Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


KORČULA-OLJKE IN MANDARINE, 24.10.-27.10.

4 dni - AVTOBUS IZ NM
ODHOD:CENA:
24.10.-27.10.od 235 €
AVTOBUS IZ NMod
zaključenim skupinam prilagodimo program po želji

OBIRANJE OLJK na KORČULI – vinska klet na PELJEŠCU - NAKUP MANDARIN v dolini reke Neretve - HRVAŠKI LURD VEPRIC

 

4 DNI-OBOGATEN PROGRAM-OBIRANJE OLJK IN OBIRANJE MANDARIN

MANDARINE1 

 

KDAJ: od četrtka, 24.10.2019, do nedelje, 27.10.2019

 

Sadež, olje in listje oljk imajo bogato zgodovino uporabe v prehrambene, zdravilne in obredne namene. Olive in olivno olje ter izdelki iz oliv so pomemben del mediteranske prehrane, ki ima blagodejen učinek na zdravje. Olive ugodno vplivajo na zdravje srca, ščitijo pred procesi vnetja v organizmu, preprečujejo raka in imajo zelo ugoden učinek na prebavo. Olive so dober vir vitamina E, močnega antioksidanta, nujno potrebnega pri vsakdanjem boju proti škodljivim prostim radikalom. Poleg tega so olive tudi dober vir železa in bakra ter vlaknin. Na izletu na Korčuli, kamor se odpravljamo v četrtek zvečer, jih bomo nabirali, si naredili zalogo in tako poskrbeli za svoje zdravje. Nahranili bomo tudi svojo dušo z novimi spoznanji, novimi prijatelji, zabavo, pesmijo , morda nas bosta še zadnjič letos »oplazila« sonček in morje. Pa še to: Ali ste vedeli, da je za liter oljčnega olja potrebno natrgati kar 14-20 kilogramov drobnih sadežev?

Korčula – okamenele sanje, Afrodita, rojena iz morske pene.To je mesto renesanse in tradicije. Poleg kulturne dediščine, lahko uživate tudi v številnih drugih dogodkih: viteških igrah, večerih ob igranju klap, uprizoritvam bitke Marca Pola pod zidovi Korčule ali pa ste lahko priče razkošnih verskih procesij. Korčulani so ljubitelji dobre domače kapljice in gurmani z dolgo, avtohtono kulinariko. Resnično doživeti to mesto, pomeni občutiti ga z vsemi svojimi čutili.


- Korčula - otok oljk in vinske trte
- korčulansko oljčno olje in korčulanska vina okušamo v povezavi z vrhunsko kulinariko
- obisk stare vasice,ki je še ne poznate
- obiranje oljke s fešto,
- bivanje v dobrem hotelu ob starem mestu
- v dolini Neretve bodo čakale na nas sveže mandarine1.DAN: OTOK KORČULA
Odhod iz Novega mesta v zgodnjih jutranjih urah . Pot nas bo vodila na polotok Pelješac, drugi največji polotok na Hrvaškem, ki obiskovalce preseneti z neokrnjeno naravo, rodovitnimi dolinami in kamnitimi hribčki. Obkrožajo ga številni otoki, ima blago mediteransko klimo, prelepo naravo in bogato kulturno dediščino ter je neizogiben del lokalne turistične ponudbe. Poleg cvetočega turizma je Pelješac že od nekdaj prepoznaven po svojih bogatih vinogradih in kvalitetnih vinih -Dingač in Postup sta med najbolj cenjenimi. Odpeljali se bomo v eno najlepših vinskih kleti na pokušino vin. Od tu bomo nadaljevali pot proti Orebiču, kjer se bomo s trajektom prepeljali na otok Korčulo. V letošnjem letu so obnovili kar nekaj hotelov. Nastanjeni bomo v hotelu 4* (Liburna ali Marco Polo), ki sta oba zelo blizu samega mestnega jedra. Po večerji lahko čas izkoristimo za sprehode ali nočno kopanje in za naše tradicionalno srečanje na obali s pijačo dobrodošlice.


2. dan: OBIRANJE OLJK
To bo dan za obiranje oljk v Vela Luki-na posestvu, kjer smo pred leti že obirali grozdje. Popeljali nas bodo do 400 let stare oljke in tam-se razume-bo najprej pogostitev-mindule, krošule, rogač, travarica, morač-nato o vrstah oljk, o uporabnosti vseh delov rastline, zakaj je njihovo olje najboljše, pa o »imanju«,.. Razdelili bomo orodja in trgatev se lahko začne. A preveč se ne smemo utruditi, saj nas čaka še sajenje nove oljke, krst, malica, novo vino, pesem.. Gospodar bo prejšnji dan za nas stisnil najbolj sveže olje, ki ga bomo lahko okušali v vsej svoji žlahtnosti in bo odlična podlaga za dogodke, ki bodo sledili-hladna predjed-mladi sir, zreli sir, slana riba, pršut, kapre in oljke-glavna jed-"varivo sa friganom ribom"-tipična korčulanska jed in desert. Vino in voda bosta pa ves čas na mizi. Igral nam bo harmonikaš in z njim bomo lahko tudi zapeli in zaplesali!


Pa še to: Ali ste vedeli, da je za liter oljčnega olja potrebno natrgati kar 14-20 kilogramov drobnih sadežev? Zvečer pa še večerja in zaključek po naše v hotelu.

3. dan: IZLET PO OTOKU
Dopoldne se bomo z lokalnim vodnikom odpravili na izlet po otoku. Ogledali si bomo Vela Luko, Blato, Čaro, Smokvico....  Prijazni vinarji nam bodo pripravili pokušino vin s pršutom in sirom. Fotografi pa bodo uživali v kamniti vasici, domačini pa nam bodo pomagali kakšno njihovo tudi zapeti. Izlet bomo zaključili v mestu KORČULA, ki je locirano na severovzhodnem delu otoka in je zgrajeno ob sami obali. Sestavljeno je iz Starega mesta na malem, ovalnem polotoku, baročnega predmestja neposredno pod starim obzidjem in tudi iz novih delov, ki se razprostirajo po obali vzhodno in zahodno od starega središča. Ulica in del mesta po zapisih, ki obstajajo še danes, namreč povsem ustrezata kraju, kjer naj bi bil Marko Polo rojen, v ulici je še danes hiša Marka Pola, znano pa je, da sta bila otok in družina Polo tesno povezana. Popoldne bo še čas za samostojne oglede, kopanje in po večerji ples, če bomo imeli še dovolj moči.4.DAN: SLOVO OD OTOKA
Po zajtrku se bomo poslovili od Korčule in se zapeljali v dolino reke Neretve, kjer se bomo ustavili pri lastnici velike plantaže, ki nas bo pogostila s travarico in mandarinovcem. Pri njej bomo lahko kupili pravkar nabrane mandarine ali pa si jih bomo izbrali na eni izmed mnogih stojnic po dnevno najugodnejši ceni. Tudi na mandarinov med in suhe fige ne bomo pozabili.
Pot bomo nadaljevali proti Makarski-največjem mestu Makarske riviere. Makarska je mesto ob vznožju Biokova. Ima eno najlepših plaž na Jardanu. Na poti se bomo ustavili še v Svetišču Vepric-hrvaškem Lurdu in od tam nadaljevali pot proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah. Dalmacija nam bo ostala še dolgo v spominu.


CENA : 265 € na osebo ( za zgodnje prijave – 235 € )


V ceni je vključeno : prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestnine, trajekt, spremstvo, aperitiv, ogled kleti na Pelješču in pokušina 5 vrst vin, 3 x polpenzion v hotelu 4* na Korčuli, pijača dobrodošlice, voden izlet po otoku z ogledom mesta Korčula in degustacijo vina,pršuta in sira, obiranje oljk na posestvu z dobrodošlico- varivo sa friganom ribom"-tipična korčulanska jed in desert z vključenim vinom in zabavo.

Doplačilo: turistična pristojbina 1 EUR/DAN, enoposteljna soba 10 €/osebo/dan.
- Program je informativen in se lahko spremeni glede na vremenske razmere in možnosti, ki so odvisne od sodelujočih partnerjev. Vsekakor se bomo potrudili, da bo tudi letos nepozabno, da bo v programu tudi kaj novega, veselimo se starih, pa tudi novih obrazov. Da smo na našem tradicionalnem izletu sami »fajn« ljudje, ki se znamo poveseliti, prisluhniti drugemu in sami kaj dodati k dobremu razpoloženju, ne gre posebej poudarjati, saj nas je vsako leto več. Morje je še vedno slano, mokro, takrat zelo primerno, da ga še zadnjič letos »poizkusite«.
CENA : 265 € na osebo (akcijska cena – 235 €)

Doplačilo: turistična pristojbina 1 €/dan. Doplačilo po želji: enoposteljna soba 10 €/os/dan.

 Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji