Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


ČRNA GORA in njeni biseri,3.10.-6.10.2019

4 dni - AVTOBUS IZ NM
ODHOD:CENA:
MODRA CENAod 289 €
3.10.-6.10, REDNA CENAod 315 €
ČRNA GORA, AVTOBUS IZ NOVEGA MESTA IN BELE KRAJINE

 ČRNA GORA IN NJENI BISERI - Z AVTOBUSOM IZ NOVEGA MESTA

 

ČRNA GORA - slikoviti vrhovi Durmitorja, kanjon reke Tare, zapeljivi zalivi Jadrana, Skadarsko jezero… ter skok v Sarajevo in Dubrovnik..


Datum:    četrtek, 3.10.-nedelja, 6.10. 2019

 

Na seznamu UNESCOVE naravne in kulturne dediščine so narodni park Durmitor, kanjon reke Tare in stari Kotor v Kotorskem zalivu.


Crna Gora in Dubrovnik svet

Obiskali bomo slavna letovišča, kjer se zbira svetovna elita –Budva, Sveti Štefan, Kotorski zaliv..

Lovčen – slikovita gora nad Kotorskim zalivom, ki si jo je za svoje zadnje bivališče izbral pesnik in vladika Petar Petrovič Njegoš..

Obiskali bomo skrivnostno Skadarsko jezero.

Cetinje – Narodni muzej Črne gore, ki domuje v nekdanji palači kralja Nikola I., daleč nazaj prestolnica Črne gore.

Šli bomo na potep po Durmitorju, kjer so hribi tako lepi in veličastni, da še nam, ki smo navajeni gora, zaigra srce!

V zalivu Boke Kotorske leži majhen otoček s cerkvico – Gospa od Škrpjela – tam nas bo zajel mir in prijetno počutje.


Budvanska riviera - Cetinje - Lovčen - Njeguši - Boka Kotorska - Podgorica - Sv. Štefan - Skadarsko jezero – Dubrovnik1. DAN: SARAJEVO – FOČA – ŽABLJAK
Odhod avtobusa iz avtobusne postaje Novo mesto v nočnih urah in vožnja proti Sarajevu, kjer bomo naredili krajši postanek. Nadaljevanje vožnje mimo Foče, kratek postanek in vožnja do Črne gore. Po prečkanju meje nadaljevanje poti do enega najlepših območij Črne gore, narodnega parka Durmitor .  Območje je zaradi neverjetnih naravnih značilnosti uvrščeno na Unescov seznam. Kanjon reke Tare je največji in najgloblji v Evropi, na nekaterih območjih si je reka utrla pot tudi do 1300 m globoko. Vožnja po osrčju narodnega parka Durmitor. V popoldanskih urah prihod v turistično središče Žabljak. Namestitev v hotelu 3*. Sprehod do slikovitega Črnega jezera. Večerja. Nočitev.

 

2. DAN: ŽABLJAK – OSTROG – SKADARSKO JEZERO – BUDVA
Po zajtrku vožnja do znamenitega  mostu na Đurđevič Tari in naprej do samostana Ostrog, ki je bil ustanovljen v 17. stol. in je vklesan v steno na nadmorski višini 900 metrov. Predstavlja največje svetišče v Črni gori. V samostanu počivajo ostanki Svetega Vasilija Ostroškega, čudodelca in ustanovitelja samostana. Po ogledu vožnja do Skadarskega jezera, ki je največji rezervoar sladke vode na Balkanskem polotoku in edino gnezdišče pelikanov tem delu Evrope. Postanek v lepem mestecu Virpazar. V poznih popoldanskih urah prihod v center črnogorskega turizma Budvo. Pred prihodom krajši postanek za panoramski pogled na otoček Sv. Štefan. Namestitev v hotelu 3* v Budvi. Večerja v restavraciji ob budvanski promenadi. Nočitev.

 

3. DAN: BUDVA – CETINJE – NJEGUŠI – LOVČEN – BOKA KOTORSKA
Po zajtrku celodnevni izlet »Montenegro tura«. Vožnja po panoramski cesti do Cetinja, najstarejše črnogorske prestolnice. Po krajšem postanku vožnja na Lovčen. Ogled mavzoleja, monumentalne grobnice, kjer je pokopan vladar in pesnik Petar II. Njegoš. Z vrha Lovčena se ponuja čudovit razgled na črnogorsko obalo in notranjost. V popoldanskih urah postanek v vasici Njeguši (pokušina njeguškega sira in pršuta). Nadaljevanje vožnje po znamenitih serpentinah do zaliva Boka Kotorska, ki je zarezan globoko v vznožje strmih planin. Zaliv je eden najbolj slikovitih na svetu in močno spominja na fjorde. Krajši postanek v Kotorju. V poznih popoldanskih urah vrnitev v hotel Večerja. Nočitev.

 

4. DAN: BUDVA – DUBROVNIK – PLOČE – ZADAR– SLOVENIJA
Po zajtrku odhod iz Črne gore. Vožnja s trajektom preko zaliva Boka Kotorska in meje do Dubrovnika. Postanek za sprehod po Stradunu in ogled mestnih znamenitosti. Nadaljevanje vožnje po jadranski magistrali in dalje po avtocesti do Slovenije. Prihod v Slovenijo v večernih urah.Redna cena:  315 €


Cena za zgodnje prijave :   289 €

Doplačila:
* enoposteljna soba 30 €
* turistična taksa 1 €/os/dan
* ogledi, ki niso vključeni v program (na kraju samem).
* vstopnina v mavzolej na Lovčenu po želji


Cena vključuje:
* prevoz z avtobusom, cestnine in parkirnine
* 1 x polpenzion v hotelu 3* v Žabljaku
* 2 x polpenzion v hotelu 3* v Budvi ali Bečićih
* ogledi po programu: Durmitur – kanjon reke Tare – Žabljak –  Ostrog – Skadarsko  jezero - Budva
* organizacija, izvedba in vodenje potovanja.
* izlet »Montenegro tura« :Skadarsko jezero – Cetinje – Njeguši – Lovčen

 Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji