANALIZE
Tehnike meditacije nam omogočijo, da se bolje spoznamo, razvijemo in obvladamo. S tem čistimo podzavest, postopno odpravljamo notranje zavore in predsodke. Misli se zjasnijo in uredijo, izognemo se težavam (slabemu razpoloženju, stresu …) oziroma jih premagamo.
RELAKSACIJA – SPROŠČANJE
Jogijske vaje dosegajo popoln učinek, če se pred posameznimi vajami in tudi med njimi pravilno sprostimo. Z nekaterimi tehnikami sprostimo celotno telo, z drugimi njegove posamezne dele.
JOGA NIDRA – jogijsko spanje – tehnika globokega sproščanja
Ta joga omogoča zavestno globoko fizično in psihično sprostitev; predstavlja popoln sistem sproščanja, ki pomaga nevtralizirati učinke stresa. Sistematična vadba privede sčasoma do globoke sprostitve, ki lahko nadomesti nekajurni spanec.
NADA JOGA – joga zvoka – petje določenih manter in izvajanje jogijskih tehnik ob primerni duhovni glasbi, s ciljem doseči notranji mir in harmonijo ter nevtralizirati in obvladovati stres
ANTISTRESNI PROGRAM – sklop jogijskih tehnik, ki nam pomagajo spoznati vzroke stresa, ga obvladati in nevtralizirati njegove učinke (izbrane asane, prilagojena pranajama in meditacija).
MUDRE – energijski položaji rok – intenzivno učinkujejo na telo in um in tudi na globlje plasti našega bitja, pomirjajo in harmonizirajo, preprečujejo določene telesne težave, depresijo.
BANDHE – blokade – nadzirano zaustavljanje energijskega pretoka v določenih delih telesa.


Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji