Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


DUBROVNIK, MANDARINE - ZAGOTOVLJENO

HOTEL: PO PROGRAMU 3 dni - AVTOBUS
ODHOD:CENA:
AKCIJSKA CENA,18.10. IZ NMod 187 €
REDNA CENA,18.10. IZ NMod 206 €
ODHOD TUDI IZ LJUBLJANEod
OBIRANJE MANDARIN V DOLINI NERETVE IN DUBROVNIK, NA POVRATKU ŠE SKRADIN IN NARODNI PARK KRKA, AVTOBUS IZ NOVEGA MESTA IN LJUBLJANE

OBIRANJE MANDARIN

DUBROVNIK - DOLINA NERETVE - NP KRKA IN SKRADIN

18.10.-20.10.2019 - ZAGOTOVLJENO IZ NOVEGA MESTA IN LJUBLJANE!

za zaključene skupine je lahko datum in vsebina programa po želji

mandarine slika

DOLINA REKE NERETVE
Pridelava mandarin v dolini Neretve nima prav dolge zgodovine. Prve plantaže so namreč zasadili šele v 60.letih 20. stoletja, potem ko so z obsežnim izsuševanjem neplodna močvirja v delti Neretve iztrgali vplivom morja in jih spremenili v rodovitna polja. Kakovostna zemlja in blago sredozemsko podnebje sta se izkazala za idealna za pridelavo vseh vrst agrumov in dolina Neretve je postala "Hrvaška Kalifornija"

dubrovnik lica

DUBROVNIK
Dubrovnik, skrit v najjužnejšem delu Hrvaške, je neprecenljiv biser južnih obal Jadranskega morja. S svojo dih jemajočo naravno lepoto, popolnim podnebjem, bogato zgodovinsko dediščino in raznoliko turistično ponudbo, je ena izmed najbolj priljubljenih in redno obiskanih destinacij v regiji.


Vsi že komaj čakamo in se neskončno veselimo nove odprave na naše tradicionalno Obiranje mandarin. Zagotovljeno vas bodo v avtobusu čakali tudi znani obrazi, torej vsi tisti, s katerimi ste se skupaj zabavali že prejšnja leta. Tudi tokrat ne bo manjkalo humorja in zabave, pripravili pa smo vam tudi zanimiv program potovanja, v okviru katerega bomo nekoliko podrobneje spoznali DUBROVNIK in NACIONALNI PARK KRKA. Osrednji dogodek se bo tako kot vsa leta doslej odvijal seveda V DOLINI NERETVE, kjer bomo uživali v soncu in ob obiranju mandarin, manjkalo pa ne bo tudi kakšno presenečenje.

bihmandarine1

Datum: 18. – 20.10.2019 (3 dni)


1.dan, petek, 18.10.2019: SLOVENIJA – DUBROVNIK 

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenih postajališč. Vožnja z vmesnimi postanki po hrvaški avtocesti do Dubrovnika, prihod v dopoldanskem času. Za vse tiste, ki ste v mestu že bili, čas za kavo ali sprehod. Tisti, ki boste v mestu prvič, ste vabljeni na voden ogled znamenitosti kot so mestna vrata Pile, frančiškanska cerkev, cerkev sv. Vlaha, knežji dvor, palača Sponza…. Seveda ne bomo pozabili na opevani Stradun in na Prijeko, najbolj pristno ulico srednjeveškega Dubrovnika. Priporočamo vam sprehod po srednjeveškem mestnem obzidju ali vzpon z vzpenjačo na Srđ (v lastni režiji). Popoldne nekaj prostega časa za samostojne oglede in potep po obzidju. Vožnja do hotela, nastanitev po sobah, večerja. Po večerji dobrodošlica ob kozarčku cvička. 


2. dan, sobota, 19.10.2019: MAKARSKA RIVIERA – DOLINA NERETVE 

Po zajtrku sledi vožnja v dolino reke Neretve, vse do obširnih rodovitnih polj ob njenem izlivu v morje. Pričakali nas bodo prijazni domačini s harmonikarjem, mandarinami in travarico, nas pospremili v neskončne nasade slastnih mandarin, kjer se jih bomo lahko najedli do sitega in jih nabrali oziroma nakupili za domov. Tisti, ki ste z nami že večkrat obirali mandarine veste, da je dobro imeti s seboj tudi male škarjice, da nam gre delo bolje od rok, lahko imate s seboj tudi svoje vreče. Ob kozarčku ‘loze’ in ob domačih figah se bomo odpravili na vožnjo s tradicionalnimi ladjami po rokavih delte Neretve, kjer bomo opazovali številne živalske in rastlinske vrste. Gostitelji nam bodo pripravili okusno kosilo in nam točili lokalna vina, vse do poznega popoldneva pa nas bo razveseljevala živa glasba, pred odhodom nam bodo skuhali še kavico. Sledi vožnja do Makarske riviere, nastanitev v hotelu. Za najbolj pogumne čas za skok v morje, za vse ostale sprehod ob morju....Večerja. V hotelu obljubljajo glasbo...Nočitev.


3. dan, nedelja, 20.10.2019: MAKARSKA RIVIERA – NP KRKA IN SKRADIN – SLOVENIJA

Zajtrk v hotelu, čas za dopoldansko kavo ob morju. Vožnja do SKRADINA IN NP KRKA, Narodni park Krka je eden izmed osmih narodnih parkov na Hrvaškem. Območje je bilo uradno zaščiteno leta 1985, zato je za vstop v park potrebno kupiti vstopnico. Obsega območje porečja okrog spodnjega dela reke Krke, po kateri je park dobil ime. Razteza se na površini 109 km².
Posebnost parka je lehnjak, ki je na reki ustvaril znamenite slapove (najpomembnejša sta Roški slap in Skradinski buk). Okoli slednjega poteka izobraževalna pot, dolga 1900 metrov. Zaradi obsežnih vodnih površin sta v parku bogati flora in favna. Tako se na zavarovanem območju nahaja preko 1000 rastlinskih vrst in podvrst, endemične ribe in številne ptice.
V parku se nahajajo tudi pomembni kulturno-zgodovinski in verski objekti (ostanki rimskega tabora Burnum, mlini, srednjeveške utrdbe Ključica, Kamička, Rog, Bogočina in Nečvena, samostan sv. Marije na otočku Visovac, pravoslavni samostan Krka, ostanki hidroelektrarne Krka iz leta 1895). Po želji in za doplačilo vstop v park ali pa prosto za samostojne sprehode in oglede v kraju Skradin.
Vožnja proti domu z obveznimi vmesnimi postanki. Prihod domov v večernih urah.


AKCIJSKA CENA  ZA ZGODNJE PRIJAVE : 187 € pri udeležbi 45 oseb
REDNA CENA: 206 € pri udeležbi 45 oseb


CENA VKLJUČUJE: prevoz z udobnim turističnim avtobusom, cestne pristojbine, aperitiv na poti, 2 x polpenzion v hotelu 2-3*** (zajtrk, večerja; dvoposteljne sobe), trgatev mandarin z aperitivom, suhimi smokvami, živo glasbo, kosilom, pijačo in kavico, vožnja z ladjicami po rokavih Neretve, ogled Dubrovnika z lokalnim vodnikom, vse ostale oglede zunanjosti po programu, spremstvo in vodenje na poti, organizacijo izleta, DDV.


OBVEZNA DOPLAČILA: TURISTIČNA PRISTOJBINA 1€ NA NOČ.

DOPLAČILA PO ŽELJI: VSTOPNINA V NP KRKA, nastanitev v 1/1 sobi = 30 EUR za 2 noči

ROK ZA PRIJAVO PO AKCIJSKI CENI: 20.6.2019 (ob prijavi je potrebno plačati 30% akontacije, razlika najkasneje do 10.10.2019).Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji