Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


MANDARINE, MOSTAR IN muzej NIKOLA TESLA, 3 dni

HOTEL: PO PROGRAMU 3 dni - AVTOBUS
ODHOD:CENA:
11.10.-13.10., 3 DNIod 168 €
MANDARINE V DOLINI NERETVE, MOSTAR, SMILJAN - MUZEJ NIKOLA TESLA

OBIRANJE MANDARIN V DOLINI NERETVE - MOSTAR - muzej NIKOLA TESLA

- 11.10.-13.10. - za zaključene skupine datum in program po želji

DOLINA REKE NERETVE
Pridelava mandarin v dolini Neretve nima prav dolge zgodovine. Prve plantaže so namreč zasadili šele v 60.letih 20. stoletja, potem ko so z obsežnim izsuševanjem neplodna močvirja v delti Neretve iztrgali vplivom morja in jih spremenili v rodovitna polja. Kakovostna zemlja in blago sredozemsko podnebje sta se izkazala za idealna za pridelavo vseh vrst agrumov in dolina Neretve je postala "Hrvaška Kalifornija".

MOSTAR
Mostar je največje in najpomembnejše mesto v Hercegovini ter z okoli 130.000 prebivalci peto največje v BiH. Ime je dobilo po Starem mostu oz. stražnih stolpih na obeh straneh (mostari). Leta1993 so Stari most med vojno v tej državi porušili, danes pa je restavriran po starih načrtih.
Zgrajen je bil v 16. stoletju in povezuje dva dela mesta.mandarine

1.dan: NOVO MESTO-MOSTAR
Odhod v zgodnjih jutranjih urah iz Ljubljane (min. 15 potnikov), in iz avtobusne postaje Novo mesto proti Mostarju s slikovito lego na obali reke Neretve. Pod vodstvom lokalnega vodnika si bomo ogledali glavne znamenitosti mesta, ki obiskovalce navdušuje s čudovitimi pogledi na staro mestno jedro in modro zeleno reko Neretvo: Sultan Sulejman, Karač‘oz-Begova dzamija, Mehmed Pašina džamija,….. Sprehod po »kojundžiluku«, kjer so številne kavarne in obrtniške delavnice do Starega mostu, ki je pod zaščito UNESCA.Tu bomo imeli prosto za pokušino prave »bosanske kahve«. Pot bomo nadaljevali do Neuma v hotel, kjer bomo po večerji nazdravili s kozarčkom domačega vina in poklepetali ter zapeli.


2. dan: DELTA NERETVE in OBIRANJE MANDARIN
Po zajtrku se bomo odpravili v dolino Neretve. Dan bomo preživeli ob obiranju mandarin in uživali ob čudovitih pogledih na zelena drevesa, polna dišečih in sočnih mandarin. Ob prihodu nam bodo postregli s suhimi figami in pijačo dobrodošlice, nato pa bomo začeli z »berbo«, ki seveda ne bo trajala cel dan.
Po slikovitih kanalih in delti reke Neretve se bomo popeljali s posebnimi čolni – »trupicami«, iz katerih bomo lahko občudovali vodne ptice, čudovito okolje in naravo.
Domačini nam bodo pripravili piknik z zabavo na enem od rančev. Že tam ali pa na poti proti hotelu boste lahko kupili tudi pridelke iz delte Neretve (mandarine, suhe fige, paradižnik, travarico....). Pozno popoldne se bomo odpravili nazaj proti hotelu, kjer se bomo po večerji polni vtisov iz popoldanskega obiranja skupaj še poveselili.


3. dan: MAKARSKA RIVIERA – NIKOLA TESLA - NOVO MESTO

Po zajtrku boste strnili vtise preživetih dni ter se počasi odpravili proti Sloveniji z vmesnimi postanki do kraja Smiljan pri Gospiću. postanek v kraju SMILJAN - rojstni kraj NIKOLE TESLA, velikega fizika in izumitelja, znanega po odkritju rotirajočega magnetnega polja, ki je bila osnova za izmenični tok, očeta sodobne elektrike. Tesla je razsvetlil in elektrificiral svet, omogočil radio, daljinsko vodene naprave in človeštvo premaknil za nekaj desetletij naprej. Ogled in predstavitev muzeja in spomenikov pod vodstvom lokalnega vodnika bo trajal uro in pol.
Povratek v Novo mesto v večernih urah. 

AKCIJSKA CENA ZA ZGODNJE PRIJAVE: od 168 € – cena na osebo v dvoposteljni sobi - najmanj 45 oseb

REDNA CENA: od 186 €  – cena na osebo v dvoposteljni sobi - najmanj 45 oseb


CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu, ogled Mostarja z lokalnim vodnikom, 2 polpenziona v dvoposteljnih sobah v hotelu 2-3*, obiranje mandarin, vožnjo z ladjicami po delti Neretve, aperitiv in smokve, kosilo na ranču drugi dan – mešano meso na roštilju, solata, priloga, pijača, kavica in zabava, stroške vodenja in organizacije potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.


DOPLAČILA: TURISTIČNA PRISTOJBINA 1 € NA NOČ, vstopnina po želji za ogled muzeja Nikola Tesla - upokojenci 20 kun, ostale odrasle osebe 30 kun, enoposteljna soba 22 € za obe noči. 
Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji