IZBRANO ZA VAS


SKI OPENING DOLOMITI
Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


EDINBURGH - IZLET Z LETALOM

HOTEL: Novotel Edinburg Park 3 dni - letalo
ODHOD:CENA:
3xNZ, jesenske počitniceod 315 €
za ostale termine pokličiteod
NA VOLJO VELIKO PAKETOV ZA KRATEK SKOK V EVROPSKE PRESTOLNICE, NA MEDITERAN ALI MOTO GP

EDINBURG Z LETALOM, JESENSKE POČITNICE

Resaca Market of Edinburg

Edinburgh je mesto, ki združuje tradicijo in svetovljanskost, srednjeveško grajsko utrdbo, kilte, viski in Williama Wallacea ter indieglasbo in t. i. 'second hand' trgovine.

To je škotska prestolnica in eno najbolj opevanih mest v Evropi. Pol milijona ljudi naseljuje ta arhitekturni biser, ki po slikovitosti in šarmu precej presega bolj obljudeni Glasgow.

Kako preživeti dan v Edinburghu? Možnosti je malo morje. Za začetek se povzpnite na grič nad mestom, kjer si lahko ogledate čudovit grad, v katerem je nekoč domovala Mary Stuart. Škotskim spominkom se bo težko izogniti - že v grajski trgovinici vas namreč pričaka del škotske kolekcije tisoč in ene vrste viskija. Tlakovane uličice vas nato mimo prodajaln s kilti, škotskimi nogometnimi majicami in maslenimi piškoti (sloviti shortbread) popeljejo bodisi h gotski katedrali na eni strani mesta bodisi na nakupovalno avenijo na drugi. Med svojo potjo boste prav gotovo srečali vsaj enega tradicionalnega 'piperja', ki bo neutrudno pihal v svojo dudo, ob tem pa v največjem mrazu sredi zime pohlevno stal na mestu v svojem kiltu in dokolenkah. Ja, dude so na Škotskem obvezne.

Priložnosti za nakupe je tu veliko, pa čeprav so večje mednarodne znamke, kot so, denimo, Mango in Zara, tudi tu (vsaj z glavnih avenij) že skorajda izrinile manjše, bolj osebne trgovinice. In kulinarika? Stereotipov o škotski (oz. kar britanski) hrani je ogromno - in po resnici povedano, kar držijo. A Edinburgh vam kot vsaka spodobna metropola ponuja tudi bolj izbrane restavracije, kjer se sveža morska hrana meša z vplivi z vsega sveta.


Cene se lahko zaradi dinamike letalskega prometa in hotelske namestitve kadarkoli spremenijo. 

3 NOČI ŽE ZA 315 EUR V terminu:

31.10.2018
Treviso 21:25 - Edinburgh 23:10

03.11.2018
Edinburgh 14:35 - Treviso 18:10

*na povpraševanje možni tudi drugi termini
Cena paketa vključuje:

✔ letalsko vozovnico na omenjeni relaciji
✔ letališke takse
✔ ročno osebno prtljago do 10 kg
✔ izbrano število nočitev z zajtrkom v hotelu
✔ brošuro mesta
 

 
Transferji:

Povratni transfer na letališče:
Benetke že za 40 € 
Treviso že za 40 €

Priporočamo:

Sedeži na letalu skupaj:
od 4€/sedež naprej (odvisno od zasedenosti) 

*če nimate rezerviranih sedežev se letalske karte lahko tiskajo šele 2 dni pred letom

Loch Ness
Celodnevni izlet po škotskem Višavju (v spremstvu lokalnega vodnika): vožnja z avtobusom mimo Stirlinga proti Višavju skozi narodni park Trossachs. V deželi škotskega junaka Rob Roya postanek v najbolj urejeni škotski vasici Luss ob nabrežju največjega jezera Loch Lomond. Naprej do dramatične soteske Glencoe, znane po brutalnem pokolu klana MacDonald koncem 17. st. .Ob kaledonskem kanalu v Veliki Soteski Višavja se boste popeljali do nabrežij jezera Ness in razvalin gradu Urquhart, od koder že vrsto let opazujejo pošast Nessie. Po postanku vrnitev v Edinburgh prek slikovitih pobočij hribovja Grampian, skozi nekdanjo grofijo Perthshire, do viktorjanskega kraljevega pristanišča Queensferry. Nabrežji širokega rečnega ustja Forth mogočno povezuje star železniški most.

Cena: 75 € ( ne vključuje vstopnin in kosila )

Rosllyn chapel , Melrose in grad Alnwick
Celodnevni izlet do skrivnostne kapele Rosslyn, ki je zaslovela po romanu Dana Browna- Da Vincijeva šifra. Ali tu počiva pravi sveti gral? Tega nihče zares ne ve.Na poti postanek za sliko ob znameniti opatiji Melrose ( ene najlepših evropskih ruševin ). Tu naj bi bilo pokopano tudi srce Roberta Bruca-a, ob enem pa počivališče številnih škotskih Kraljev. Najlepše pride na koncu. Ogled gradu Alnwick. To je drugi največji naseljeni grad v Veliki Britaniji. Deluje pa že več kot 700 let. Ljubitelji Harry Potterja ga boste seveda takoj prepoznali. Vožnja nazaj v Edinburgh po čudoviti vzhodni obali.

Cena: 60 € ( ne vključuje vstopnine v Rosslyn Chapel in grad Alnwick )

Ladja Britania
Ogled znamenite kraljeve ladje ,ki je preplula več kot 1000 milj. Sedaj pa je zasidrana,kot velika atrakcija v pristanišču Leith.

Cena: 24 €


Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji