Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


BEOGRAD IN AVALA, 14.12,-15.12.

HOTEL: PO PROGRAMU 2 dni - AVTOBUS
ODHOD:CENA:
14.12.-15.12.,naročnikiod 99 €
14.12.-15..12.,redna cenaod 109 €
ADVENTNI BEOGRAD IN AVALA

ADVENTNI   BEOGRAD   in  AVALA

bg advent   avala stolp

DATUM: 14.12.-15.12.2019
1.dan: NOVO MESTO - BEOGRAD
Odhod iz NOVEGA MESTA v zgodnjih jutranjih urah in vožnja z avtobusom turistične kategorije proti Beogradu. Ob prihodu se zapeljemo mimo zahodnih beograjskih vrat (stavba Genex-a, Beograjska arena - največja športna dvorana na Balkanu), Sava centra; nato pa prečkamo most na reki Savi, s katerega se odpira čudovit pogled na Kalemegdan in staro mestno jedro. Ogledali si bomo še 3. največjo pravoslavno cerkev na svetu: hram Svetega Save. Sledil bo ogled hiše cvetja, kjer počiva "maršal" Tito. Nadaljevali bomo z ogledom Dedinja in njegovih znamenitosti kot so Beli dvori - kraljevi kompleks, kjer prebiva družina Karađorđević, vile na Dedinju...Po ogledih se odpravimo proti mestnemu jedru, kjer se bomo sprehodili po Knez Mihajlovi ulici in Kalemegdanu (Trg Republike, Spomenik Knezu Mihajlu, Narodno gledališče, Narodni muzej, Srbska akademija znanosti in umetnosti, Študentski trg, Etnografski muzej, Kalemegdanska trdnjava), z lokalnim vodičem, ter ob osupljivem pogledu na sotočje Donave in Save popili izvrstno kavico v tamkajšnji kavarni s teraso. Po ogledih se zapeljemo proti hotelu. Popoldne prosto za samostojne oglede V večernih urah možnost večerje* v tradicionalni restavraciji z živo muziko (hiti narodno zabavne muzike). Nočitev.


2.dan: BEOGRAD - AVALA - NOVO MESTO
Po zajtrku se odpravimo na beograjski ''buvljak'', tržnico na kateri se najde skoraj vse, od šivanke do lokomotive. Po ugodnih nakupih se bomo zapeljali na najvišji beograjski hrib-Avalo. Simbol Beograda, ti. Avalski toranj (stolp) so pred nedavnim spet odprli za obiskovalce. S tega, 204 m visokega stolpa, se ob lepem vremenu vidi Beograd kot na dlani. Ogledali si bomo tudi spomenik Neznanem junaku, delo Ivana Meštrovića. Vzeli si bomo čas tudi za kosilo.
Po kosilu se odpravimo proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.


PRIPOROČAMO DOPLAČILO: večerja v tradicionalni srbski restavraciji – 20 eur, če se zanjo odločite, vstopnine pribl.5 €.

Možnosti vstopa na avtobusnih odhodih ob predhodni najavi in potrditvi:
- POČIVALIŠČE STARINE pri Otočcu: Petrol, približno 10 minut po odhodu iz Novega mesta
- POČIVALIŠČE ZALOKE: Petrol, približno 20 minut po odhodu iz Novega mesta
- POČIVALIŠČE ČATEŽ: Petrol, 30 minut po odhodu iz Novega mesta
- POČIVALIŠČE OBREŽJE: OMV, 40 minut po odhodu iz Ljubljane


KONČNA CENA za naročnike Dolenjskega lista: 99 € (minimalno 45 oseb na avtobusu)

KONČNA CENA za ostale potnike: 109 € (minimalno 45 potnikov na avtobusu)


PRIJAVNINA JE ŽE VKLJUČENA V CENO!

Obvezno doplačilo za manj kot 40 oseb na avtobusu: 14 €


CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz po programu, nočitev z zajtrkom v hotelu 3*, ogled Beograda z lokalnim vodnikom, izlet na Avalo, zunanje oglede, slovensko spremstvo in organizacijo potovanja.MOŽNA DOPLAČILA: enoposteljna soba 18 € (ob prijavi), vstopnine približno 5 €.


POPUST: otroci 2-12 let na dodatnem ležišču z dvema odraslima 10%.

OPOMBA: zaporedje programa se lahko spremeni, vsebinsko pa ostaja program nespremenjen. Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji