Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


OTOK LASTOVO in SKOK NA HVAR, 3.10.-6.10.2019

HOTEL: SOLITUDO 4 dni - AVTOBUS
ODHOD:CENA:
LASTOVO, 3.10.-6.10.od 245 €
Z AVTOBUSOM IZ NOVEGA MESTA NA LASTOVO, SKOK NA HVAR, Z LADJICO PO ARHIPELAGU, ZAKLJUČEK POLETJA NA LASTOVU

OTOK LASTOVO – cesarski otok

- 4-dnevni program z avtobusnim prevozom iz Novega mesta
od ČETRTKA, 3.10., do NEDELJE, 6.10.2019


Lastovsko otočje je bilo leta 2006 razglašeno za naravni park. Otok Lastovo pripada južno-dalmatinski skupini otokov in je obkrožen s številnimi malimi otočki in čermi. Rimljani so ga poimenovali Cesarski otok, o njegovi preteklosti pa pričajo prelepe kamnite stavbe bele barve. Otok spada med 10 najbolj ohranjenih naravnih znamenitosti na Mediteranu in zaradi tega je tudi proglašen za narodni park. Na Lastovem se nikoli ne spi: zvečer opazuješ sončni zahod, ponoči zvezde, zjutraj pa ti ne da spati prelepi sončni vzhod.


LASTOVO MESTO  LASTOVO OTOK


Otok Hvar, kralj med dalmatinskimi otoki, je že od antike znan po svojem pomembnem strateškem in navtičnem položaju, po bogastvu in slojevitosti zgodovinskih obdobij, kulturnih in naravnih spomenikih ter književnosti. Zahvaljujoč blagi klimi, toplim zimam in ugodnim poletjem, je Hvar najljubša destinacija številnih gostov, pa tudi znanstvenikov in popotnikov, katere je pritegnila razkošna mediteranska narava, bogata tradicija in tudi zanimivo nočno življenje.Hvar je skriti dragulj vseh časov, opevali so ga pesniki, slikali so ga slikarji, najlepše o sebi pa govori Hvar kar sam. 


1. dan: Odhod iz Novega mesta v zgodnjih jutranjih urah. Pot s krajšimi vmesnimi postanki do Splita, kjer se bomo vkrcali na trajekt . V hotelu SOLITUDO 3* nas čaka pijača dobrodošlice, kjer imamo po večerji še druženje na terasi.
Hotel SOLITUDO 3* je edini hotel na otoku Lastovo in leži 20 m od morja kamnite eni najlepših lokacij na Jadranu- na obali Pasadur, s pogledom na Veli in Mali Lago. Sobe so urejene v starem mediteranskem stilu, klimatizirane, z mini hladilnikom, SAT TV, sefom, kopalnico. Wi-Fi je v aperitiv baru in na recepciji.
LASTOVO TERASA   

hotel solitudo ubli lastovo 180820091346248818

 

2.dan: Na recepciji nas bo po zajtrku pričakal lokalni vodnik, s katerim se bomo odpravili na avtobusni izlet po tem hribovitem otoku z najvišjim vrhom HOM (417m). Glavno mesto je Lastovo, ki ni na morski obali, ampak kot amfiteater rasporejeno nad kraškim poljem Lokavje. Nekoliko večja mesta so še Zaklopatica in Skrivena luka. Prvi sledovi človekovega življenja na otoku so iz četrtega tisočletja pred štetjem. Po rimskih časih so sledila obdobja beneške, dubrovške, francoske, avstroogrske in italijanske oblasti. Zapeljali se bomo tudi do kmečkega turizma, kjer nam bodo ob pokušini lokalnih vin in specialitet predstavili življenje na otoku nekoč in danes. Večerjo imamo zopet v hotelu. Če bodo vremenske razmere ugodne nam bodo kot pretekla leta prišli pevci iz Korčule popestriti večer z dalmatinsko glasbo.

LASTOVO GRUPA

 

3.dan: Po zajtrku si bomo vzeli čas za samostojno raziskovanje otoka, se odpravili s katamaranom na otok Hvar – najbolj sončen otok na Jadranu ali pa z ladjico le po Lastovskem arhipelagu.. 

- Pod vodstvom lokalnega vodnika si bomo ogledali mesto HVAR. Ne glede na to s katere strani pridete, mesto Hvar se takoj zdi kot mesto – spomenik. Ogledali si bomo Hvarsko katedralo; Hvarsko gledališče,Frančiškanski samostan in Trdnjavo. Kljub temu pa Hvar ni samo spomenik. Hvar so tudi Pakleni otoki, ki se nahajajo pred vhodom v hvarski zaliv, klima, ki zdravi, njegove restavracije, prijazni domačini, vse kar ustvarja vzdušje ekskluzivnega turističnega mesta in trdnjave, kamor se bomo lahko tudi po želji povzpeli. Sledi še nekaj časa za samostojen sprehod po mestu. Ob 15. uri bomo zapustili Hvar in se vrnili na Lastovo. Po večerji se spet dobimo na terasi, kjer so nam obljubili plesno glasbo.


-- Po želji in za doplačilo se lahko ta dan odepljemo z ladjico na izlet okoli otoka in po Lastovskem arhipelagu. Arhipelag Lastovo sestavlja 46 otokov in čeri na površini 56.2 km2. Lastovo je poleg Mljeta najbolj gozdnat hrvaški otok z vsemi karakteristikami mediteranske klime. Otok slovi po lepih plažah, vinogradih in ribolovu. Lepote morskega dna ne zaostajajo za kopenskimi. Pod morsko gladino se skrivajo mnoge ribje vrste, jastogi, školjke, polži, spužve in korale. Izlet bo izpeljan ob zadostnem številu prijav in ob primernih vremenskih pogojih. Ob povratku sledi še večerja v hotelu. 


LASTOVOSOBA B T MS 

LASTOVO PAX NA LADJO

4. dan: Slovo od otoka. Po zajtrku se odpravimo na trajekt do Splita in nadaljujemo pot domov. 

 

MODRA CENA ZA ZGODNJE PRIJAVE: 245 € / najmanj 44 potnikov

REDNA CENA: 275 € 


CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, prevoz s trajektom in vodenje iz Novega mesta, aperitiv za dobrodošlico, izlet po otoku z lokalnim vodnikom in vzpon na najvišji vrh Hom, namestitev v hotelu SOLITUDO 3*, 3 x polpenzion (zajtrk in večerja), pijačo dobrodošlice ob druženju,izlet po otoku z lokalnim vodnikom in vzpon na najvišji vrh Hom in pokušina vina in lokalnih specialitet na kmečkem turizmu.

 

OBVEZNO DOPLAČILO: turistična taksa 1 € na odraslo osebo na dan. 

DOPLAČILO ZA MANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV (37-43): 10 € NA OSEBO.

DOPLAČILA PO ŽELJI: enoposteljna soba 8 € na dan. 


DOPLAČILO PO ŽELJI, VODNIKU NA POTI: izlet s katamaranom na otok Hvar, izlet z ladjo okoli otoka in ogled arhipelaga Lastovo (izlet možen le ob idealnih vremenskih pogojih). Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji