Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


HVAR, MANDARINE,NIKOLA TESLA, 26.9. in 3.10.

HOTEL: PO PROGRAMU 4 dni - AVTOBUS
ODHOD:CENA:
26.9.-29.9.,4 dniod 207 €
3.10.-6.10.,4 dniod 207 €
OLJKE NA HVARU,OBIRANJE MANDARIN NA NERETVI IN OGLED MUZEJA NIKOLA TESLA

OBIRANJE OLJKE NA HVARU, 
OBIRANJE MANDARIN na NERETVI IN NIKOLA TESLA

-VESELA KARAVANA-
- 26.9.- 29.9.
- ali 3.10.- 6.10.
 
- zaključene skupine ali društva si lahko izberejo datum in program po želji

OTOK HVAR in OLJKE

Hvar je skrit dragulj vseh časov. Hvar so opevali pesniki, Hvar so slikali slikarji. Najlepše o sebi pa govori Hvar sam. Dovolj je priti in prepričati se. Le tako se bomo dotaknili dela legende. Domačini so nam obljubili, da bo v času našega obiska tega prekrasnega otoka, možno že obiranje oljk v Jelsi, pomagali pa nam bodo tudi, da si iz njih iztisnemo hladno stiskano deviško oljčno olje.

DOLINA REKE NERETVE

Pridelava mandarin v dolini Neretve nima dolge zgodovine. Prve plantaže so namreč zasadili šele v 60.letih 20. stoletja, potem ko so z obsežnim izsuševanjem neplodna močvirja spremenili v rodovitna polja. Kakovostna zemlja in blago sredozemsko podnebje sta se izkazala za idealna za pridelavo vseh vrst agrumov in dolina Neretve je postala "Hrvaška Kalifornija".1. dan: NOVO MESTO - SPLIT - OTOK HVAR

V zgodnjih jutranjih urah se bomo odpeljali proti Splitu-drugemu največjemu hrvaškemu mestu . Od tu se bomo s trajektom zapeljali na otok sonca-na Hvar..Ko bomo pripluli v dosegli Stari Grad, sledi še kratka vožnja do Jelse in nastanitev v hotelu HVAR 3*. Malo se bomo osvežili in se po želji peš odpravili do vinske kleti TOMIČ-ene izmed najboljših in najlepših na otoku. Tu bomo imeli ob prigrizku pokušino njihovih vin in lahko bomo izmenjali strokovna mnenja o vinogradništvu in kletarjenju. Ko se vrnemo v hotel, nas bo čakala večerja, po večerji pa zopet druženje na terasi ali individualno raziskovanje mesta.2. dan: OBIRANJE OLJK V NASADU-MESTO HVAR - JELSA

Po samopostrežnem zajtrku, se bomo odpravili v nasad oljk . Predstavili vam bodo nasad in izvedeli bomo veliko o oljkah in izdelkih iz tega ploda. Tudi pokusili bomo oljčno olje in namaze iz oliv ter imeli možnost nakupa izdelkov. Obljubili so, da bomo oljke lahko tudi že obirali in jih zapeljali do stare kamnite hiše, kjer bomo iz naših nabranih oljk iztisnili hladno deviško olje. Popoldan se bomo zapeljali do mesta Hvar, ki je eno od najlepših mest na Jadranski obali. Z lokalnim vodnikom si bomo ogledali katedralo sv.Štefana, zaščitnika mesta, gledališče, zgrajeno v 17.st., in frančiškanski samostan,..., po želji se bomo lahko tudi povzpeli na trdnjavo. V hotel se bomo vrnili do večerje. Po večerji nas bo v hotelu pričakala glasba in lahko bomo tudi zaplesali.


3. dan: HVAR - ROKAV NERETVE - MAKARSKA RIVIERA
Po samopostrežnem zajtrku in obvezni kavici se bomo zapeljali do trajektne luke Sučuraj in se vkrcali na trajekt za Drvenik. Plovba bo trajala približno pol ure, potem pa se bomo odpeljali v dolino reke Neretve. Zaradi njenih rodovitnih tal jo imenujejo nekateri »Hrvaška Kalifornija«. Najprej se bomo ustavili pri našem gostitelju in že tradicionalno nazdravili s travarico ter se odpravili na plantažo. Tisti, ki ste z nami že večkrat obirali mandarine veste, da je dobro imeti s seboj tudi male škarjice, da nam gre delo bolje od rok. Mandarine, ki jih naberemo, plačamo lastniku plantaže. S tradicionalnimi ladjicami se bomo zapeljali po rokavu Neretve do "ranča", kjer nam vedno naredijo dobro piknik kosilo. Vključena je tudi pijača-vino ali voda in na koncu še kavica. Zabava z dalmatinsko glasbo bo trajala do poznega popoldneva. Prijetno razpoloženje bomo prenesli v hotel, kjer bomo po večerji nadaljevali z zabavo in plesom ob zvokih dalmatinske glasbe.4. dan: MAKARSKA RIVIERA – NIKOLA TESLA - NOVO MESTO
Po zajtrku boste strnili vtise preživetih dni ter se počasi odpravili proti Sloveniji z vmesnimi postanki do kraja Smiljan pri Gospiću. postanek v kraju SMILJAN - rojstni kraj NIKOLE TESLA, velikega fizika in izumitelja, znanega po odkritju rotirajočega magnetnega polja, ki je bila osnova za izmenični tok, očeta sodobne elektrike. Tesla je razsvetlil in elektrificiral svet, omogočil radio, daljinsko vodene naprave in človeštvo premaknil za nekaj desetletij naprej. Ogled in predstavitev muzeja in spomenikov pod vodstvom lokalnega vodnika bo trajal uro in pol.

Povratek v Novo mesto v večernih urah. 

mandarine2 

207 € –  cena za zgodnje prijave na osebo/najmanj 45 oseb na avtobusu

227 € –  redna cena na osebo/najmanj 45 oseb na avtobusuCENA VKLJUČUJE:avtobusni prevoz po programu, prevoz s trajektom po programu, 2 x polpenzion v hotelu HVAR 3* s pijačo dobrodošlice, popoldanski izlet po Hvaru in ogled mesta Hvar z lokalnim vodnikom, kopanje v notranjem bazenu z morsko vodo in vstop v fitnes, 1 x polpenzion v hotelu 2*-3* na Makarski rivieri, turistično takso, obiranje mandarin, vožnjo s trupicami po delti Neretve, kosilo na ranču drugi dan – mešano meso na roštilju, solata, priloga, pijača in zabava, stroške vodenja in organizacije potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje ter DDV.


DOPLAČILO PO ŽELJI OB REZERVACIJI: enoposteljna soba 8 € /os./dan , degustacija v vinski kleti Tomič je 10 EUR/os.

 

 

Vinska klet TOMIĆ na Hvaru je svetovno znana, ogled vključuje strokovno razlago o pridelavi njihovih vrhunskih vin, degustacijo vin ob siru in suhomesnatih izdelkih, v novo zgrajeni vinoteki, del kleti pa je urejen v starorimskem slogu. Letno proizvedejo 130 000 do 150 000 steklenic vrhunskih vin, posebno pozornost pa namenjajo PROŠKU. Njihovi vinogradi se nahajajo v Jelsi in na bližnjih Paklenih otokih, načrtujejo pa še zasaditev vinograda na površini 10 ha v uvali Vira pri mestu Hvar. 


 Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji