Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


KORČULA in OLIVERJEVA VELA LUKA, MLJET IN JAGODE

HOTEL: LIBURNIA 4 dni - AVTOBUS
ODHOD:CENA:
AKCIJSKA CENA, 27.4.-30.4.od 215 €
REDNA CENA, 27.4.-30.4.od 285 €
PRVOMAJSKI KLUB NA OTOKU KORČULA, POSTANEK V OLIVERJEVI VELA LUKI, OTOK MLJET IN PO JAGODE V DOLINO NERETVE

OTOK KORČULA, OLIVERJEVA VELA LUKA, izlet na OTOK MLJET, na poti domov še po jagode v DOLINO NERETVE


- sobota, 27.4. - torek, 30.4.

-  Zgodaj zjutraj vožnja z vmesnimi postanki do Pelješca, ki sodi med najbolj dinamična vinorodna območja v tem delu Evrope. V minulih letih so na njem odprli več deset novih vinskih hiš, prvo ime pa ostaja tradicionalist, ki zaupa v moč narave. Na Pelješcu, v bližini Stona, nas čaka naše mestece z zanimivo zgodovino in vinar, ki nas bo razvajal z najboljšim iz kleti. Poizkusili bomo dobra pelješka vina, nato pa pot nadaljevali do Korčule, se namestili v sobe, morda zaplavali v bazenu ali celo v morju....

pelješac korčula karta  pelješac opis
pelješac vinska klet  korčula mesto

1. DAN: PELJEŠAC in OTOK KORČULA
Odhod iz Novega mesta v zgodnjih jutranjih urah. Zapeljali se bomo na polotok Pelješac, ki je znan po vinogradih, po trti sorte PLAVAC in vinu DINGAČ. Tu se bomo ustavili v vinski kleti, kjer bomo lahko poizkusili tri vrste vina, sir in kruh. Od tu dalje se bomo zapeljali v Orebič in s trajektom na otok Korčulo v prenovljeni hotel LIBURNIA 4* . Popoldne bo ogled starega mestnega jedra z lokalnim vodičem, po večerji pa lahko čas izkoristimo za sprehode in raziskovanje mesteca ali naše tradicionalno srečanje na terasi hotela.
2.DAN: KOPANJE ali IZLET PO OTOKU do OLIVERJEVE VELE LUKE
V začetku maja smo se velikokrat že kopali in sončili, zato boste nekateri ta dan izkoristili za razvajanje ali pa boste šli z nami na izlet po otoku-prevoz in vodenje sta vključena v ceno, le vstopnine in pokušine je potrebno plačti lokalnemu vodniku na poti. Zapeljali se bomo v Vela Luko, Blato, Čaro, Smokvico,...Postanek v v vinski kleti, kjer bomo nazdravili s travarico in poizkusili smokve, mindole, dve vrsti vina, sir, ocvrte in slane ribe ,zapeljali se bomo do Vele Luke, kjer nam bodo v oljarni predstavili pridelovanje olja nekoč in danes. Tu bomo imeli postanek in popoldne se bomo vrnili v hotel na večerjo.
3. DAN: PROST DAN ali izlet na OTOK MLJET
Prosto za raziskovanje mesta, ki je kot dragulj. Po želji se boste lahko z lokalno agencijo odpeljali na celodnevni izlet na otok MLJET. Kar tretjina otoka je proglašena za nacionalni park. Mljet so že stari Grki poimenovali »melite nesos«, medeni otok, po vsej verjetnosti zaradi cvetja, čebel in medu. Slavni francoski raziskovalec Jacques Cousteau je območje Mljeta označil kot enega najlepših potapljaških lokacij na svetu. Na otoku se nahaja sistem dveh slanih jezer, ki predstavljata edinstven geološki in oceanografski fenomen.
4. DAN: DOLINA REKE NERETVE
Po zajtrku je odhod s trajektom na Pelješac in naprej v DOLINO REKE NERETVE, kjer bomo ustavili na njihovih legendarnih stojnicah in kupili pravkar nabrane JAGODE. Prihod domov je v večernih urah.

CENA: 285 €/osebo

hitra prijava do 10.3. 215 €/osebo


V ceni je vključeno : prevoz na otok z vodenjem, trajekt, cestnine, 3 x polpenzion v hotelu 4*, ogled mesta z lokalnim vodnikom, pijača dobrodošlice in aperitiv na avtobusu, izlet z avtobusom po otoku z lokalnim vodnikom.
Obvezno doplačilo: turistična pristojbina 1.2 €/os./dan.
Doplačilo po željienoposteljna soba 10 € na dan, vstopnine in pokušine na izletu po otoku, izlet na otok Mljet.

 

- 3 polpenzioni v prenovljenem hotelu Librunia 4*

Lega: Ob morju, na polotoku in s pogledom na staro mesto Korčula, od centra mesta ter od pristanišča je oddaljen cca 500 m.

Plaža: skalnato-prodnata, ponekod betonsko- peščena, senčniki in ležalniki (doplačilo)

Sobe: klima, prha/wc, sat TV, telefon, mini bar, WiFi, sef, balkon (razen v pritličju), del sob s pogledom na morsko stran. Nekaj sob je idealnih za družine, saj je spalnica na galeriji.

Polpenzioni (samopostrežna zajtrk in večerja - bogati samopostrežni obroki).

Hotelska ponudba: WiFi, recepcija, dvigalo, dnevni prostor, TV soba, restavracija, aperitiv bar, zunanji bazen s sladko vodo, ležalniki in senčniki ob bazenu, 2 teniški igrišči s trdo podlago, prostor za kolesa, menjalnica, internet, parkirišče, živa glasba na terasi hotela 2x tedensko (junij-september), mini klub, otroška animacija (junij-september). Gostje lahko koristijo wellness center v sosednjem hotelu Marko Polo (finska savna, turška savna, whirlpool (hidro-masaža), solarij, tretmaji za polepševanje (prostori za masažo, pedikura in manikura), fitness, frizerski salon, notranji bazen z greto sladko vodo (zaprt v juliju in avgustu).

liburnia terasa  korčula liburnia bazen

- ogled mesta Korčula - z ohranjenim obzidjem, vrati, obrambnimi stolpi, stebrišči, starimi hišami in s srednjeveško strukturo uličic in trgov je pravo mesto - muzej. Videli bomo knežji dvorec, cerkve in palače, spoznali, zakaj Korčulo obdaja obzidje in zakaj so ulice v obliki ribje kosti, postanek v oljarni. Nato na nas čaka 101 Dalmatinka - Sv. Anton, Lumbarda, Žrnovo, Račišče in seveda VELA LUKO, kjer se bomo spomnili prijatelja in pevca Oliverja Dragojeviča. 

korčula

- po želji in za doplačilo izlet na otok Mljet, sprehod po nacionalnem parku ali le kavica na obrežju

mljet odisje1  mljet odisej1
- na poti proti domu se bomo ustavili v dolini delte Neretve, ki jo zaradi rodovitnosti imenujejo 'druga Kalifornija', na stojnicah bomo lahko kupili sočne jagode.

JAGODE 1  JAGODE 2

HITRA PRIJAVA:          215 €

 

V ceni je vključeno : prevoz na otok in spremljava, aperitiv in kozarček dobrodošlice, trajekt, cestnine, 3 x polpenzion v hotelu 4*, ogled največje vinske kleti na Pelješcu in pokušina vin, ogled mesta Korčule in izlet po otoku z lokalnim vodnikom, pijača dobrodošlice, vožnja v dolino Neretve.


Doplačilo: enoposteljna soba 10 € na dan, turistična pristojbina 1.2 EUR/os./dan, izlet na otok Mljet, vstopnine in pokušine na izletu po otoku.

  liburna avla

   - namestitev v hotelu LIBURNIA 4* - PRENOVLJEN V LETU 2015 ! 

korčula 1 maj

 Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji