Povpraševanje

Prijava na e-novice


NOVASOL APARTMAJI


Rezervirate in vplačate v MANIUNILINE


Hoteli in apartmaji


ZLATIBOR,TARA IN ŠARGANSKA OSMICA, 5.9.-8.9.

HOTEL: PO PROGRAMU 3 dni - AVTOBUS
ODHOD:CENA:
5.9.-8.9.3-4 DNIod 185 €
ZAGOTOVLJEN IZ NM 26.4.od 195 €
ZAHODNA SRBIJA - TARA, ZLATIBOR, DRINA, STANIŠIČ, DRVENGRAD, BAJINA BAŠTA

ZAHODNA SRBIJA - ZLATIBOR, TARA IN ŠARGANSKA OSMICA

- za zaključene skupine pripravimo program po željišarganska vlak

ZLATIBOR 

• etno vas Stanišići in Drvengrad Emirja Kusturice
• vožnja z znamenito železnico Šarganska osmica
• obisk Zlatibora, enega najbolj priljubljenih srbskih letovišč
• degustacija tradicionalne srbske rakije


1. in 2.dan: SLOVENIJA – SRBIJA - BAJINA BAŠTA – DEGUSTACIJA RAKIJE – PLOVBA PO JEZERU PERUĆAC – SAMOSTAN RAČA – NP TARA


Odhod v poznih nočnih urah iz Slovenije (okoli polnoči iz četrtka na petek) in vožnja preko Hrvaške do Srbije in Bajine Bašte.
Jutranji prihod v Bajino Bašto, slikovito mesto pod planino Taro. Ustavili se bomo pri simbolu tega mesta – Kućice na reki Drini. Gre za malo leseno hiško, ki stoji na reki Drini že od leta 1968. Nato se bomo napotili do najstarejše srbske destilarne, kjer bomo imeli degustacijo tipičnih rakij z območja NP Tare in Podrinja. Kakšen izdelek bomo lahko kupili tudi za domov. Nadaljujemo do bližnjega samostana Rača, ki leži ob vznožju planine Tare in je bil središče duhovnosti v srednjeveški Srbiji. Zapeljali se bomo do velikanskega jeza Peručac, ki je ena izmed največjih zanimivosti na reki Drini. Tam si bomo ogledali tudi 365m dolgo reko, ki je simbolično poimenovana tudi »Godina«. Vkrcali se bomo na ladjico in se podali še na približno 1-urno plovbo po jezeru Perućac in kanjonu Drine. Nadaljevali bomo z raziskovanjem NP Tare. Zapeljali se bomo na Vidikovac od koder se razprostirajo čudoviti razgledi na dolino reke Drine. Pot nadaljujemo skozi Narodni park Tara, ki je za Srbijo nekaj podobnega kot je Narodni park Triglav za Slovenijo. Podnebje v tem parku je izrazito planinsko, kar pomeni, da lahko tam ves čas opazujemo bujno zeleno rastje v neokrnjeni naravi. Podali se bomo mimo jezera Zaovine, kjer raste tudi Pančićeva omorika – endemična vrsta iglastega drevesa, značilna samo za območje Drine. Pozno popoldan sledi nastanitev v bližini Zlatibora. Večerja in nočitev.
zlatibore

3. dan: MOKRA GORA – DRVENGRAD – ZLATIBOR


Danes se bomo podali na vožnjo z vlakom »Nostalgija«, v prijetnem ambientu vlaka in neokrnjene narave. Iz hotela se bomo odpravili proti Mokri Gori, kjer bomo vstopili na vlak. Sledi vožnja po eni od najbolj zanimivih muzejskih železnic v Evropi, Šarganski osmici. Na 15 km dolgi progi nas čaka kar 22 predorov in več kot 5 mostov, ter čudovita pokrajina. Po želji ogled etno vasice Drvengrad, ki jo je za snemanje filmov zgradil režiser Emir Kusturica (doplačilo). Po ogledih se bomo podali do planine Zlatibor, ki velja za eno najbolj znanih in priljubljenih letovišč v Srbiji. Nekaj prostega časa za ogled letovišča in morebitne nakupe lokalnih produktov na tržnici. Sledi povratek v hotel, kjer bomo imeli večerjo ob živi glasbi.

4. dan: ZLATIBOR – BIJELJINA IN ETNO SELO STANIŠIĆI – SLOVENIJA


Zjutraj odjava iz hotela in začetek vožnje proti BIH do mesta Bijeljina, kjer se v bližini nahaja Etno vasica Stanišići. V njej so predstavljene tipične kmečke hiše z območja. Sprehodili se bomo po vasi, nato pa imeli še nekaj prostega časa za kosilo. Sledi vožnja proti Sloveniji, kamor bomo predvidoma prispeli v večernih urah.


Opomba: nekatere vstopnine je možno plačati samo v lokalni denarni valuti.


DOPLAČILO za manjšo skupino: na posameznem avtobusu med 35 in 44 potnikov 30 €, med 25 in 34 potniki 50 € na osebo.


MOŽNA DOPLAČILA na poti: vstopnina v Drvengrad približno 2,2€, ostale morebitne vstopnine, po želji.


CENA NA OSEBO: 

 - 185 EUR pri najmanj 45 potnikih (v septembru)
 - 215 EUR pri najmanj 35 potnikih

Cena vključuje:


avtobusne prevoze po programu,
2x polpenzion v hotelu 3*,
1x živa glasba ob večerji v hotelu,
vožnjo s Šargansko osmico,
degustacija rakije,
plovba z ladjico po jezeru Perućac,
zunanje oglede,
spremstvo in organizacijo izleta.

CENA ZA ZAKLJUČENE SKUPINE, DATUMI PO ŽELJI: 175 € (V MARCU), 195 € (MED PRVOMAJSKIMI PRAZNIKI in KONEC OKTOBRA),185 € (MAJA, JUNIJA, SEPTEMBRA)Pošlji prijatelju Povpraševanje Rezervacija Splošni pogoji