Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


EDINBURGH v jeseni, individualno

HOTEL: CUMBERLAND/HOLIDAY INN 4 dni - letalo iz Benetk
ODHOD:CENA:
4XNZ, 31.10-4.11.od 310 €
NA VOLJO VELIKO PAKETOV ZA KRATEK SKOK V EVROPSKE PRESTOLNICE, jesenske počitnice, individualni izleti

EDINBURGH Z LETALOM, krompirjeve počitnice 2019

PAKET 3 NOČI ŽE ZA 310 EUR!


Resaca Market of Edinburg  Å KOTSKA GRAD

Edinburgh je mesto, ki združuje tradicijo in svetovljanskost, srednjeveško grajsko utrdbo, kilte, viski in Williama Wallacea ter indieglasbo in t. i. 'second hand' trgovine.

To je škotska prestolnica in eno najbolj opevanih mest v Evropi. Pol milijona ljudi naseljuje ta arhitekturni biser, ki po slikovitosti in šarmu precej presega bolj obljudeni Glasgow.

Kako preživeti dan v Edinburghu? Možnosti je veliko. Za začetek se povzpnite na grič nad mestom, kjer si lahko ogledate čudovit grad, v katerem je nekoč domovala Mary Stuart. Škotskim spominkom se bo težko izogniti - že v grajski trgovinici vas namreč pričaka del škotske kolekcije tisoč in ene vrste viskija. Tlakovane uličice vas nato mimo prodajaln s kilti, škotskimi nogometnimi majicami in maslenimi piškoti (sloviti shortbread) popeljejo bodisi h gotski katedrali na eni strani mesta bodisi na nakupovalno avenijo na drugi. Med svojo potjo boste prav gotovo srečali vsaj enega tradicionalnega 'piperja', ki bo neutrudno pihal v svojo dudo, ob tem pa v največjem mrazu sredi zime pohlevno stal na mestu v svojem kiltu in dokolenkah. Ja, dude so na Škotskem obvezne.

Priložnosti za nakupe je tu veliko, pa čeprav so večje mednarodne znamke, kot so, denimo, Mango in Zara, tudi tu (vsaj z glavnih avenij) že skorajda izrinile manjše, bolj osebne trgovinice. In kulinarika? Stereotipov o škotski (oz. kar britanski) hrani je ogromno - in po resnici povedano, kar držijo. A Edinburgh vam kot vsaka spodobna metropola ponuja tudi bolj izbrane restavracije, kjer se sveža morska hrana meša z vplivi z vsega sveta.

Na Škotskem je vedno pomlad, tu vse diši po zelenem in ljudje dobro voljo nosijo v srcu. Na Škotskem je toliko lepega in toliko znamenitosti, ki so vredne ogleda, da se tja preprosto morate odpraviti. Ugotovili boste, da se je težko odločiti, kam na ogled in kam na sprehod. Poleg vseh teh prekrasnih znamenitosti boste tu lahko poskusili pristen škotski viski, poslušali igralce dud, ki se v njihovi noši, kiltih, sprehajajo po ulicah, ter zasanjano opazovali čudovite sončne zahode ob gradovih. Skratka, Škotska vam ponuja dobre pube, čarobne gradove, pošasti na dnu jezer, zeleno naravo, ki dehti vse leto, in svežino severa.Å KOTSKA KRILA 

Datumi potovanja in ure letov:

31.10.2019
Benetke 11:45 - Edinburgh 13:40

04.11.2019
Edinburgh 14:10 - Benetke 17:40


Povratni transfer na letališče:
Benetke že za 40 €

Hotel:


Hotel Holiday Inn Express Edinburgh City Centre 3*


https://www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/edinburgh/edbpp/hoteldetail


Hotel Cumberland 3*


https://www.cumberlandhoteledinburgh.co.uk/Cena paketa vključuje:


letalsko vozovnico na omenjeni relaciji, letališke takse, ročno osebno prtljago do 10 kg, izbrano število nočitev z zajtrkom v hotelu, zemljevid mesta in strošek rezervacije.Cena (Holiday Inn): 345€/oseba

Cena (Cumberland): 310€/oseba


Cene veljajo na dan objave in se lahko zaradi polnjenja kapacitet na letalu in v hotelu še lahko spremenijo.


Predlagani dodatni izleti:

Loch Ness

Celodnevni izlet po škotskem Višavju (v spremstvu lokalnega vodnika): vožnja z avtobusom mimo Stirlinga proti Višavju skozi narodni park Trossachs. V deželi škotskega junaka Rob Roya postanek v najbolj urejeni škotski vasici Luss ob nabrežju največjega jezera Loch Lomond. Naprej do dramatične soteske Glencoe, znane po brutalnem pokolu klana MacDonald koncem 17. st. Ob kaledonskem kanalu v Veliki Soteski Višavja se boste popeljali do nabrežij jezera Loch Ness in razvalin gradu Urquhart, od koder že vrsto let opazujejo pošast Nessie. Po postanku vrnitev v Edinburgh prek slikovitih pobočij hribovja Grampian, skozi nekdanjo grofijo Perthshire, do Viktorjanskega kraljevega pristanišča Queensferry. Nabrežji širokega rečnega ustja Forth mogočno povezuje star železniški most.

Cena: 75 € (ne vključuje vstopnin in kosila)

Rosllyn chapel , Melrose in grad Alnwick

Celodnevni izlet do skrivnostne kapele Rosslyn, ki je zaslovela zaradi romana Dana Browna - Da Vincijeva šifra. Ali tu počiva pravi sveti gral? Na poti postanek za sliko ob znameniti opatiji Melrose (ena najlepših evropskih ruševin). Tu naj bi bilo pokopano tudi srce Roberta Bruca, obenem pa počivališče številnih škotskih Kraljev. Najlepše pride na koncu. Ogled gradu Alnwick. To je drugi največji naseljeni grad v Veliki Britaniji. Deluje pa že več kot 700 let. Ljubitelji Harry Potterja ga boste seveda takoj prepoznali. Vožnja nazaj v Edinburgh po čudoviti vzhodni obali.

Cena: 60 € (ne vključuje vstopnine v Rosslyn Chapel in grad Alnwick)


Priporočamo:

Sedeži na letalu skupaj:

od 4€/sedež naprej (odvisno od zasedenosti)

*če nimate rezerviranih sedežev se letalske karte lahko tiskajo šele 2 dni pred letom

Ladja Britania

Ogled znamenite kraljeve ladje, ki je preplula več kot 1000 milj, sedaj pa je zasidrana in služi kot velika atrakcija v pristanišču Leith.

Cena: 24 €

Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji